📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
🔥
Składanka traktorów zagłady i maszyn rolniczych
- teraz popularne
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
buchaj napisał/a:
Jak tu uciec przed podczerwienią?
podobno organiczne osłony bardzo dobrze działają - typu liście, prawdziwa skóra itp.
Zabawa w partyzantkę niestety się skończyła-technologia i leżysz. Wojna wonie nie równa
@Leothyr
ja mówie o skutecznej ucieczce przy zmyleniu kamery na podczerwień a nie maskowaniu
ja mówie o skutecznej ucieczce przy zmyleniu kamery na podczerwień a nie maskowaniu
Ten pierwszy pocisk to napalm?
A przecież po wojnie w Wietnamie został zabroniony jak np. po I wojnie światowej zabronione zostało stosowanie gazu na froncie.
A przecież po wojnie w Wietnamie został zabroniony jak np. po I wojnie światowej zabronione zostało stosowanie gazu na froncie.
Bilans:
-20 talibów, 4 kozy, 300 kamieni.
-1,6 ml dolarów na 30mm i rakiety hellfire.
Krew się leje, interes się kręci.
-20 talibów, 4 kozy, 300 kamieni.
-1,6 ml dolarów na 30mm i rakiety hellfire.
Krew się leje, interes się kręci.
4:02 koles rece na głowie ze sie poddaje a ten mu napierdalolil tatatata
11 Killstreak ---------->>> Friendly Chopper Gunner ------> Incoming
Mnie zastanawia tylko ich weryfikacja owszem przy nie których widać było broń ale przy 3-4 przypadkach weryfikacja czy to był talib czy kobita czy dziecko była żadna.
12:08 jeden talib jedna rakieta hellfire (25-65tysiecy dolarów) brawo !!!nie lepiej z tego działka było????
Taki materiał to rzadkość, piwo leci
powinni taka gre zrobic
PS Talibowie karali smiercia za picie alkoholu. Za takie skurwysynstwo nie mam dla nich litosci.
w takiej sytuacji tylko stanac na czworaka i udawac osla...
PS Talibowie karali smiercia za picie alkoholu. Za takie skurwysynstwo nie mam dla nich litosci.
w takiej sytuacji tylko stanac na czworaka i udawac osla...
Jedną z reguł zabawy w wojnę jest: pierwszy który zastosuje się w całości do konwencji genewskiej przegrywa
Odnośnie honorowej walki twarzą w twarz - podzielono nam pluton na pasie taktycznym [taki malutki 'poligon' - raptem parę hektarów] na 2 mniejsze plutony i bawiliśmy się w 'wojnę'. Kałachy napakowane ślepakami, pełne oporządzenie do działań taktycznych, dało się wczuć w klimat.
Było nas 10 żołdaków, ktoś musiał kryć tyły, zaszczyt przypadł m.in. mnie - pole do samodzielnego pokrycia ogniem miałem ok 120 stopni przy zerowym wsparciu od kogokolwiek zostało mi tylko czekać czy facet dobrze założył, że nadejdą z innej strony. Ściskając prawdziwą broń a nie zabawkę wczułem się jakby to było naprawdę i stwierdziłem, że narobiłbym pod siebie.
Nasz dowódca postanowił zrobić 'zasadzkę', przeciwnik nastawił się na bój 'spotkaniowy'. Nie muszę mówić, że ich niehonorowo 'wystrzelaliśmy'.
Wojna nie gra komputerowa, masz jedno życie, dlatego USA wydaje tyle mld $ na technologie zabijania bez praktycznie jakiegokolwiek ryzyka śmierci operatora np drona.
Odnośnie honorowej walki twarzą w twarz - podzielono nam pluton na pasie taktycznym [taki malutki 'poligon' - raptem parę hektarów] na 2 mniejsze plutony i bawiliśmy się w 'wojnę'. Kałachy napakowane ślepakami, pełne oporządzenie do działań taktycznych, dało się wczuć w klimat.
Było nas 10 żołdaków, ktoś musiał kryć tyły, zaszczyt przypadł m.in. mnie - pole do samodzielnego pokrycia ogniem miałem ok 120 stopni przy zerowym wsparciu od kogokolwiek zostało mi tylko czekać czy facet dobrze założył, że nadejdą z innej strony. Ściskając prawdziwą broń a nie zabawkę wczułem się jakby to było naprawdę i stwierdziłem, że narobiłbym pod siebie.
Nasz dowódca postanowił zrobić 'zasadzkę', przeciwnik nastawił się na bój 'spotkaniowy'. Nie muszę mówić, że ich niehonorowo 'wystrzelaliśmy'.
Wojna nie gra komputerowa, masz jedno życie, dlatego USA wydaje tyle mld $ na technologie zabijania bez praktycznie jakiegokolwiek ryzyka śmierci operatora np drona.
Ranny czy też nie kulka też należy sie !
A tak na poważnie, nie ma co się bulwersować, że strzelają do rannych i pierdolić farmazonów o honorowej walce. Widziałem filmik na którym amerykanie M113, czy też pojazdem podobnym do niego (nie wiem co oni tam teraz mają) wjechali na IED (improwizowany ładunek wybuchowy, jak ktoś nie wie), ładunek nie był mocny bo chyba tylko wywrócił, jak dobrze pamiętam, pojazd, albo coś w tym stylu, no nie ważne, tak czy siak ranił żołnierzy się w nim znajdujących. Kiedy nadeszła pomoc medyczna i nie tylko i Ci którzy przyszli z pomocą i krzątali się w około rannych (a troche tych ludzi tam pomagało) nastąpiła druga, mocniejsza eksplozja...
I gdzie tutaj czyste skurwysyństwo oraz "honorowa" walka ?
A tak na poważnie, nie ma co się bulwersować, że strzelają do rannych i pierdolić farmazonów o honorowej walce. Widziałem filmik na którym amerykanie M113, czy też pojazdem podobnym do niego (nie wiem co oni tam teraz mają) wjechali na IED (improwizowany ładunek wybuchowy, jak ktoś nie wie), ładunek nie był mocny bo chyba tylko wywrócił, jak dobrze pamiętam, pojazd, albo coś w tym stylu, no nie ważne, tak czy siak ranił żołnierzy się w nim znajdujących. Kiedy nadeszła pomoc medyczna i nie tylko i Ci którzy przyszli z pomocą i krzątali się w około rannych (a troche tych ludzi tam pomagało) nastąpiła druga, mocniejsza eksplozja...
I gdzie tutaj czyste skurwysyństwo oraz "honorowa" walka ?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów