Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pardąsik, że spytam - czy to jakiś rurociąg gazowy? I czemu on puszczony górą? U Ruskich jakieś specjalne wytyczne?
Dzięki za info 👍
Dzięki za info 👍
Tymi rurociągami płynue Cykoln B.
Ryscy rozprowadzili po całej Europie NordStream1, Nordstream2, Przyjaźń, Jamał...
Ryscy rozprowadzili po całej Europie NordStream1, Nordstream2, Przyjaźń, Jamał...
JoSeed napisał/a:
Pardąsik, że spytam - czy to jakiś rurociąg gazowy? I czemu on puszczony górą? U Ruskich jakieś specjalne wytyczne?
Dzięki za info 👍
Są rejony,gdzie cała infrastruktura leci górą!Tam jest wieczna zmarzlina i nawet bloki mieszkalne nie mają fundametów!Miasta w Rosji,za kołem polarnym..
JoSeed napisał/a:
Dzięki za info 👍
W zależności od stanu podłoża i warunków puszcza się tak jak jest łatwiej i taniej.
W Polsce również większość takich małych nitek gazociągów puszcza się nad małymi rzeczkami obok mostu drogowego.
U mnie w mieście bez zastanowienia wskażę Ci trzy miejsca gdzie gazociąg idzie "górą" nad wodą.
U nas w Polsce zarówno gazociągi, wodociągi oraz parociągi również bywają/były puszczane w powietrzu zwłaszcza w strefach przemysłowych
JoSeed napisał/a:
Pardąsik, że spytam - czy to jakiś rurociąg gazowy? I czemu on puszczony górą?

pazuzu napisał/a:
Az dziwne że nie doszło do wybuchu
tam mają taki ujowy gaz że się nie pali.
W Gruzji widziałem sporo rur w wiosce Kazbegi na powierzchni, idzie rura do każdego domu. Zajebista sprawa, że grzeją w domach piecykami gazowymi, zero smogu, nie to co w Szczyrku, że cała dolina w dymie.
Zadziwia mnie jaką łatwością doszło do uwalenia tej rury na filmie. ja rozumiem jakby się rury wygięły, ale od razu up🤬lić?
Zadziwia mnie jaką łatwością doszło do uwalenia tej rury na filmie. ja rozumiem jakby się rury wygięły, ale od razu up🤬lić?
podpis użytkownika
Majster Bieda
Przecież to rury ciepłownicze, a nie gazowe. Ułomki w komentarzach

HariPota napisał/a:
Przecież to rury ciepłownicze, a nie gazowe. Ułomki w komentarzach
Dokładnie. Gdyby to był gaz, to w warunkach w jakich doszło do zdarzenia na 99% od razu by p🤬lnął.
No i gaz nie ma takiego ciśnienia na tym etapie dystrybucji.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie