📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
No jasne że światło było przed słońcem,co za idioci...
nie tylko słońce we wszechświecie świeci
nie tylko słońce we wszechświecie świeci
Jeden przygłup będzie się wykłócać o wyższość ewolucji, drugi przygłup będzie się wykłócać o wyższość kreacjonizmu. Nie ma sensu tu walczyć, wyzywać, nazywać kogoś ignorantem, czy kimś tam, ponieważ każdy ma swój własny światopogląd i po swojemu widzi świat. Jeśli nie chcemy wyjść na przygłupów, uszanujmy poglądy innych, miejmy swoje własne i tyle. Można by tu walczyć non stop, ale nikt nikogo nie przekona, czy Biblia, czy ewolucja ma rację, bo w obu przypadkach są luki, których, póki co na dzień dzisiejszy, nie da się naukowo wyjaśnić... Można jedynie gdybać i zdawać się na swoją intuicję, czy "logikę" - tę jednak każdy ma zgoła inną w swej głowie.
Hm, doba, jestem ateistą, ale co ma ewolucja do kolejnośći zdarzeń geogeraficznych / astronomicznych? Bzdureczka trochę, dałbym "Nauka" a nie "Ewolucja"
@socjalmmv
Wiesz jaki ty jesteś głupi? Stary Testament formował się już od XII wieku p.n.e., niektórzy badacze twierdzą, że od XV wieku p.n.e. Cały twój bełkot nie ma więc żadnego sensu, bo judaizm to bardzo stara religia (w 967 p.n.e została zbudowana Świątynia Jerozolimska, a sam kult istniał dużo wcześniej), równie stara co mitologia Greków czy Rzymian... Żeby dyskutować na jakiś temat trzeba mieć o nim jakiekolwiek pojęcie. Biblia to zarówno Stary Testament jak i Nowy, jest to zbiór jednych z najstarszych tekstów w historii ludzkości i ma ogromną wartość historyczną.
Nie będę spierał się czy Bóg istnieje lub czy go nie ma, ale nie lubię czytać pustych argumentów, które nie pokrywają się z rzeczywistością.
Wiesz jaki ty jesteś głupi? Stary Testament formował się już od XII wieku p.n.e., niektórzy badacze twierdzą, że od XV wieku p.n.e. Cały twój bełkot nie ma więc żadnego sensu, bo judaizm to bardzo stara religia (w 967 p.n.e została zbudowana Świątynia Jerozolimska, a sam kult istniał dużo wcześniej), równie stara co mitologia Greków czy Rzymian... Żeby dyskutować na jakiś temat trzeba mieć o nim jakiekolwiek pojęcie. Biblia to zarówno Stary Testament jak i Nowy, jest to zbiór jednych z najstarszych tekstów w historii ludzkości i ma ogromną wartość historyczną.
Nie będę spierał się czy Bóg istnieje lub czy go nie ma, ale nie lubię czytać pustych argumentów, które nie pokrywają się z rzeczywistością.
Ok, ok, a skąd się wzięło słońce?
Zabawne jest to, jak się o to wykłócacie, to tylko 60 KB JPEG, a wy zachowujecie się jakby ktoś krzywdził waszą matkę. Prawdziwy ateista jak i katolik czy agnostyk, szanuje zdanie drugiego i nie próbuje przekonać go do swoich racji, niech sobie wierzą czy nie wierzą jak chcą, za nich życia nie przeżyjesz. Jak ja zobaczę grafikę nabijającą się z moich poglądów religijnych to się jedynie uśmiechnę pod nosem przejrzę komentarze i scrolluje dalej. A jeśli chodzi o "wojnę" katolicy vs ateiści to prawdę mówiąc ciężko mi ustalić którzy z nich są bardziej obrażalscy. I napiszę jak to ktoś napisał przede mną:
Pozdrawiam trzeźwo myślących.
Pozdrawiam trzeźwo myślących.
Wiecie. Gdyby tak na serio wziąć teorie ewolucji (A raczej hipotezę) i pozostałe teorie powstania nas i świata i przeanalizowali to i potem przeczytali co Biblia mówi o tym, to w wielu spawach są wspólne. Mojżesz musiałby mieć niezłego farta, albo ktoś naprawdę Boski w tym maczał palce.
Skąd ta moda na ateizm u teraźniejszej gówniarzerii? Macie wyprane mózgi od tego internetu... żałosne
pan_prezes
No, ale dzisiaj ludzie przez ateizm rozumieją walkę z religiami i udowadnianie, że to my jesteśmy w błędzie, a nie oni.
winthek
No bo przecież taki Nergal, czy Wojewódzki to spoko ziomki, no nie?
No, ale dzisiaj ludzie przez ateizm rozumieją walkę z religiami i udowadnianie, że to my jesteśmy w błędzie, a nie oni.
winthek
No bo przecież taki Nergal, czy Wojewódzki to spoko ziomki, no nie?
no i bardzo dobrze - to prawda, że TEORIA ewolucji (tak,tak tylko teoria - bo nikt jej prawdziwości jeszcze nie udowodnił - i nie udowodni..) jest zaprzeczeniem tego co jest napisane w Biblii - i chce mi się wymiotować gdy widzę pseudo pastuchów katolickich którzy mają siano w głowie i propagują hasła typu - ewolucja jest zawarta w Biblii blablabla i przekręcają fakty na własną modlę.
Prawda jest taka, że naukowcy gówno wiedzą !!!
Nie wierzycie ? to dam wam rade:
Wrzućcie gówno waszego psa/kota do wody na powiedzmy rok - po roku skamienieje - taaaak wg "naukowców" to musi zając miionyyyy lat ale kij z tym - przecież mamy ich ich w dupie co nie ? - po roku idźcie do instytutu badać archeologicznych albo paleontologicznych - tam poproście o datowanie materiału - zaznaczcie że znaleźliście too w jakieś w kij głębokiej jaskini - najlepiej Niedźwiedziej - a potem czekajcie
przyjdzie wam wynik -> jaki ? a no ku$^@ taki, że okaże się że te waszego psa gówno ma 50 mln lat i wysrał je dinozaur O.o
Tak to jest z naszymi naukowcami - uczono mnie jeszcze w szkole, że prędkość światła jest stała - a teraz co sie okazuje ?
Ano się okazuje, że światełko w kiblu może sobie zapierdalać raz tyle potem tyle - i ma zasady naukowców w DUPIE
jaki wniosek ??? Ano taki, że GÓWNO wiemy ile od nas jest droga mleczna - galaktyki mogą być bliżej niż myślimy a to "odkrycie z ost miesięcy" - chociaż pewni mądrzy ludzie już podejrzewali wcześniej że jest inaczej niż ogól myśli
Przypominam - GÓWNO WIEMY -i będziemy a teorie ewolucji wymyślił gość który macał żółwie pod ogonem ponad 150 lat temu
DLA NIEKUMATYCH - tak 150 lat temu nie było niczego hahaha komputerów też nie
jednym słowem wy... albo nie 4 słowami IDŹ PAN W C$&#
Prawda jest taka, że naukowcy gówno wiedzą !!!
Nie wierzycie ? to dam wam rade:
Wrzućcie gówno waszego psa/kota do wody na powiedzmy rok - po roku skamienieje - taaaak wg "naukowców" to musi zając miionyyyy lat ale kij z tym - przecież mamy ich ich w dupie co nie ? - po roku idźcie do instytutu badać archeologicznych albo paleontologicznych - tam poproście o datowanie materiału - zaznaczcie że znaleźliście too w jakieś w kij głębokiej jaskini - najlepiej Niedźwiedziej - a potem czekajcie
przyjdzie wam wynik -> jaki ? a no ku$^@ taki, że okaże się że te waszego psa gówno ma 50 mln lat i wysrał je dinozaur O.o
Tak to jest z naszymi naukowcami - uczono mnie jeszcze w szkole, że prędkość światła jest stała - a teraz co sie okazuje ?
Ano się okazuje, że światełko w kiblu może sobie zapierdalać raz tyle potem tyle - i ma zasady naukowców w DUPIE
jaki wniosek ??? Ano taki, że GÓWNO wiemy ile od nas jest droga mleczna - galaktyki mogą być bliżej niż myślimy a to "odkrycie z ost miesięcy" - chociaż pewni mądrzy ludzie już podejrzewali wcześniej że jest inaczej niż ogól myśli
Przypominam - GÓWNO WIEMY -i będziemy a teorie ewolucji wymyślił gość który macał żółwie pod ogonem ponad 150 lat temu
DLA NIEKUMATYCH - tak 150 lat temu nie było niczego hahaha komputerów też nie
jednym słowem wy... albo nie 4 słowami IDŹ PAN W C$&#
To niech naukowcy znajdą wytłumaczenie skąd się wzięła energia potrzebna do Wielkiego Wybuchu... to jest największa luka w empirycznym podejściu do tematu i moim zdaniem nikt, nigdy nie dojdzie do tego co było "przed". Ja byłem wychowany w rodzinie katolickiej, więc sam jestem katolikiem, oczywiście zdroworozsądkowym, nie łykam wszystkiego co mówi Biblia czy czarni - trzeba mieć swój rozum przy tym wszystkim. Większość tej księgi oparta jest na przypowieściach, które są jak wiersze - trzeba je odpowiednio zinterpretować, zrozumieć przesłanie. Bo przecież nikt zdrowo myślący nie wierzy w Arkę Noego, czy Adama i Ewę w sensie dosłownym...
Tym jednym zdaniem podsumowałeś swoją "inteligentną" wypowiedź... Układ słoneczny leży w galaktyce drogi mlecznej ignorancie.
qulanogilewej napisał/a:
GÓWNO wiemy ile od nas jest droga mleczna
Tym jednym zdaniem podsumowałeś swoją "inteligentną" wypowiedź... Układ słoneczny leży w galaktyce drogi mlecznej ignorancie.
Prawda jest taka że: GÓWNO WIEMY
Gość żyjący 150 lat temu, który macał żółwie pod ogonem to wymyślił ewolucje i uwaga - nazywa się to teorią, ponieważ NIKT tego jeszcze nie udowodnił ot co. Wierzycie naukowcom ? ost okazało sie, że światło nie ma stałej prędkości tylko zmienną i zaperdala sobie ile chce, i jak chce - co z tego wynika ? Ano to, że nie wiemy ile od nas jest droga mleczna itd. - wszystko im sie posypało hahah - i ma w dupie naukowców - polecam jej stosunek do tych panów !! dlaczego ? a no dam wam przykład :
Weźcie gówno waszego psa, wrzućcie je do wody na rok - żeby skamieniało - kij z tym że naukowcy mówią ze kamienienie to proces trwający miliony lat - przecież mamy ich w dupie nie ? - idźcie z nim zrobić datowanie w instytucie paleontologii, dodajcie, że ją znaleźliście w jaskini, najlepiej Niedźwiedźiej- wyniki wam przyjdą - się okaże że kaka waszego przyjaciela nie ma roku a 50 mln lat i najprawdopodobniej wysrał ją archeopteryx !!!!!! IDŹ PAN W C$& z taką nauką - i oni mówią że ziemia ma miliardy lat ???
hahahahahah
panom już dziękujmy
opsss przepraszam za combo ;/
dominik_jachas :
qulanogilewej napisał/a:
Czepiasz się szczegółów - ile od nas są częsci drogi mlecznej nie wiemy bo :"Ma średnicę około 100 000 lat świetlnych i grubość ok. 1000 lat świetlnych" - TERAZ nie wiemy ile ma długości itd tzn nie znamy tak naprawdę jej wymiarów i położenia gwiazd ją tworzących
Już głupiej nie mogłeś się przyczepić
panu też już dziękujemy
Gość żyjący 150 lat temu, który macał żółwie pod ogonem to wymyślił ewolucje i uwaga - nazywa się to teorią, ponieważ NIKT tego jeszcze nie udowodnił ot co. Wierzycie naukowcom ? ost okazało sie, że światło nie ma stałej prędkości tylko zmienną i zaperdala sobie ile chce, i jak chce - co z tego wynika ? Ano to, że nie wiemy ile od nas jest droga mleczna itd. - wszystko im sie posypało hahah - i ma w dupie naukowców - polecam jej stosunek do tych panów !! dlaczego ? a no dam wam przykład :
Weźcie gówno waszego psa, wrzućcie je do wody na rok - żeby skamieniało - kij z tym że naukowcy mówią ze kamienienie to proces trwający miliony lat - przecież mamy ich w dupie nie ? - idźcie z nim zrobić datowanie w instytucie paleontologii, dodajcie, że ją znaleźliście w jaskini, najlepiej Niedźwiedźiej- wyniki wam przyjdą - się okaże że kaka waszego przyjaciela nie ma roku a 50 mln lat i najprawdopodobniej wysrał ją archeopteryx !!!!!! IDŹ PAN W C$& z taką nauką - i oni mówią że ziemia ma miliardy lat ???
hahahahahah
panom już dziękujmy
opsss przepraszam za combo ;/
dominik_jachas :
qulanogilewej napisał/a:
Czepiasz się szczegółów - ile od nas są częsci drogi mlecznej nie wiemy bo :"Ma średnicę około 100 000 lat świetlnych i grubość ok. 1000 lat świetlnych" - TERAZ nie wiemy ile ma długości itd tzn nie znamy tak naprawdę jej wymiarów i położenia gwiazd ją tworzących
Już głupiej nie mogłeś się przyczepić
panu też już dziękujemy
bohdan_lazuka napisał/a:
Co za brednie ignoranta? Gdzie w Biblii jest cokolwiek o gadach wspomniane? W którym to miejscu ewolucja ma jakikolwiek wpływ na to czy "Ląd przed oceanami" czy może "Atmosfera ponad wodą"
Pseudo ateisto - ewolucjonisto: po pierwsze primo - M Y Ś L E Ć. Albert Einstein mawiał: nie kopiuj bezmyślnie w internecie bo wyjdziesz na idiotę.
hmmmm a ja myslałem, że to mówił A. Lincoln ;/
1. słońce przed ziemią
dzień pierwszy – stworzenie światła i oddzielenie go od ciemności,
dzień drugi – stworzenie sklepienia niebieskiego oddzielającego wody górne od dolnych,
2. Oceany przed lądem i w TEORII ewolucji też oceany przed lądem, jakbyś nie wiedział według teorii, ziemia była jedną wielką zupą.
3. "Słońce przed światłem" bzdura, przeciez według teorii ewolucji słońce ma 4,3 miliarda lat a wszechswiat 13,7 to przecież jasne, że było światło przed słońcem hjahahhahaha
4. Rośliny na ziemi w obu przypadkach prawidłowo, rośliny były przed złożonymi rybami a przed nimi były bakterie - mieszasz synu mieszasz
6. Ryby przed insektami - to prawda, insekty powstały na lądzie a ryby w wodzie, a w wodzie życie powstało pierwsze
8. ssaki morskie a ssaki lądowe - gdzie w biblii napisano, że ssaki morskie były przed ssakami lądowymi.
10. brak słow poprostu...
11. brak słów.... nie mam po prostu już sił
12. człowiek nikogo nie stworzył, mogł tylko wymyślić.
na koniec dodam, że biorąc pod lupe biblijne stworzenie świata trzeba być niezłą pałką, bo wiekszość wierzących uważa to tylko za symboliczny "opis" tak samo jak ty myślałeś, że urodziłeś się w kapuście i dlatego jesteś takim kapuścianym łbem.
BÓL DUPY LEWAKOW ZA 3,2,1 ................. start
przynajmniej tutaj mam swobodną szanse na wypowiedź i żaden pseudo dziennikarz w TVN'ie mnie nie zagłuszy
dodam jeszcze, że teoria darwina została dawno temu obalona ale jeszcze nasze małpki tvnu tego nie wiedzą.
dzień pierwszy – stworzenie światła i oddzielenie go od ciemności,
dzień drugi – stworzenie sklepienia niebieskiego oddzielającego wody górne od dolnych,
2. Oceany przed lądem i w TEORII ewolucji też oceany przed lądem, jakbyś nie wiedział według teorii, ziemia była jedną wielką zupą.
3. "Słońce przed światłem" bzdura, przeciez według teorii ewolucji słońce ma 4,3 miliarda lat a wszechswiat 13,7 to przecież jasne, że było światło przed słońcem hjahahhahaha
4. Rośliny na ziemi w obu przypadkach prawidłowo, rośliny były przed złożonymi rybami a przed nimi były bakterie - mieszasz synu mieszasz
6. Ryby przed insektami - to prawda, insekty powstały na lądzie a ryby w wodzie, a w wodzie życie powstało pierwsze
8. ssaki morskie a ssaki lądowe - gdzie w biblii napisano, że ssaki morskie były przed ssakami lądowymi.
10. brak słow poprostu...
11. brak słów.... nie mam po prostu już sił
12. człowiek nikogo nie stworzył, mogł tylko wymyślić.
na koniec dodam, że biorąc pod lupe biblijne stworzenie świata trzeba być niezłą pałką, bo wiekszość wierzących uważa to tylko za symboliczny "opis" tak samo jak ty myślałeś, że urodziłeś się w kapuście i dlatego jesteś takim kapuścianym łbem.
BÓL DUPY LEWAKOW ZA 3,2,1 ................. start
przynajmniej tutaj mam swobodną szanse na wypowiedź i żaden pseudo dziennikarz w TVN'ie mnie nie zagłuszy
dodam jeszcze, że teoria darwina została dawno temu obalona ale jeszcze nasze małpki tvnu tego nie wiedzą.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów