Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (9) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Płonąca tajemnica
Polimaty • 2013-09-24, 19:09
Na starcie wyprawy do USA po Route 66 natrafiłem na jedną z największych tajemnic XIX wieku. Nadal jest w niej więcej pytań niż odpowiedzi. Zbadajmy ją więc bardzo dokładnie.

Bibliografia:
- Anthony DeBartolo, "Who Caused the Great Chicago Fire? A Possible Deathbed Confession", 1998r.
- Richard F. Bales, "A New Look at the Cause of the Great Chicago Fire", 2002r.
- Marek Żukow-Karczewski, "Ogień spadł z nieba? Tajemnica wielkiego pożaru w Chicago w roku 1871", 2012r.
- William Shaw, "The Chicago Fire -- Fifty Years After", 2009r.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
wowoz 2013-09-24, 19:21
Jak bede chcial go obejrzec to sobie wejde na youtube i wpisze odpowiednia fraze. Rozumiecie slowo sazydm? Chyba nie bardzo
Zgłoś
Pokh 2013-09-24, 19:22
no sazydm eh... no nie znam!
Zgłoś
PsychoGhost 2013-09-24, 19:23 46
wowoz napisał/a:

Jak bede chcial go obejrzec to sobie wejde na youtube i wpisze odpowiednia fraze. Rozumiecie slowo sazydm? Chyba nie bardzo

Nie widzisz cieciu, że to konto Polimaty ?
Zgłoś
wowoz 2013-09-24, 19:27 2
no tak sie sklada, ze nie zauwazylem
Zgłoś
C................t 2013-09-24, 19:34 1
Nie wiem dlaczego, ale jego sposób mówienia jest dla mnie ciężki do słuchania. Wołoszańskim to on nie będzie.
Zgłoś
wigiel 2013-09-24, 19:34
2:53 Od tego momentu przestałem słuchać, a skupiłem się na dziewczętach po lewej stronie na ławeczce!!
Zgłoś
Marrous 2013-09-24, 19:52
Jak nie pasi, jest button "ignoruj".

A za Polimaty zawsze zimne piwo.
Zgłoś
o................e 2013-09-24, 19:56 3
Marrous napisał/a:

Jak nie pasi, jest button "ignoruj".

A za Polimaty zawsze zimne piwo.

a ty kurwa co z juesej że się po Polsku zapomina ???
Marek to ty kurwa w tej warszawie to pewnie Marcus jesteś nie ?
Zgłoś
I3ioman 2013-09-24, 20:03 4
4:21
Tylko mi to przypomina Marker z Dead Space?
Zgłoś
korinogaro 2013-09-24, 20:03 1
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym ciągłym "spore". Spore oznacza coś co jest jak na standardy danego zjawiska czy przedmiotu na tyle duże by zwrócić na to uwagę. Kolejka złożona z 5 osób jest spora, ale z 10 już duża. Wzrost ceny bułki z 30 na 35 groszy jest spora ale na 40gr już duża. Spory pożar to taki kiedy zaczyna palić się już pokój, albo dom jako całość (zależnie jaka jest historia pożarów na danym terenie). Pożar którego nie da się już opanować jest co najmniej duży.
PS Nie przysysałbym się do tego gdyby nie był to rażący błąd w porównaniu do poziomu trafności używanych słów w innych jego programach.
Zgłoś
krawacik3 2013-09-24, 20:36
"Przenoszone kule ognia"
Co to kurwa, Sragon Ball?
Zgłoś
Morthaliar 2013-09-24, 20:39
Chrzanić Hamburgerykanów. Chcemy własne takie historie z Polski.
Zgłoś
K................b 2013-09-24, 20:45
A to kurwa kto jest? Neo po więziennych zabawach?! hahaha
Zgłoś
rksrobert 2013-09-24, 20:53
krawacik3 napisał/a:

"Przenoszone kule ognia"
Co to kurwa, Sragon Ball?

Nie kurwa, "Anal terror krawacik3"...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem