Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
wygląda to jak ewidentna wina kierowcy samochodu, a nie do końca tak jest. Często zdarza się, że motocykliści jadą z taką prędkością, że kierowca nie ma czasu reagować.
Ale zdajesz sobie sprawę, że facet zawraca z prawego pasa i musiał by jeszcze przeciąć ten pas zieleni, albo jechać pod prąd?
Wydaje mi się jednak, że jest zwykła trasa dwukierunkowa a pas zieleni oddziela tylko wyasfaltowany parking jakiegoś zajazdu gdzie umieszczona jest kamera. Choć owszem na pierwszy rzut oka wygląda to na coś w rodzaju ekpresówki.Ale zdajesz sobie sprawę, że facet zawraca z prawego pasa i musiał by jeszcze przeciąć ten pas zieleni, albo jechać pod prąd?
Ale zdajesz sobie sprawę, że facet zawraca z prawego pasa i musiał by jeszcze przeciąć ten pas zieleni, albo jechać pod prąd?
Ale zdajesz sobie sprawę jaką głupotę palnąłeś?
Ja wiem, że u Ruskich "wsjo balszoje" - wszystko wielkie, ale pas zieleni 5 razy szerszy niż sama jezdnia. to nawet jak na sowieckie warunki pewna przesada.
0:36-0:42 to zwykła dwukierunkówka, a facet z pobocza włącza się do ruchu.
W tej sytuacji tak czy inaczej winny jest kierowca. On nie tyle zaczął zawracać co po prostu wjechał z pasa zieleni na jezdnię wymuszając pierwszeństwo. Powinien za coś takiego dostać tyle co za morderstwo.
Chyba, że to zwykła droga z ograniczeniem prędkości do 50km/h. Wtedy uznałbym motocyklistę za samobójcę.
A perspektywa w filmiku mnie rozjebała też, jak wbiegli na tą skarpę która wziąłem za pas zieleni to myślałem że to autko na pilota czy coś
Cymbałem jest kierowca i nie byłbym zmartwiony wiadomością, że zginął również. Zamierzając zrobić tak popierdolony manewr jaki on próbował trzeba się dokładnie rozejrzeć. A jak się nie widzi maszyny która w dodatku ma zawsze fabrycznie włączone światła to do okulisty.
A perspektywa w filmiku mnie rozjebała też, jak wbiegli na tą skarpę która wziąłem za pas zieleni to myślałem że to autko na pilota czy coś
Kierowca jasnowidzem nie jest. Wiele takich wypadków jest wg. scenariusza - patrzy w lusterka i nikogo nie ma. Zaczyna manewr, no ale niestety zapierdalający z prędkością światła idiota jest tak szybki że nie ma szans manewru zakończyć. Gdzie tu wina kierowcy? Że do wróżbity Macieja nie wykręcił w międzyczasie? Dlatego do jasnej kurwy drogi szybkiego ruchu mają zupełnie inne parametry techniczne niż zwykłe ulice. Przede wszystkim pod kątem promieni łuków tak poziomych jak i pionowych od których zależy nie tylko z jaką prędkością możesz go pokonać, ale też z jakiej odległości ciebie widać na drodze!
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów