Infografika na temat najciekawszych dokonań naszych skrzydlatych jeźdźców, czyli husarii - najlepszej (i chyba zarazem najpiękniejszej) ciężkiej kawalerii wszech czasów.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A co nam teraz zostało 1200zł wypłaty albo 500 zasiłku te czasy się już nie wrócą.
Za przypomnienie o husarii krata browarów
Ostrożnie z tą pamięcią historyczną - teraz można za to dostać łatkę faszysty.
Tej zacnej jazdy już nie ma...
Kto teraz obroni Europę przed muzułmanami, ja się pytam.
zabaa5 napisał/a:
Tej zacnej jazdy już nie ma...
chuj z europą. Ja nigdy nie czułem się europejczykiem. Moje korzenie są słowiańskie, a nie jakieś chujowe, bez żadnych tradycji europejskie!
zresztą nie wiem po chuj ty sie europą przejmujesz skoro ona ma cię daleko w dupie, bo dla niej jesteś złodziejem, pijakiem i dresem z bejsbolem...
tak dalej się jarajcie husarią i tym co było 500 lat temu....bo kurwa czym innym to się chwalić nie mamy
ja jebie ile można drążyć jeden temat, temat tego co było 500 lat temu w polsce
ja jebie ile można drążyć jeden temat, temat tego co było 500 lat temu w polsce
@up
Jak dobrze, że nikt o kimś takim jak Ty za 500 lat nie będzie mówił.
Jak dobrze, że nikt o kimś takim jak Ty za 500 lat nie będzie mówił.
"600 husarzy rozbija 10 000 wojsk tureckich"-nie mamy się czego obawiać
haha polaczki bólu dupy dostają
jakie to modne wałkowanie tematu husarii...najlepiej żyć przeszłością i obłudą...
w polsce obecnie jest syf kiła mogiła ubustwo i bezrobocie a tym wszystkim steruje banda debili
Ale tak drogie polaczki podniecajcie się przeszłością i tym co było bo to na pewno coś zmieni...
jakie to modne wałkowanie tematu husarii...najlepiej żyć przeszłością i obłudą...
w polsce obecnie jest syf kiła mogiła ubustwo i bezrobocie a tym wszystkim steruje banda debili
Ale tak drogie polaczki podniecajcie się przeszłością i tym co było bo to na pewno coś zmieni...
Historia kołem się toczy, może jeszcze kiedyś powstaną jakieś specjalne nowoczesne jednostki o nazwie husaria, kto wie.
kto wie czy za kolejne 500lat znowu nie będziemy potęgą. Historia lubi się powtarzać.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów