Dobry użytek z biblii
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
dziarski napisał/a:
@~Bambi~ no sadysta z ciebie jak chujem strzelił. Kurwa o nie, pognie się okładka i co teraz ! Książce trzeba oddać szacunek w końcu to jebany papier, skąd weźmiesz drugi taki, już pewnie biblii nigdzie nie dostaniesz dzisiaj.
Chyba ci się pomyliły pojęcia sadysty z burakiem bez kultury
Nie chcę mi się czytać reszty komentarzy, ale widzę, że na prawdę nikt z was tego nie widzi. Interpretując coś, jak nie znałeś autora, to jest gówno, a nie interpretacja. Np. mogę zinterpretować tak biblię, że pójdę do seminarium i będąc księdzem zrobię rzeź, bo tak ją zinterpretowałem. Tak samo jak ,,Pan Tadeusz" epopeja narodowa, człowiek który spierdolił z kraju, który nie pisał o Polsce. jest naszym wieszczem. Czyli wszyscy będziemy wielkimi Polakami, jak uciekniemy zamiast walczyć?? I nie chodzi mi o to czego ,,wielcy interpretatorzy" się w tej książeczce doczytali o Polsce. Napisał ,,Litwo ojczyzno moja...", a nawet nie pomyślał, żeby zrobić kilkanaście kopii o Polsce. I niewydaną ogólnie książkę, wysłać przez kogoś kto się tam przewija do Polaków. I samemu zostawić w domu ze 2 kopie tak, żeby nie zginęły. Bo Polacy będą kupować bd myśleć, że to dla nich. A ja zarobie na biedocie kraju... Szkoda gadać. Wracając do biblii potrzebujesz religii, żeby wiedzieć, że nie możesz zrobić krzywdy bliźniemu swemu? Potrzebujesz biblii, żeby wiedzieć, że go to też boli? Jedyne z czym się zgodzę, to będzie to, że zawiera ona ciekawe opowiadania.
Nie chcę mi się czytać reszty komentarzy, ale widzę, że na prawdę nikt z was tego nie widzi. Interpretując coś, jak nie znałeś autora, to jest gówno, a nie interpretacja. Np. mogę zinterpretować tak biblię, że pójdę do seminarium i będąc księdzem zrobię rzeź, bo tak ją zinterpretowałem. Tak samo jak ,,Pan Tadeusz" epopeja narodowa, człowiek który spierdolił z kraju, który nie pisał o Polsce. jest naszym wieszczem. Czyli wszyscy będziemy wielkimi Polakami, jak uciekniemy zamiast walczyć?? I nie chodzi mi o to czego ,,wielcy interpretatorzy" się w tej książeczce doczytali o Polsce. Napisał ,,Litwo ojczyzno moja...", a nawet nie pomyślał, żeby zrobić kilkanaście kopii o Polsce. I niewydaną ogólnie książkę, wysłać przez kogoś kto się tam przewija do Polaków. I samemu zostawić w domu ze 2 kopie tak, żeby nie zginęły. Bo Polacy będą kupować bd myśleć, że to dla nich. A ja zarobie na biedocie kraju... Szkoda gadać. Wracając do biblii potrzebujesz religii, żeby wiedzieć, że nie możesz zrobić krzywdy bliźniemu swemu? Potrzebujesz biblii, żeby wiedzieć, że go to też boli? Jedyne z czym się zgodzę, to będzie to, że zawiera ona ciekawe opowiadania.
Nawet nie chce mi się czytać komentarzy ale sądzę że jest tam zażarta dyskusja o Religi. Fajnie by było gdyby ludzie którzy nie posiadają wiedzy na jakiś temat nie kłapali dziobem. A w rzeczywistości jest niestety inaczej, w większości zabiera głos banda debili a Ci którzy mają coś mądrego do powiedzenia nie zabierają głosu bo nie chcą dyskutować z półmózgami.
przez religię zginęło na swiecie miliardy ludzi. każdy mądry powinien biblie palić, niszczyć kościoły. Beka z katolów przeogromna!
wst91 napisał/a:
Ja pierdole. widzę ekspert sie znalazł. Biblia to jedno z największych dzieł literackich świata i nie ma tu znaczenia nawet to czy jest sie wierzacym czy ateistą (czyt. błaznem).
Cóż za pospólstwo mi tu próbuje coś przekazać, pfff. Śmiem poinformować cie mój tani nisko ilorazowy ewaluowany małpiasty kolego iż dzieło to nie jest tylko narzędzie które robi pranie mózgu ludziom, wiara w obecnych czasach to fanatyzm a nie wiara a biblia jest źródłem owego fanatyzmu.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów