Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Zapewne wiózł coś śmierdzącego i się smród zapalił, dobrze że całego miasta od smrodu nie wyj🤬o w powietrze.
sberek38 napisał/a:
Balony z helem?
Ale to wtedy unosiłby się jak ta gołębica...
sberek38 napisał/a:
Balony z helem?
Hel jest niepalny i drogi. Za to wodór jest palny i tani. Resztę sobie dopowiedz

JoSeed napisał/a:
Ale to wtedy unosiłby się jak ta gołębica...
Gołębica z "Nemocnice..."?

sberek38 napisał/a:
Balony z helem?
Albo wodor albo metan. Hel jest drogi wiec uzywaja tego do balonow w gownostanach. A wyglada na worek balonow bo kolorowe. To ze wodor i metan sa latwopalne, to inna sprawa - dzieki temu mamy zapelniacze na Sadola

Ścinacz napisał/a:
W Chinach kradną gaz ziemny i transportują we workach
Nie tylko kradną, w wielu miejscach Azji ale też Afryki ludzie sami produkują metan różnymi metodami, tylko nie mają maszyn do sprężenia, nie mówiąc o skropleniu więc wożą tak.
Jestem sceptyczny. Chiny to nie Indie, tam by nie pozwolili ludziom kraść gaz z gazociągu. Myślę, że gaz do tych balonów biorą z bieda-szybów. Czyli wydobywają legalnie na swoim terenie i od razu sprzedają po taniości bo nie muszą go oczyszczać ani upłynniać ani budować magazynów. Nawet na tym filmiku który załączyłeś w 57 sekundzie widać szyb i pompę do ropy naftowej stojącą w szczerym polu. A gaz ziemny jest często tam gdzie ropa. Jak masz w miarę dobre złoże, to z odwiertu gaz sam będzie leciał. Wystarczy założyć kran i sobie możesz puszczać gaz kiedy chcesz
pfefe napisał/a:
Jestem sceptyczny. Chiny to nie Indie, tam by nie pozwolili ludziom kraść gaz z gazociągu. Myślę, że gaz do tych balonów biorą z bieda-szybów. Czyli wydobywają legalnie na swoim terenie i od razu sprzedają po taniości bo nie muszą go oczyszczać ani upłynniać ani budować magazynów. Nawet na tym filmiku który załączyłeś w 57 sekundzie widać szyb i pompę do ropy naftowej stojącą w szczerym polu. A gaz ziemny jest często tam gdzie ropa. Jak masz w miarę dobre złoże, to z odwiertu gaz sam będzie leciał. Wystarczy założyć kran i sobie możesz puszczać gaz kiedy chcesz
To nie jest wydobycie węgla, że każdy na Śląsku może sobie zacząć kopać i wydobywać węgiel na lewo. Nie zrobisz sobie "biedaszybu". Poza tym to gaz który wydobywasz z ziemi musi być jeszcze przetworzony w rafinerii. Chińczycy kradną go z gazociągów.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie