18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (8) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
lordcupcake1 2013-07-15, 14:04 2
Biblia - ślub przed seksem
Ewolucja - seks przed ślubem
chyba tyle w temacie.
Zgłoś
zibilp 2013-07-15, 14:08
Nie wiem czemu, naprawdę, ale czytając te komentarze i będąc światkiem kłótni między fanatykami jednej teorii, a drugiej, nie tylko na tym forum, ale także i w innych miejscach (tv,blogi,kanały yt), przypominają mi się lekcje j. polskiego w szkole.. Pamiętacie tę 'śmieszną falowaną linie' obrazującą stosunek człowieka do Boga? Że cały czas towarzyszyły naszym przodkom wzloty (czyli renesans, oświecenie, 'carpe diem', antropocentryzm tj. wiara w człowieka i chęć poznawania jego anatomii itd.) oraz upadki w 'ewolucji myśleniowej' (średniowiecze, memento mori, dualizm, straszenie piekłem itd)? Parafrazując, myślę, żę jesteśmy na pograniczu przejścia między dwoma epokami, między epoką ciągłego wierzenia w boga, a między epoką wiary w samego w siebie, a za kilka/kilkadziesiąt/kilkaset lat historycy nie będą określać naszego czasu jako 'nowożytność' tylko jakoś inaczej. Nie wiem. Może 'Czas człowieka przed nowym początkiem'? Sam już nie wiem..
Zgłoś
WolfManGoth 2013-07-15, 14:35
lordcupcake1 napisał/a:

Biblia - ślub przed seksem
Ewolucja - seks przed ślubem
chyba tyle w temacie.

I to dosłownie ślub przed seksem, bo gdybyś czytał uważnie słowa, jakie wypowiada Bóg przy tworzeniu Ewy sugerują, ba. Mówią, że to jest jego żona.

zibilp

Co ty pierdolisz? W renesansie też wierzono w Boga, tylko hierarchia która była w średniowieczu (Pierwszy jest Bóg, długo nic, a potem człowiek) zmieniono na (Pierwszy Bóg, potem człowiek). I faktycznie w Baroku znowu wrócono do duchowych spraw i zaczęła się epoka przepychu i złoceń w kościołach.
Zgłoś
zibilp 2013-07-15, 14:36
@up wierzono, owszem, tak jak teraz..
Zgłoś
niwet 2013-07-15, 14:53
Bo jak wybuchło z gazów to skąd był ten gaz, z zaświatów? Tego nie rozgryziesz...

To taka słabość logiki ludzkiej bo zawsze w kwestii stworzenia coś będzie ponad, bo jeżeli jest bóg, to co stworzyło boga.

Masa kretynów dalej uważa, że masa katolików uważa boga za postać dziadka z brodą, jakoś pozostała nam w genach chęć przypisywania czegoś czego nie rozumiemy sile wyższej, ale przecież wielu ludziom sama wiara, nie fakt, wiara, pozwala im ona osiągnąć cele.

Ateiście na dobrą sprawę też są wierzący, wierzą że boga nie ma.
Zgłoś
rumcajs7893 2013-07-15, 16:17
bohdan_lazuka chyba faila zaliczyłeś. Einstein nie wiedział jeszcze co to internet .
Zgłoś
socjalmmv 2013-07-15, 16:55
@Abdulan
Dobra pomyliłem się o pareset lat a ziemia istnieje od 4.5 mld lat. Jakbyś nie zauważył to ludzie w tamtych czasach byli głupi, nie znali prawdy o wszechświecie i zapewne dla nich jedynym światem była ziemia bo nie mieli takiej technologii jak dzisiaj żeby popatrzeć sobie w przestrzeń kosmiczną. I nie muszę posiadać całkowitą wiedzę o bredniach które ktoś kiedyś wypisywał i przetrwały tylko dlatego, że pare tysięcy lat to jeszcze nie tak dużo aby "dowody" w postaci pism itd. się przechowały. A sensu człowieku to nie ma twoja religia bo jest to fikcja, co innego fakty które potwierdzają naukowcy i mają na to niezbite dowody. I powtarzam drugi raz, owszem można się trzymać teorii 10 przykazań głównych bo pozwalają na przetrwanie w tym gównie. Nigdy nie uwierzę że istnieją jakieś siły nadprzyrodzone i mam chodzić do kościółka na starość tylko po to że boję się że pójdę do piekła? A dlaczego ludzie na starość boją się śmierci? Odpowiedź jest prosta, ponieważ religia ich do tego zmusza co jak dla mnie jest chore. Coraz więcej ludzi przechodzi na ateizm i nie uważam że jest to jakaś moda [nie mówiąc o gimbusach] lecz z wiekiem ludzie zaczynają inaczej patrzeć na świat, pojawiają się coraz to nowsze technologie pozwalające odkryć nasz niezbadany wszechświat. Dodam jeszcze że jako ateista jestem dobrym człowiekiem (i nie tylko ja tak uważam) i jestem pewien że popełniam mniej grzechów niż wy katolicy, ponieważ mam szacunek do drugiej osoby, honor, patriotyzm do ojczystego kraju w którym się wychowałem oraz zawsze się staram pomóc osobom w potrzebie. Nie nauczyłem się tego chodząc na religie czy też do kościółka co niedzielę lecz sam się trzymam takich zasad.

PS: Jeżeli odpowiesz mi na te proste pytania zawarte w poście ww. to wtedy możesz powiedzieć że jestem głupi. Narazie jedynie co możesz zrobić to wyspowiadać się w kościele o lepsze jutro, by czuć się bardziej dowartościowanym i pozostać bez grzechu do księdza który zapewne zarabia więcej niż ty, co wg mnie powinien żyć w biedzie a cały swój majątek oddawać potrzebującym.
Zgłoś
i................y 2013-07-15, 18:46
socjalmmv napisał/a:

Proste pytanie, jeżeli wszechświat istnieje już od dawna (ziemia tak samo) to czemu biblia ma 2 tys. lat i została napisana akurat na ziemi. To wychodzi na to że starożytne cywilizacje nie miały pojęcia o istnieniu o jakimś tam Bogu [jakbyście żyli w czasach VIII p.n.e wierzylibyście w Zeusa a nie w Boga]. Czemu w biblii nie ma nic o istotach pozaziemskich skoro wiadomo że są planety z podobnym klimatem do naszej matki ziemii i jest pewne że musi istnieć tam życie. To są bardzo proste pytania na które katolicy nie potrafią odpowiedzieć. Wolę być zwolennikiem teorii wielkiego wybuchu, podchodzić do świata w stylu naukowym niż to że kiedyś "ktoś" mógł napisać sobie fikcyjne fakty które są wałkowane do dnia dzisiejszego. Po prostu zbyt wiele faktów podważa wiarygodność biblii. Religia została wymyślona po to żeby człowiek mógł się kierować jakimiś zasadami, nie mówie że są one złe bo pozwalają na przetrwanie [nie wspominając o wojnach między religiami i tym że różnią się od siebie np. islam]. Religia to wymysł człowieka, nie ma żadnych nadprzyrodzonych rzeczy i nigdy nie będzie [chyba że najecie się grzybów halucynogennych].

Obejrzałem "100 POWODÓW dla których ewolucja jest głupia" i pierwsze, co zobaczyłem po powrocie na Sadistica to Twój komentarz. Proszę, zgiń, a ja w tym czasie poszukam informacji jak i komu można zgłaszać czyjąś kandydaturę do beatyfikacji. Dzięki za nawrócenie mnie. Bredź tak dalej, powołując się na naukę, a będziesz santo subito.
Zgłoś
Gass88 2013-07-15, 20:45
bohdan_lazuka napisał/a:

Co za brednie ignoranta? Gdzie w Biblii jest cokolwiek o gadach wspomniane? W którym to miejscu ewolucja ma jakikolwiek wpływ na to czy "Ląd przed oceanami" czy może "Atmosfera ponad wodą"

Pseudo ateisto - ewolucjonisto: po pierwsze primo - M Y Ś L E Ć. Albert Einstein mawiał: nie kopiuj bezmyślnie w internecie bo wyjdziesz na idiotę.

erudyta sie kur*a znalazł , einstein zmarł zanim powstał internet wiec tylko jedna osoba robi tu z siebie idiotę i jesteś nią Ty
Zgłoś
S................k 2013-07-15, 20:48
@socjalmmv

Może i Ziemia ma 4.5mld lat, ale ludzka cywilizacja liczy o wiele mniej, a monoteistyczne wierzenia pokrewne do judaizmu mają prawdopodobnie swoje korzenie jeszcze w Egipcie. I nie, ludzie w tamtych czasach nie byli głupi bo wymyślili wszystko to na czym dzisiaj opieramy podstawy naszej cywilizacji i nauki.

Nigdzie nie broniłem religii więc stwierdzenie, że "sensu nie ma Twoja religia" jest z twojej strony pustym argumentem, kolejnym... I wiesz co? To świadczy o twojej głupocie, kwestie religijne mam najzwyczajniej w świecie w głębokim poważaniu, szanuje jedynie łacińską cywilizację i dorobek kulturalny. Ty od razu jedziesz do na mnie jak robią to "pseudoateiści", krytykujesz kwestie religijne i odnosisz się w nich do mnie, a ja tymczasem mam do nich neutralny stosunek co podkreśliłem już w poprzednim poście... Dyskusja na temat istnienia Boga mnie nie interesuje w ogóle bo nie ma o czym dyskutować, a już na pewno nie z kimś takim jak ty. Tak na marginesie, ty wszędzie widzisz katoli?

Swoją drogą, jednym z podstawowych praw zawartych w Biblii jest tzw. wolna wola więc nikt nikogo nie zmusza do tego żeby chodził do kościoła. Każdy wierzy, bądź nie, w co chce i jak chce.

Powtórze, jesteś głupi bo nawet nie masz jasnych pytań w tych swoich postach więc na co mam odpowiadać?

Cytat:

. Nigdy nie uwierzę że istnieją jakieś siły nadprzyrodzone i mam chodzić do kościółka na starość tylko po to że boję się że pójdę do piekła? A dlaczego ludzie na starość boją się śmierci? Odpowiedź jest prosta, ponieważ religia ich do tego zmusza co jak dla mnie jest chore.

To mają być te twoje pytania? Pierwsze nie ma żadnego sensu, nawet nie wiadomo czym jest bo na pytanie to tylko połowicznie wygląda, na drugie sam sobie odpowiedziałeś jakimś bezsensownym bełkotem. Do czego ta religia kogoś zmusza? A jak zmusza to w jaki sposób? Brednie "myśliciela" od siedmiu boleści, na kiblu miewam czasami myśli mające więcej sensu niż te twoje wypowiedzi.
Zgłoś
KebabRemover 2013-07-15, 21:29
Polecam wszystkim obejrzeć ''Prometeusz'', fabuła tego filmu jest bardziej prawdopodobna niż biblia XD
Zgłoś
K................L 2013-07-15, 21:41
Biblia to wielka ściema a wy w to wierzycie hahaha. Przez tą książkę rozwój człowieka w średniowieczu był prawie zerowy bo wszystkie wielkie umysły były palone jako heretycy. A po śmierci nie obiecujcie sobie za dużo bo skończycie jak każdy martwy organizm i tyle. jak ktoś ma troche ogarnięte to nie wierzy w te brednie. Pozdro
Zgłoś
WolfManGoth 2013-07-15, 22:10
KrissPL

Idź sobie i wierz, że twoje życie nie jest niczego warte, bo nic nie osiągniesz, a potem zdechniesz i koniec.
To jest tak bardzo pozytywne. W zasadzie współczuje takim ateistą, bo z życia tworzą sobie egzystencję. Ja bym się zdołował.
Zgłoś
uneventful 2013-07-15, 22:17 2
bohdan_lazuka napisał/a:

Co za brednie ignoranta? Gdzie w Biblii jest cokolwiek o gadach wspomniane? W którym to miejscu ewolucja ma jakikolwiek wpływ na to czy "Ląd przed oceanami" czy może "Atmosfera ponad wodą"

Pseudo ateisto - ewolucjonisto: po pierwsze primo - M Y Ś L E Ć. Albert Einstein mawiał: nie kopiuj bezmyślnie w internecie bo wyjdziesz na idiotę.

To własnie Ty wyszedłes, bo za Einsteina jeszcze się ludziom o internecie nie śniło.
Zgłoś
K................L 2013-07-15, 22:41
WolfManGoth
KrissPL

Idź sobie i wierz, że twoje życie nie jest niczego warte, bo nic nie osiągniesz, a potem zdechniesz i koniec.
To jest tak bardzo pozytywne. W zasadzie współczuje takim ateistą, bo z życia tworzą sobie egzystencję. Ja bym się zdołował.

Ja za życia mogę osiągnąć wszystko nie wiem jak ty ;P W życiu nie mam tylko pustej egzystencji bo staram się z niego czerpać ile się da. Po śmierci już raczej nic nie osiągnę bo pójdę do piachu, no chyba że coś ładnego na mnie wyrośnie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem