Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Putin co by o nim nie mówić, jest wybitnym politykiem i świetnym strategiem. Akcję z Ukrainą rozgrywa po mistrzowsku a Rosji, jako krajowi całkowicie samowystarczalnemu cała reszta może skoczyć.
Spójrz na fakty. Po całym zamieszaniu, w najlepszym dla Putina przypadku, zachowa to co miał, ale to jest wersja niemal niemożliwa.
Walka toczy się o zachowanie Ukrainy w Rosyjskiej strefie wpływów, politycznych, gospodarczych i militarnych. Dziś to wszystko się Putinowi wymyka i wygląda na to, że to co Rosja otrąbi jako sukces, czyli zachowanie wpływów politycznych, gospodarczych i militarnych na Krymie, będzie realną porażką. Bo Ukraina jest dla Rosji już stracona. A na Krymie i tak byli, czyli same straty, żadnych zysków. W dalszej perspektywie Ukraina może wejść do UE i do NATO. Czyli kto tu ma coś do stracenie, a kto do zyskania. Wynik wymarzony dla Rosji, to powrót do tego co było. Gdzie tu zysk i ekspansja? Putin walczy tylko o to żeby za dużo nie przegrać. Nic tu nie może wygrać, w najlepszy razie zachowa to co miał. Jak na wybitnego polityka i świetnego stratega to trochę słabo.
Rosja ma niestety piętę Achillesa czyli gospodarkę opartą głównie na sprzedaży gazu i ropy Europie.
A i dzisiaj czytałem artykuł na temat Ruskich w Krymie. Dla ciekawych:
wolnemedia.net/polityka/o-co-tak-naprawde-chodzi-w-ukrainskiej-tragedii/
Poza tym, że jest władcą twardym i surowym, ma niezłych doradców, jeżeli chodzi o ekonomię, dzięki czemu stale redukuje się stopa ubóstwa i ludziom w ich kraju żyje się coraz lepiej. Kraj powoli, z mozołem ale jednak dźwiga się z ruiny po ZSRR i po Jelcynowskiej transformacji.
Na koniec jeszcze te wszystkie akcje PRowe, jak to kocha zwierzątka, jak to spędza czas na rybach i oddaje się innym prostym czy nieco bardziej wyszukanym ale jednak ludzkim rozrywkom.
Całe pieprzenie w naszych mediach, jak to ludzie w jego kraju mają go dosyć jest zwyczajną bujdą na resorach. Możemy go u nas w kraju nie lubić, ale przecież reprezentuje interesy swojego kraju i realizuje plan odbudowy wielkiego imperium Rosyjskiego, na czym przecież musimy ucierpieć, zwłaszcza przy obecnej polityce rządu, za co nie można mieć do niego pretensji.
Co jak co, ale chciałbym, aby nasi politycy dbali w taki sposób o nasze interesy, tylko że Polacy wolą wybierać zafajdane pizdeczki, które tylko czekają, aż obsadzą kolesi na jakiś fajnych stołkach, rozkradną ile się da a na koniec będą sapać u Merkelowej o jakąś ciepłą posadkę w Unii."
Hahahahaha widziałem dzisiaj tą niezależność Rosji. Zajebistość gospodarcza objawiła się podniesieniem stup procentowych po tym jak najważniejszy indeks rosyjskiej giełdy poleciał na mordę. Stało się tak ponieważ inwestorzy chcieli skarcić Rosję. To pokazuje jak mocno jest ona zależna od innych krajów. Ropa i gaz to nie wszystko. Rosja to nie Japonia, która 90% długu ma u swoich obywateli. Rosja to bardzo słaba gospodarka, która kredyty zaciąga w zagranicznych bankach. Doświadczenie pokazuje, że system bankowy potrafi położyć największe mocarstwa. Wierz sobie dalej, że pieniądze to własność państwa a władzę sprawują prezydenci
Putin co by o nim nie mówić, jest wybitnym politykiem i świetnym strategiem. Akcję z Ukrainą rozgrywa po mistrzowsku a Rosji, jako krajowi całkowicie samowystarczalnemu cała reszta może skoczyć.
Poza tym, że jest władcą twardym i surowym, ma niezłych doradców, jeżeli chodzi o ekonomię, dzięki czemu stale redukuje się stopa ubóstwa i ludziom w ich kraju żyje się coraz lepiej. Kraj powoli, z mozołem ale jednak dźwiga się z ruiny po ZSRR i po Jelcynowskiej transformacji.
Na koniec jeszcze te wszystkie akcje PRowe, jak to kocha zwierzątka, jak to spędza czas na rybach i oddaje się innym prostym czy nieco bardziej wyszukanym ale jednak ludzkim rozrywkom.
Całe pieprzenie w naszych mediach, jak to ludzie w jego kraju mają go dosyć jest zwyczajną bujdą na resorach. Możemy go u nas w kraju nie lubić, ale przecież reprezentuje interesy swojego kraju i realizuje plan odbudowy wielkiego imperium Rosyjskiego, na czym przecież musimy ucierpieć, zwłaszcza przy obecnej polityce rządu, za co nie można mieć do niego pretensji.
Co jak co, ale chciałbym, aby nasi politycy dbali w taki sposób o nasze interesy, tylko że Polacy wolą wybierać zafajdane pizdeczki, które tylko czekają, aż obsadzą kolesi na jakiś fajnych stołkach, rozkradną ile się da a na koniec będą sapać u Merkelowej o jakąś ciepłą posadkę w Unii.
50% kosztów organizacji IO w Soczi to koszty administracyjne, ale taki ignorant jak Ty nadal będzie pierdolił, że Polska jest mocno skorumpowanym krajem, jak Ci się tak putinowska rosja podoba to możesz z Polski wypierdalać.
Rosja tak zajebiście niezależna od wszystkich, giełda dała ładnego nura, a euro zyskału w stosunku do rubla o 1.5 rubla przez 2 dni. Genialne ruchy Twojego wodza dają efekty
zgadzam się z całą Twoją wypowiedzią, ale odniosę się tylko do zacytowanego fragmentu - z którym z resztą się zgadzam).
Kilka lat temu studiowałem z Moskwie, mieszkałem tam 6 lat - i nigdy, powtarzam NIGDY nie usłyszałem nic złego na Putina od obywatel Rosji - bynajmniej z powodu strachu. Zawsze go chwalili i twierdzili, że tylko dzięki niemu Rosja jest jeszcze liczącym się krajem na arenie światowej. Tak nagłaśniane u nas protesty przeciw władzy są tym samym, czym u nas, i są tak samo traktowane - pamiętacie zatrzymania w Białymstoku po transparencie "Donald matole ..."? Tylko że media komentują tamte jako przejaw wolności, a nasze jako akty bandytyzmu ...
Mało tego - NIGDY żaden Rosjanin nie powiedział złej rzeczy o Polakach. Gdziekolwiek byłem goszczony traktowano mnie lepiej niż swojego.
osja tak zajebiście niezależna od wszystkich, giełda dała ładnego nura, a euro zyskału w stosunku do rubla o 1.5 rubla przez 2 dni. Genialne ruchy Twojego wodza dają efekty
poczekaj - ciekawe ile czasu cywilizowany obywatel Unii zniesie podwyżki cen gazu i ropy ... przyzwyczajeni do biedy Rosjanie dadzą radę, rok, dwa, przetrzymają. Unia będzie płakać że wszystko drożeje, a produkty będą wciskać komu? Jak nie Rosji to... Polsce. I nasz krajowy produkt zostanie wyparty całkowicie. Faktem stanie się negocjowanie z Ruskimi na własną rękę (np. Dania w sprawie zakazu eksportu wieprzowiny) i cała Unia pójdzie w chuj. A Ruscy? Ruscy mają jeszcze większy rynek zbytu - mianowicie CHINY - Europa nie jest im do życia niezbędna.
Putin to jebany KGB'owiec, spieszno Ci żeby ktoś Twoją matkę albo ojca wyciągał z mieszkania w środku nocy? Komuchów trzeba tępić a nie doprowadzać do władzy.
50% kosztów organizacji IO w Soczi to koszty administracyjne, ale taki ignorant jak Ty nadal będzie pierdolił, że Polska jest mocno skorumpowanym krajem, jak Ci się tak putinowska rosja podoba to możesz z Polski wypierdalać.
Rosja tak zajebiście niezależna od wszystkich, giełda dała ładnego nura, a euro zyskału w stosunku do rubla o 1.5 rubla przez 2 dni. Genialne ruchy Twojego wodza dają efekty
porównując koszty Sochi do rozmiaru Rosji a koszty podwórkowego grania w gałę do rozmiaru Polski to niestety raz, dwa, trzy ignorantem jesteś ty!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów