Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:55
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 18 minut temu
🔥 Konkret wpierdol dla pedofila - teraz popularne
Lot na Księżyc był, ale "nie mamy takich technologii dzisiaj" - oficjalny głos NASA...

ps. w kieszeni dzisiaj każdy dzieciak ma sprzęt, który mam moc obliczeniową w setki tysięcy raz większą niż w 1969 roku najmocniejszy komputer jaki istniał.
"Ale straciliśmy technologie. "
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kici-Kici 2024-11-05, 15:16 1
Jak zacznie brakować surowców na Ziemi, to nagle im się przypomni, gdzie leży ta teczka.
Zgłoś
Czester 2024-11-05, 15:37 16
I znowu jakieś foliarskie materiały... a Ziemia płaska czy okrągła?
Zgłoś
Antoni79 2024-11-05, 15:50 7
Misja komunikowała się przez sygnał gsm. Po za tym wiele innych technologii straciliśmy. Nie ma szewców, zdunów, zanikają specjaliści od kastrowania świń. Trudno dziś dostać ręcznie tkany kilim, a jak jest to drogi.
Zgłoś
Pan_Doktur 2024-11-05, 17:33 1
Nie było potrzeby rozwijać technologii ani jej utrzymywać. Lecieć na księżyc nie ma już po co bo nawet wyścigu już nie ma. Ziemia płaska i chuj jak nic.

Czester napisał/a:

I znowu jakieś foliarskie materiały... a Ziemia płaska czy okrągła?

ot co
Zgłoś
Bmwf10520 2024-11-05, 17:58 5
Jak sądzisz że to kwestia oprogramowania i komputera to gratuluję wiedzy.
Wszak to tysiące kwestii do opracowania od nowa zgodnie z dzisiejszą wiedzą i nowymi materiałami.
Tysiące badań i prób,pomijam miliardy jakie to by kosztowało dzisiaj.
60 lat temu nikt się nie pytał ludzi czy wydać 10-20% PKB przez najbliższe 5 lat.
Dzisiaj siła mediów,internetu zrobiła by miazgę z tego pomysłu w dobie walki z CO2 ociepleniem,vege "a na co komu to potrzebne"
Zgłoś
TerazPolska123 2024-11-05, 18:19 4
"Cały program Apollo, realizowany w latach 1961-1972, pochłonął ponad 25,8 miliarda dolarów, co - po uwzględnieniu inflacji - jest odpowiednikiem ponad 216 miliardów obecnych dolarów, czyli niespełna biliona złotych. Dla porównania budżet NASA na rok 2022 to zaledwie ponad 27 miliardów dolarów."
Zgłoś
elim 2024-11-05, 18:44 1
Wtedy poleciano na Księżyc bo takie było zapotrzebowanie polityczne, było to bardzo drogi i skomplikowany i niebezpieczny proces (śmierć na Ziemi załogi Apollo 1) ,. specjalnie na jego potrzeby wybudowano potężną rakietę (ruskim np. ten punkt programu już się nie udał), całość wypraw była bardzo nieopłacalna, więc kiedy zakończono je już nie było sensu tam wracać, teraz potrzebujemy wielu lat żeby na nowo wybudować możliwości technologicznej żeby znowu polecieć na Księżyc, a później na Marsa, na szczęście jest Musk który jest w stanie to przyspieszyć. A co do utraty technologii to np. Amerykanie obecnie nie są wstanie wybudować większej ilości myśliwców F22 ponieważ część technologii niezbędna do ich stworzenia została utracona po tam jak program został wstrzymany.
Zgłoś
baronturbina 2024-11-05, 18:50 4
Zgłoś
Aaltonen 2024-11-05, 19:00 1
Wiele lat testowano, rozwijano i uczono się, żeby wylądować tym ustrojstwem na Księżycu, a i tak było to bardzo niebezpieczne. Dzisiaj nikt by nie podjął takiego ryzyka, bo są zupełnie inne standardy bezpieczeństwa i trzeba wszystko budować od podstaw.

youtube.com/watch?v=091ezcY-mkU

[ Dodano: 2024-11-05, 19:01 ]
Ten link wyżej - film z rozwoju i testów lądownika.
Zgłoś
RozjebieCiMatke 2024-11-05, 19:05 1
your name should be an idiot
szkoda strzepic klawiature na takich , i tak nie zrozumiesz
Zgłoś
sej_maj_nejm_bicz 2024-11-05, 19:34
Aaltonen napisał/a:

Wiele lat testowano, rozwijano i uczono się, żeby wylądować tym ustrojstwem na Księżycu, a i tak było to bardzo niebezpieczne. Dzisiaj nikt by nie podjął takiego ryzyka, bo są zupełnie inne standardy bezpieczeństwa i trzeba wszystko budować od podstaw.
Ten link wyżej - film z rozwoju i testów lądownika.

Ryzyka sie podejmuje symulacja komputerowa.
Zgłoś
ŻóltoCzarnyŻydPedał 2024-11-05, 19:43 1
Bzdury. Przecież księżyc nie istnieje.
Zgłoś
ibrahim 2024-11-05, 20:26
Nasa
Srasa
Bez kutasa.
Zgłoś
mynameisgod 2024-11-05, 21:36 3
RozjebieCiMatke napisał/a:

your name should be an idiot
szkoda strzepic klawiature na takich , i tak nie zrozumiesz

ja rozumiem człowiek się rozwija całe życie,

ale ty raczej masz problemy ze sobą,

nie ze mną,

i ja to też widzę i rozumiem,

dlatego nie mam do ciebie pretensji,

to twój ból, musisz gdzieś to z siebie wyrzucić... spoko

no żyjesz w sprzeczności ze samym sobą, przecież piszesz ten komentarz - to się nazywa schizofrenia...

piszesz, że nie będziesz pisał,

ale piszesz... i czekasz na te wirtualne piwka od " mądrych"

podobnych do ciebie ...

weź zdecyduj co chcesz robić...
mi nie przeszkadza - pisz co chcesz...

jeśli ktoś ma kisiel w głowie zamiast mózgu i nie zdolny do krytycznego myślenia :

ufa w nasa ale nie ufa rządowi i nie widzi korelacji - to nie mój problem

rząd zły , ale nasa ci powie prawdę,

wiem, że masz akurat ty tutaj najniższy IQ na tej stronie , ale ten komentarz piszę też do innych, trochę kumatszych niż ty ...

może ktoś rozumie o co chodzi, ty nie musisz, twój poziom - to piwo, tv i cgi loty nasa do "kosmosu"
oglądaj dalej. nie przeszkadzam...

[ Dodano 2024-11-05, 21:45 ]
Czy profesor Brian Cox w tym wywiadzie wygląda, jakby sam nie wierzył w swoje bzdury?
mi tak wygląda...
ale owieczki kupią wszystko ...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem