Często atakuj też husky. Owczarki od wielu lat były hodowlane z naciskiem na dobór mocnych osobników - agresywnych.
Husky natomiast jest pół dziki i myli pisk dziecka z odgłosami zwierzyny.
Zauważcie jedną prawidłowość. Mówi się o niebezpiecznych rasach, tymczasem najczęściej ataków dokonują owczarki niemieckie. Najdalej wczoraj media rozpisywały się, że jeden prawie odgryzł dziecku twarz. Parę dni wcześniej podobny los spotkał dziewczynkę.
Często atakuj też husky. Owczarki od wielu lat były hodowlane z naciskiem na dobór mocnych osobników - agresywnych.
Tak jest. Amstafowate jest trudniej ułożyć ale jak ktoś ma do nich ręke to są przewidywalne. Owczarki natomiast to jedne z najmądrzejszych psów ale są mniej przewidywalne. To nie moja teoria tylko kumpla który naprawde się zna na psach.
No i dochodzi jeszcze opinia publiczna, mainstream... pit bull to wiadomo dla głupich dresów i drzessik, bernardyn i labrador dla szczęśliwych rodzin w domach na przedmieściach, chuiłała to dla plastykowych karyn a owczarek niemiecki to przyjaciel rodziny, najmądrzejszy psie w galaktyce... a pote idzie się zdziwić.
Ogólnie psom odpierdala jak są pozostawione same sobie przy budzie lub w klatce, one potrzebują aktywności fizycznej.
To nie jest prawda.Zauważcie jedną prawidłowość. Mówi się o niebezpiecznych rasach, tymczasem najczęściej ataków dokonują owczarki niemieckie. Najdalej wczoraj media rozpisywały się, że jeden prawie odgryzł dziecku twarz. Parę dni wcześniej podobny los spotkał dziewczynkę.
Ponad 50% zarejestrowanych ataków w USA to pit bulle. Owczarki niemieckie owszem są na liście, ale na trzecim miejscu. Nie wiem jak się to ma do popularności poszczególnych ras. Wiem, że moi dziadkowie mieli kiedyś bardzo agresywną owczarkę niemiecką, a obecnie babcia ma bardzo sympatyczną i przyjazną sukę tej samej rasy.
Z drugiej strony rzadko mówi się o małych psach, bo je zwykle łatwo pokonać. Jak właściciel nie pilnuje to szybko sąsiad da w łeb żeby dzieciaki były bezpieczne i po sprawie. A często to właśnie małe psy są agresywne.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów