📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
9 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-27, 17:56
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
🇬🇧 English version
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Support this website with a small donation
🇵🇱 Polska wersja
Hello guest,We hope you enjoy our movies. Please consider a small donation to help us to cover the costs of our servers because currently we don't have enough ads to do it.
Currently we accept donations with Polish Zloty (PLN, zł). 1 PLN = 0.23 EUR (this may vary)
Available payment methods: Credit card, debit card, Google Pay
Thank you for your support!
Donate already done / not interested
Sami miszcze tutaj
Prawda jest taka, że 9/10 użytkowników w takiej sytuacji miało by 3 kilo kupy w gaciach i cisło hamulec do oporu.
Jedyne co mogła zrobić to rzeczywiście - skręcić kierownicą w lewo przy wciśniętym hamulcu i odpuścić go przed tirem, może by się udało uniknąć zderzenia, ale tak na prawdę nie wiadomo ile prędkości by wytraciła do tego czasu i jakby się auto zachowało(najprawdopodobniej tira by minęła, ale potem by sie musiała ratować z poślizgu)
O hamowaniu pulsacyjnym można zapomnieć, adrenalina w takiej sytuacji sprawiła by, że każdy by pamiętał tylko o tym by walić po hamulcach reszta by zależała od charakteru, wyczucia i umiejętności - czy zdążyła by się ogarnąć przed zderzeniem czy nie
P.S. Dzieci śnieg spadł - polecam puste parki na poćwiczenia hamowań, poślizgów i lotów bokiem
Prawda jest taka, że 9/10 użytkowników w takiej sytuacji miało by 3 kilo kupy w gaciach i cisło hamulec do oporu.
Jedyne co mogła zrobić to rzeczywiście - skręcić kierownicą w lewo przy wciśniętym hamulcu i odpuścić go przed tirem, może by się udało uniknąć zderzenia, ale tak na prawdę nie wiadomo ile prędkości by wytraciła do tego czasu i jakby się auto zachowało(najprawdopodobniej tira by minęła, ale potem by sie musiała ratować z poślizgu)
O hamowaniu pulsacyjnym można zapomnieć, adrenalina w takiej sytuacji sprawiła by, że każdy by pamiętał tylko o tym by walić po hamulcach reszta by zależała od charakteru, wyczucia i umiejętności - czy zdążyła by się ogarnąć przed zderzeniem czy nie
P.S. Dzieci śnieg spadł - polecam puste parki na poćwiczenia hamowań, poślizgów i lotów bokiem
DwaiD napisał/a:
Cytując mistrza: piłowanie golfa na ręcznym przed supermarketem to nie drift.
A od poślizgów i lotów bokiem są troleje/płyty poślizgowe. Powodzenia z parkingową wiedzą na ulicach
Na wszystkich ruskich filmach przedstawiających wypadki widać jeden wspólny mianownik.
Jebane kacapy nie hamują. Dopiero gdy jest już za późno. Noszkurwa, skoro ja na filmie widzę że trzeba hamować a te skurwesyny nie to wnioski są dwa: albo oni tam wszyscy jeżdżą napierdoleni jak su 27, albo jeśli jakimś cudem są trzeźwi to jadą na zasadzie "a co kurwa? Ja mam hamować?". A potem już tylko cisza lub obowiązkowe "jeeeeebatcccc, wpizzzzdjeeeeeecccc".
Jebane kacapy nie hamują. Dopiero gdy jest już za późno. Noszkurwa, skoro ja na filmie widzę że trzeba hamować a te skurwesyny nie to wnioski są dwa: albo oni tam wszyscy jeżdżą napierdoleni jak su 27, albo jeśli jakimś cudem są trzeźwi to jadą na zasadzie "a co kurwa? Ja mam hamować?". A potem już tylko cisza lub obowiązkowe "jeeeeebatcccc, wpizzzzdjeeeeeecccc".
markop4321 napisał/a:
Co za pojebany skurwysyn
To samo powiedziałem sobie na głos po czym zobaczyłem ten komentarz.Piwo.
Tak, wracasz do domu po 10 godzinach harówki, 20 kilometrów, drogą, którą jeździsz codziennie i nagle wylatuje ci na czołówkę ciężarówka. Fajnie jest mówić, co by się nie zrobiło, kiedy ogląda się filmik i Z GÓRY WIADOMO, że zaraz będzie wypadek. Ktoś wyżej wspominał o tym, żeby spauzować filmik i zobaczyć ile było miejsca. No kurwa, szkoda, że kierowca o tym nie pomyślał, miałby chwilę, żeby przemyśleć reakcję...
Prawda jest taka, że przeciętny kierowca zrobi tylko tyle, co widać na filmiku; co więcej, udowodnione jest, że kierowcy mają w takich sytuacjach tendencję do "uciekania" w zupełnie odwrotną stronę, niż powinni - czyli sami ładują się na czołówki. Tak właśnie, drodzy państwo, funkcjonuje przeciętny mózg.
Dopóki taka sytuacja nie będzie wielokrotnie przećwiczona, dopóty bardzo mały odsetek kierowców zareaguje inaczej, niż hamując ostro. Ale fajnie jest pisać zza monitora, że zrobiłoby się to lepiej, większość z was pewnie wyszłaby z tego bez żadnej rysy na aucie, co?
Ale życzę wam szczerze, żebyście nie mieli okazji do przekonania się, jak zareagujecie w takiej sytuacji. Bo możecie już tego nie zdążyć napisać na sadisticu.
Prawda jest taka, że przeciętny kierowca zrobi tylko tyle, co widać na filmiku; co więcej, udowodnione jest, że kierowcy mają w takich sytuacjach tendencję do "uciekania" w zupełnie odwrotną stronę, niż powinni - czyli sami ładują się na czołówki. Tak właśnie, drodzy państwo, funkcjonuje przeciętny mózg.
Dopóki taka sytuacja nie będzie wielokrotnie przećwiczona, dopóty bardzo mały odsetek kierowców zareaguje inaczej, niż hamując ostro. Ale fajnie jest pisać zza monitora, że zrobiłoby się to lepiej, większość z was pewnie wyszłaby z tego bez żadnej rysy na aucie, co?
Ale życzę wam szczerze, żebyście nie mieli okazji do przekonania się, jak zareagujecie w takiej sytuacji. Bo możecie już tego nie zdążyć napisać na sadisticu.
The.prophecy napisał/a:
Cytując mistrza: piłowanie golfa na ręcznym przed supermarketem to nie drift.
A od poślizgów i lotów bokiem są troleje/płyty poślizgowe. Powodzenia z parkingową wiedzą na ulicach
Nie będę się wykłócać, bo to nie o to chodzi
cytuj sobie mistrzów, osobiście uważam, że mistrzów nie ma(no chyba, że ktoś w trakcie kariery zrobił za kierownicą w ciągu życia kilka milionów kilometrów, nie robiąc przy tym nikomu krzywdy, ani sobie).
Jeździj sobie na troleje/płyty poślizgowe, gdzie chcesz
nawet nie wiem gdzie w okolicy takie mam i ile kosztuje godzina - pustych parkingów mam kilka, szczególnie nocą
Z wiedzą parkingową? Auto zachowuje się podobnie na mokrej nawierzchni jak na śniegu. A na takim parkingu można np. ćwiczyć to hamowanie pulsacyjne (sporo ludzi nie ma abs), tak samo może oduczyć się deptania hamulca dooporu w trakcie poślizgu. Uwierz mi, że ta wiedza się sprawdza
więc idź gdzieś indziej ze swoimi mądrościami, bo mogę się założyć, że przejeździłem troszkę więcej kilometrów od ciebie, kolego
P.S. Ta wiedza, nawet parkingowa nie jest potrzebna na codzień na ulicach, tylko w sytuacjach kryzysowych. I lepsza ta wiedza parkingowa niż żadna.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów