@do czesci z was.
Czy wy macie rozum w glowach?
Patrzac na komentarze typu "nalezalo mu sie" robi mi sie najzwyczajniej przykro. Jak dziecku moglo sie nalezec pobicie pala. Czy wy jestescie normalni?
Patrzac na to, mam szczera chec prosic by ten internet przestal byc anonimowy. Dzieki tej anonimowosci blizej nam do zezwierzecenia niz do czlowieczenstwa. Wyglada na to, ze rozwoj technologii cofie nas w rozwoju a przeciez to sprzeczne z logika...
Jestem za tym, zeby ta anonimowosc zniknela, nie chce zeby moje dziecko odpalajac kompa faszerowalo sie takimi rzeczami jakie mozna tutaj zastac, z prostej przyczyny, nie chce zeby mnie dzieciak pozniej bil albo mna gardzil a dzieciak patrzy i robi to co widzi i uslyszy. Nie wiadomo co pozniej bedzie sie tlic w jego glowie i czego bedzie mozna sie spodziewac.
Znika wyznacznik dobrego wychowania, moralnosci i normalnosci. Pojawia sie wyscig szczurow, kto napisze najfajniejszy komentarz kto dostanie wiecej piw. Nie wazne, ze wypowiedz bedzie chamska, niesmaczna, niemoralna, okrutna i nieetyczna.
Wazne by byla fajna, wazne by sie dowartosciowac.
To forum powstalo, dla czarnego humoru a nie po to zeby tutaj wyladowywac swoja frustracje. To co sie tutaj ostatnio dzieje, daleko wykracza po za ramy czarnego humoru.
Forum sie rozrasta, robi sie popularniejsze, trafia do szerszego grona odbiorcow. Nie mowie, ze zle, ale przyzwalanie chamstwu na rozwoj do niczego dobrego nie doprowadzi.
Nie jestem za masowa inwigilacja, ale z dwojga zlego, anonimowosc niesie ze soba brak konsekwencji. A z imienia i nazwiska pisalbys calkiem inaczej.
Kiedys jak powiedziales cos niestosownego to dostales pasem w dupe a nastepnym razem ugryzles sie w jezyk i wiedziales co jest dobre a co zle.
A dzisiaj?
Dzieki bezstresowemu wychowaniu i anonimowosci swiat kreuje, bande chamskich ciot.
Wez sobie to przemysl.