18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (11) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Polska w hebrajskim
sensi • 2010-05-25, 14:48
Nie wiem czy można to nazwać teorią spiskową ( chyba że jest to Boski spisek ), ale chciałam Sadystom przedstawić ciekawostkę odkrytą przeze mnie jakiś czas temu.
Może będzie to przyczyna kolejnej jałowej dyskusji na temat istnienianieistnienia Boga, mam nadzieję jednak że nie.

Otóż:
W języku hebrajskim nazwa naszego kraju brzmi Polanya. Rozkłada się ono na słowa Po(tutaj), lan(mieszka), ya(Pan, czy też Bóg). Układa się więc w zdanie "Tutaj mieszka Pan".

W księdze Ezechiela natomiast, ostatnim rozdziale opisane jest "święte miasto", schronienie narodu Pana, tłumaczenia oczywiście są różne, zacytuję Biblię ekumeniczną.
Ostatni werset, od połowy "A nazwa miasta będzie od dziś brzmieć: Pan tam mieszka".

Każda osoba uznająca prawdziwość Biblii ma teraz powód do rozmyślań
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
B................u 2010-05-25, 16:56
No to zajebiście
Coś mi się wydaje że to o mnie mowa...
Zgłoś
miedziak 2010-05-26, 22:24 8
A pies po angielsku "dog" pisane od tyłu "god" oznacza bóg.
i co z tego? nic
Zgłoś
T................r 2010-05-26, 23:50
Watpie zeby kiedy powstal jezyk hebrajski, Polska jako kraj juz istniala... a nazwa Polski pochodzi o ile dobrze pamietam od plemienia Polan...co mi sie bardziej kojarzy z tym, ze uprawiali ,,Pola"...a nie, ze mieszka tam Pan
Zgłoś
sensi 2010-06-15, 13:01
Thomer napisał/a:

Watpie zeby kiedy powstal jezyk hebrajski, Polska jako kraj juz istniala... a nazwa Polski pochodzi o ile dobrze pamietam od plemienia Polan...co mi sie bardziej kojarzy z tym, ze uprawiali ,,Pola"...a nie, ze mieszka tam Pan

nie musiało jej być jeszcze wtedy, to jest księga prorocza a w hebrajskim słowo Polan niekoniecznie oznacza pole.
Zgłoś
B................g 2010-06-18, 11:08 16
miedziak napisał/a:

A pies po angielsku "dog" pisane od tyłu "god" oznacza bóg.
i co z tego? nic

Bóg od tyłu to gob (ó to litera szatana, spójrzcie na tą kreske... Lucyfer w staroaramejskim pisało się Lócyfer. ) , pomyślcie nad tym -
Z czym się kojarzy wam litera "g" ?
No z czym ?
Pierwsze skojarzenie to helikopter ale jeśli się przyjrzymy dokładniej to śmigła helikoptera przypomianają... tak przypominają opłatek.
Czyżby zatem helikopter był świętym gralem ?
Idźmy dalej tym tokiem rozumowania, z czym się wam kojarzy litera "o"
Jak każdy wie etymologia tego słowa zaczyna się od legendarnego Popiela gdy krzyknął "O kurwa szczury" czy to szczury miałyby prowadzić do miejsca ukrycia śmigieł helikoptera ?,
"b" to miejsce...

Od lat myślałem co może oznacząć "b" aż wpadłem na genialny aczkolwiek prosty pomysł.
Gdy odwrócimy literke "B" ujrzymy jakby dwa półdupki,
Pomyślcie, to może oznaczac tylko jedno..
Święty graal jest ukryty w... dupie ?!

Czyżby droga odnalezienia świętego Graala polegała na umieszczeniu sobie ruchem wahadłowym szczurów w dupie ?
Kto wie, może to tylko interpretacja..

Wybacz, sensy nie mogłem się powstrzymać
Zgłoś
Lashlo 2010-06-18, 11:18 2
Bóg napisał/a:

Bóg od tyłu to gob (ó to litera szatana, spójrzcie na tą kreske... Lucyfer w staroaramejskim pisało się Lócyfer. ) , pomyślcie nad tym -
No z czym ?
Pierwsze skojarzenie to helikopter ale jeśli się przyjrzymy dokładniej to śmigła helikoptera przypomianają... tak przypominają opłatek.
Jak każdy wie etymologia tego słowa zaczyna się od legendarnego Popiela gdy krzyknął "O kurwa szczury" czy to szczury miałyby prowadzić do miejsca ukrycia śmigieł helikoptera ?,
"b" to miejsce...

Od lat myślałem co może oznacząć "b" aż wpadłem na genialny aczkolwiek prosty pomysł.

Czyżby droga odnalezienia świętego Graala polegała na umieszczeniu sobie ruchem wahadłowym szczurów w dupie ?

Przestań palić już to świństwo, co?
Zgłoś
sensi 2010-06-18, 11:29
Lashlo napisał/a:

rzestań palić już to świństwo, co?

nie nie, myślę że konio ma rację.
Zbyt dużo powiązań jak na czysty przypadek.
Zgłoś
s................k 2010-09-28, 9:41
Nie wiem czy wiesz ale język angielski niewiele ma wspólnego z proroctwami itp. ponieważ język ten jest młodziusieńki, porównując go z hebrajskim ? LOL tak więc odpuść sobie ... ;]
Zgłoś
miedziak 2010-10-02, 1:13 1
slownik napisał/a:

Nie wiem czy wiesz ale język angielski niewiele ma wspólnego z proroctwami itp. ponieważ język ten jest młodziusieńki, porównując go z hebrajskim ? LOL tak więc odpuść sobie ... ;]

Domyślam się że to do mnie skierowane, bo tylko ja odniosłem się do języka angielskiego. Spokojnie ziomek ja tylko naśmiewałem się z całej teorii
Zgłoś
C................s 2010-10-15, 21:00
Bóg napisał/a:

No z czym ?
"b" to miejsce...

To w sumie najsensowniejsze słowa jakie kiedykolwiek wyszły z ust Boga.Ever.
Zgłoś
j................3 2010-10-15, 21:14
tylko my jemy chałwę
a jeśli Jezus lubiał chałwę ?
Zgłoś
d................f 2010-10-17, 13:10
To jest wszystko tak zrobione żeby każdy mógłbyć zadowolony że jest o nim:P
Zgłoś
L................h 2010-11-29, 12:57
Jest też inne wytłumaczenie pochodzenia nazwy "Polska", otóż według autorów ekspozycji, w jednym z nowojorskich muzeów(bardzo etnicznym...), posługujący się językiem, o którym mowa, gdy tylko spostrzegli(w 1492r), że gospodarze mają już ich dosyć, udali się, chcąc niechcąc, w daleki świat, maszerowali, maszerowali, aż w końcu dotarli na wielką rzekę, ich rada starszych zebrała się i postanowiła, jako że byli już bardzo utrudzeni długą drogą, "Po"(tutaj) "lin"(odpoczniemy) i tak powstała nazwa ...P O L S K A.
Piszę to z całą powagą, to nie jest żart lub kawał.
Zgłoś
vestar 2011-06-04, 21:33
Bóg napisał/a:

No z czym ?
"b" to miejsce...

TO jest poprostu pieknie.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem