📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
wszystko spoko, święto jak najbardziej cool, ale data zdeka nie odpowiednia.
tak ogólnie rzecz biorąc...
niewiedza "szeregowego" polaka na temat historii naszego kraju jest najlepiej zauważalna kiedy pytasz kogoś (albo nawet siebie) czyje nazwiska zdobią drogowskazy na ulicach miasta w którym mieszkasz?
niewiedza "szeregowego" polaka na temat historii naszego kraju jest najlepiej zauważalna kiedy pytasz kogoś (albo nawet siebie) czyje nazwiska zdobią drogowskazy na ulicach miasta w którym mieszkasz?
iCracked napisał/a:
Spider man to mój bohater
Idź włóż swe rurki i leć wąchać kije swoim męskim koleżankom bo tu dorośli rozmawiają
@premium122
Niemiecka formacja, ale służyły tam wszystkie narody Europy. Była masa Francuzów, Hiszpanów, Belgów, Holendrów, Litwinów, a najwięcej Rosjan i Ukraińców.
Niemiecka formacja, ale służyły tam wszystkie narody Europy. Była masa Francuzów, Hiszpanów, Belgów, Holendrów, Litwinów, a najwięcej Rosjan i Ukraińców.
Śmiejecie się...
Po 11 zachodnie media będą się rozpisywać jaki to u nas faszyzm jest i jak się łamie prawa człowieka.
Niedawno wojsko dostało nowe uprawnienia, policji będzie cała masa ( do Warszawy mają sprowadzić dodatkowe bataliony ), a wszystko to zasługa zjazdu klimatycznego. Otóż - w nasze najważniejsze święto, zjadą się tabuny zielonych, lewaków i eko-oszołomów i mają jeździć komunikacją miejską za frajer...
Ot taki prezencik na 11 listopada...
Po 11 zachodnie media będą się rozpisywać jaki to u nas faszyzm jest i jak się łamie prawa człowieka.
Niedawno wojsko dostało nowe uprawnienia, policji będzie cała masa ( do Warszawy mają sprowadzić dodatkowe bataliony ), a wszystko to zasługa zjazdu klimatycznego. Otóż - w nasze najważniejsze święto, zjadą się tabuny zielonych, lewaków i eko-oszołomów i mają jeździć komunikacją miejską za frajer...
Ot taki prezencik na 11 listopada...
Co tu świętować? Kto szanuje wyrodną matkę? Tak samo jak można oczekiwać szacunku do wyrodnej ojczyzny?
Dobrutro napisał/a:
Co tu świętować? Kto szanuje wyrodną matkę? Tak samo jak można oczekiwać szacunku do wyrodnej ojczyzny?
Tą ojczyzną rządzą ludzie, których wybraliście. Do siebie miejcie pretensje, że ojczyzna wyrodna.
Jakbyście się bardziej interesowali sprawami swojego kraju to byście nie musieli na zmywak na wyspy uciekać.
I to jest właśnie specyfika polskiego patriotyzmu. Wieczna martyrologia i przypominanie żołnierzy i husarzy. W filmie jest mowa tylko o takich wartościach jak duma, podziw, szacunek. Nie ma ani SŁOWA o godności życia, bezpieczeństwie wychowania potomstwa, kulturze. Ludzie na filmie zamiast skupiać się na tym O CO walczyli ich idole, skupiają się na tym JAK walczyli, a to błąd.
Należy się oczywisty szacunek walczącym, ale teraz powinno się skupić na kontynuacji ich pracy, czyli aktywnego zainteresowania mechanizmami, które funkcjonują naokoło, aktywnego zainteresowania polityką (przynajmniej na tyle, żeby świadomie wybierać) i uczciwa praca. I powoli, stopniowo starać się o lepszy byt dla siebie i dzieci.
Należy się oczywisty szacunek walczącym, ale teraz powinno się skupić na kontynuacji ich pracy, czyli aktywnego zainteresowania mechanizmami, które funkcjonują naokoło, aktywnego zainteresowania polityką (przynajmniej na tyle, żeby świadomie wybierać) i uczciwa praca. I powoli, stopniowo starać się o lepszy byt dla siebie i dzieci.
hahahahaha prawdziwi Polacy z NSZ - to niech mi ktoś pokaże ich spektakularną akcję przeciwko hitlerowcom oprócz współpracy z nimi i otrzymywania od nich zaopatrzenia
polska martyrologia ssie pałę.
Dziękuje! Znowu płakałem. Ruszają mnie takie filmiki. Ale to były łzy nadziei bo wiem że są ludzie, którzy czują się nadal prawdziwymi Polakami.
Cała rozlewnia piwa za to!
Cała rozlewnia piwa za to!
walczyli wywalczyli a dzisiaj wszyscy spierdalają za granice za chlebem bo Tuski i jemu podobne robią wszystko zeby nas zniszczyć chciałbym miec karabin i jego na muszce zadna różnica zastrzelic jego czy gestapowca i ten i ten nas dłamsił tyle ze obecny dłamsi dalej tfuu
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów