Bączek!
Bączek!
Bezpieczeństwo i higiena pracy (BHP) – powszechnie używana nazwa, określająca zbiór zasad dotyczących bezpiecznego i higienicznego wykonywania pracy.
przecież dokręca się w drugą stronę niż kręci się tarcza, wystarczy założyć tarczę, załapać nakrętkę i włączy i samo się dokręci więc coś tu kurwa śmierdzi
Otóż właśnie nie. Kiedyś sprawdzałem na swoim boshu. Jakby się tarcza przyklinowała, to byś miał problem z odkręceniem. Raz podkładki pod tarczę nie dałem, jedyną możliwością odkręcenia tego było rozwalenie tarczy (klucz do flexa wymiękł).
Powiem szczerze, ze chujowo bym sie czul zamawiajac tylko 4 piwa bo jak pokarzesz 5 jak Ci palca upierdolili..
Do dzis mam awersje by od tego gowna trzymac sie zdaleka nawet jak ta katowka jest nowa..
Otóż właśnie nie. Kiedyś sprawdzałem na swoim boshu. Jakby się tarcza przyklinowała, to byś miał problem z odkręceniem. Raz podkładki pod tarczę nie dałem, jedyną możliwością odkręcenia tego było rozwalenie tarczy (klucz do flexa wymiękł).
ale jedno
ale tarcza i nakrętka kręci się w tą samą stronę, w tę którą się dokręca, więc nawet jak by zatrzymać tarczę w miejscu bez rozpierdolenia jej to nakrętka powinna się jeszcze bardziej zacisnąć, więc albo ktoś przeprowadził tam jakiś "tjunig" albo kosztowało to 2 yuany , no chyba że był gwint spierdolony albo nakrętka z innego
Miałem dwa razy taka sytuacje z tanimi chinskimi kątówkami że upierdolił sie wirnik i i tarcza radosnie latała po warsztacie
prosta sprawa, rozleciała sie przekładnia albo coś zablokowało wirnk i wtedy tarcza "ciągnie" siła swojej bezwładnosci i odkręca sie razem z nakrętką z nieruchomej przekładni
Miałem dwa razy taka sytuacje z tanimi chinskimi kątówkami że upierdolił sie wirnik i i tarcza radosnie latała po warsztacie
To po pierwszym, razie zamiast kupić coś lepszego to dalej kupujesz chińskie gówna? Ja jebie, to jest dopiero parcie na szkło i chęć bycia na hardzie. Mam nadzieję, że nagrywasz każde użycie swojej szlifierki, a w razie jak się coś stanie to ktoś wrzuci to nagranie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów