Zadanie
J................o
• 2012-07-26, 12:37
czekam na genialne odpowiedzi najmądrzejszych użytkowników portalu. Oczywiście istnieje najprostsza logiczna odpowiedź, która (o dziwo!

), nie pada z "ust" geniuszy polibudy.
PS. I cóż, że ze kwejka?
Do wszystkich mających problem niech pod spodem zapiszą działanie w postaci liniowej
48
--- * (9+3)
2
zapiszcie to w jednej linii - jaką postać przyjmie to działanie?
@matizudanina ja p🤬le , rece opadaja... Jakim trzeba być ignorantem żeby nie móc zrozumieć, że najpierw musisz wykonać dzielenie a dopiero potem możesz pomnożyć przez to co jest w nawiasie. Wzory skróconego mnożenia są dla ludzi którzy ogarniają podstawy matematyki więc nie powinieneś ich nawet używać.
gawlow w zadaniu masz nawias... znasz wzory skróconego mnożenia? może Ci przypomnieć jak się postępuje dla sytuacji:
x(a+b)? nie ważne że wcześniej jest dzielenie co wykonujesz najpierw? Naucz się myśleć, to nie boli
@matizudanina
zapisz w linii działanie
48
--- * (9+3)
2
to że przeczytałeś stronę internetową z działaniami na poziomie 2 klasy nie znaczy że wiesz wszystko, istnieją jeszcze inne zależności niż dodawanie, mnożenie, dzielenie czy odejmowanie
lathiel w jakiej linii? tłumacze jak krowie na rowie 2(9+3) to jedno wyrażenie nie możesz go tak przedstawić jak Ty to zrobiłeś... normalnie głowa mała na was geniusze...
matizudanina napisał/a:
gawlow w zadaniu masz nawias... znasz wzory skróconego mnożenia? może Ci przypomnieć jak się postępuje dla sytuacji:
x(a+b)? nie ważne że wcześniej jest dzielenie co wykonujesz najpierw? Naucz się myśleć, to nie boli
Po pierwsze dowiedz się, co to są wzory skróconego mnożenia, albo zaczekaj, aż pani na matematyce Ci o tym opowie. A jeśli podasz mi tutaj, który podręcznik do matmy uczy, że w przypadku mnożenia liczby przez nawias, takie działanie wykonujemy PRZED działaniami w nawiasie, to postawie Ci wszystkie piwa świata.
@matizudanina to udowodnij te swoje wymysły chociaż jednym pieprzonym źrodłem bo jak narazie to tylko p🤬lisz bez żadnego poparcia swoich bajek
@matizudanina
"nie ważne że wcześniej jest dzielenie..."
no jak nie ważne... oczywiście że jest ważne
Jakbyś to rozwiązał:
4*2(9+3)=
qawlow przecież Ci kur... wytłumaczyłem 2(9+3) to inaczej x(a+b) czego w tym nie rozumiesz?
RajConn analogicznie jak wyżej czyli wyjdzie Ci 8(9+3)= 96
k🤬a ciemna maso to działa wtedy gdy nie możesz wykonać działania w j🤬ym nawiasie czytaj gdy masz niewiadome więc przestań p🤬lić albo pokaż źródła dowodzące Twojej teorii
no to analogicznie w 48/2(9+3) wychodzi 24(9+3) i wychodzi 288 sam się wp🤬liłeś teraz
nie bardzo mądra osobo , to ma zastosowanie zawsze, ma to ułatwić działanie oraz uporządkować kolejność działań... dziękuję
Idę spać bo szkoda na was czasu
@matizudanina gówna w tym nie rozumiem , to co piszesz jest bez sensu. To że jest tam mnożenie nic nie znaczy , a to nie sa zadne k🤬a wzory skroconego mnozenia , skorzystaj sobie z google. Nie mnozysz tego przez wynik z nawiasu bo najpierw musisz wykonać dzielnie.
J................o
2012-07-27, 22:21
20 stron komentów... tego się nie spodziewałem.
Dzięki Admini za założenie ankiety!
Nawet nie umiesz poprawnie zapisać tego równania wiec o czym my tu rozmawiamy? cofnij sie pare stron w tył było rozpisane poprawnie pare razy. Jak wogole mozna wrzucac (9+3) do mianownika. ja jebe...