c.d. w komentarzach
c.d. w komentarzach
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Są tam dwie elektrody w postaci płytek, którymi wyłożona jest "podłoga" w tym urządzeniu. Gdy szczur zacznie włazić do środka, to nadepnie na pierwszą płytkę, która uruchamia urządzenie. Gdy wejdzie głębiej w kierunku przynęty i nadepnie na drugą płytkę, to wtedy załącza się obwód elektryczny i przez szczurka, który staje się przewodnikiem, przechodzi prąd o napięciu kilku tysięcy voltów.
Mam to urządzenie ale nie zdaje rezultatów. Myszy się łapią bez problemów, bo mysz jest głupia, ale szczura jeszcze nigdy nie złapałem. Szczur to cwana bestia, wyczuje niebezpieczeństwo i nie wejdzie do środka za cholerę. Próbowałem to nawet myć po każdej złapanej myszy, tak jak zaleca producent, ale i tak szczury nie wchodzą do środka. Poza tym te płytki z czasem zaczęły rdzewieć od płynów, które wydobywały się z martwych uśmierconych myszy (wiadomo, że w momencie śmierci puszczają zwieracze i pęcherz moczowy) i z tego powodu pułapka nieraz sama się załączała, mimo że w środku nic nie było. Także z mojego doświadczenia nie polecam tego urządzenia do likwidacji szczurów.
To kuchnia jest a nie dno i wodorosty Nie wiem jak mogłaś nie rozpoznać swojego środowiska naturalnego
twoim środowiskiem naturalnym jest kosz, śmieciu.
@Powell
Są tam dwie elektrody w postaci płytek, którymi wyłożona jest "podłoga" w tym urządzeniu. Gdy szczur zacznie włazić do środka, to nadepnie na pierwszą płytkę, która uruchamia urządzenie. Gdy wejdzie głębiej w kierunku przynęty i nadepnie na drugą płytkę, to wtedy załącza się obwód elektryczny i przez szczurka, który staje się przewodnikiem, przechodzi prąd o napięciu kilku tysięcy voltów.
Mam to urządzenie ale nie zdaje rezultatów. Myszy się łapią bez problemów, bo mysz jest głupia, ale szczura jeszcze nigdy nie złapałem. Szczur to cwana bestia, wyczuje niebezpieczeństwo i nie wejdzie do środka za cholerę. Próbowałem to nawet myć po każdej złapanej myszy, tak jak zaleca producent, ale i tak szczury nie wchodzą do środka. Poza tym te płytki z czasem zaczęły rdzewieć od płynów, które wydobywały się z martwych uśmierconych myszy (wiadomo, że w momencie śmierci puszczają zwieracze i pęcherz moczowy) i z tego powodu pułapka nieraz sama się załączała, mimo że w środku nic nie było. Także z mojego doświadczenia nie polecam tego urządzenia do likwidacji szczurów.
Młode szczury pokonuje ale BIG MAMA nie daję się uchwycić póki co spryciula, poczekamy zobaczymy
Tak na marginesie, to co Ci szczur przeszkadza w kurniku? Jajka wyżera czy kury gwałci?
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów