Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
z................m 2015-04-07, 0:42 2
To ty grałeś na PegaZusie? Gdzie to można kupić?
Zgłoś
jabba 2015-04-07, 0:49 1
Stare dobre czasy,do dziś pykam na emulatorach....
Zgłoś
ValvePlsFix 2015-04-07, 1:24 5
szkoda tylko ze taki fake.. spodziewalem sie 8bitowej gry, a nie czegos takiego.
Zgłoś
Ęriko De Skuczas Palabras 2015-04-07, 3:36 2
Janusz~ napisał/a:

Jak wyglądałby, gdyby na jego podstawie zrobiono grę na Pegazusa?

Na pewno 100 razy gorzej niże ten. Grafika z Pegazusa była koszmarem... ale fajnie się grało
Zgłoś
Massivee 2015-04-07, 8:42
Grałbym, grafika mi się zjarała i na zintegrowanej tylko takie coś mi ruszy, a że to Polska to pewnie za 3 miesiące na coś odłożę.
Zgłoś
q800 2015-04-07, 12:01 1
To raczej jakieś wczesne 16bit. Atarii ST albo coś
Zgłoś
h................o 2015-04-07, 12:09
Massivee napisał/a:

Grałbym, grafika mi się zjarała i na zintegrowanej tylko takie coś mi ruszy, a że to Polska to pewnie za 3 miesiące na coś odłożę.

Ziomeczku, no to co Ty, podstawki chłodzącej nie miałeś?
Zgłoś
absens137 2015-04-07, 12:10 1
O kurwa! Grałbym !
Zgłoś
Radbug 2015-04-07, 13:50
No to parafrazując Gozdyrę: "Dlaczego w takim razie ta gra nie powstała?".
Zgłoś
konop720 2015-04-07, 14:24
Jakieś studio mogłoby zrobić 8 bitówkę Avengers, ale multiplayer okraszoną na dodatek efektami już lepiej wyglądającymi, kurwa jakie to by dobre było.
Zgłoś
Morgoph 2015-04-07, 15:49
zajebiste i do tego wszystkie sceny z filmu
Zgłoś
tranzystor 2015-04-07, 17:20
Janusz~ napisał/a:

Pegazusa

Zapewne jesteś nastoletnim gimbusem i chciałeś zabłysnąć, ale jakbyś pamiętał te czasy, to wiedziałbyś jak to się pisze.
Zgłoś
Janusz~ 2015-04-07, 18:36
zincum napisał/a:

To ty grałeś na PegaZusie? Gdzie to można kupić?

tranzystor napisał/a:

Zapewne jesteś nastoletnim gimbusem i chciałeś zabłysnąć, ale jakbyś pamiętał te czasy, to wiedziałbyś jak to się pisze.

Polecam zapoznać się z tym:

pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_potoczny

oraz tym artykułem:

pl.wikipedia.org/wiki/Pegazus

Nie chce mi się z Wami dyskutować na poziomie, jaki wyznaczyliście.

Ęriko De Skuczas Palabras napisał/a:

Grafika z Pegazusa była koszmarem

Pierdolisz.

Jak na schyłek lat 80/90, niektóre tytuły miało bardzo fajną grafikę.
Serii Kunio Kun nie będę wymieniał, bo tytułów wartych zagrania jest kilka, ale spójrz na to:

Battletoads (i późniejsza wersja w parze z Double Dragon):

Micro Machines:

Big Nose The Caveman (jest jeszcze druga wersja, gdzie jeździ się na deskorolce, ale mi mniej przypadła do gustu):

Dizzy też było kilka wersji, ale ta jest najbardziej przyjemna dla oka (pewnie dlatego, że jedna z najnowszych na NES)

I jeszcze Ultimate Stuntman

A z bardziej popularnych, to choćby Super Mario Bros 3, albo Chip & Dale (druga część była przyjemniejsza), The Ducktales, Flintstonowie, Darkwing Duck, Mała Syrenka... no w cholerę tego było. Żółwi Ninja też któraś część wyglądała zajebiście :3 pamiętam, że miałem taką wypożyczalnię niedaleko, gdzie można było kupić 1 kardridż, a potem go wymieniać na inne.

Eeeeh. To se ne vrati :C

Edit: nie powinienem był marnować czasu na pana o nicku tranzystor. Niby 30 lat na karku, a każdy post przesiąknięty nienawiścią. Coś mnie tknęło, żeby zajrzeć do Twoich postów po tym, jak nazwałeś mnie "gimbusem".
Zgłoś
Ęriko De Skuczas Palabras 2015-04-07, 20:51
@ ~Janusz~

O w mordę, to chyba pamięć mnie zawodzi... To faktycznie nie wygląda tak źle, jak mi się wydawało

A w Micro Machines to się napierdzielało. Miałem taki kardridż (Pana czepialskiego, który czepnął się pisowni słowa "Pegasus" zapraszam do komentowania ) "złota piątka" - były tam wymienione przez Ciebie gry (oprócz Battleloads - tego w ogóle nie znam) + jeszcze inna wersja Big Nose'a, taki jeżdżący na deskorolce
Największa tragedia to było to, że Dizzy'ego trzeba było za jednym razem przejść, bo save'ów nie było
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem