📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:10
📌
Konflikt izraelsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:23
🔥
Strażniczka Teksasu
- teraz popularne
Witaj użytkowniku sadistic.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
W chwili obecnej serwis nie jest w stanie utrzymywać się wyłącznie z reklam. Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
"30l/100km spokojnie ciągnie"
Nie sądzę, skoro samochody wrc w trasie potrafią 150 litrów ciągnąć..
To pewnie trzeba tankować na nowo do pełna z każdym startem.
Nie no, podrasowane amerykańskie klasyki tak do 500-600 koni 50 biorą spokojnie w mieście.
Standardowe modele od nowości brały 25-30 a teraz pewnie i jeszcze więcej.
Pontiac GTO z silnikem 7.3 bodajże ciągnie 22 w trasie, 30 w mieście.
Nie sądzę, skoro samochody wrc w trasie potrafią 150 litrów ciągnąć..
To pewnie trzeba tankować na nowo do pełna z każdym startem.
Nie no, podrasowane amerykańskie klasyki tak do 500-600 koni 50 biorą spokojnie w mieście.
Standardowe modele od nowości brały 25-30 a teraz pewnie i jeszcze więcej.
Pontiac GTO z silnikem 7.3 bodajże ciągnie 22 w trasie, 30 w mieście.
w tym przejezdzie spalil ok 25l nitrometanu, ktory zapewnia mu taka moc. Gdyby nie nitrometan auto mialoby moze z 1200km
To na 1/8 mili chyba.
@up tak kurwa debilu na rozgrzanie opon i przejechanie 200 metrów spalił 25 litrów - chyba Cię pojebało. I na bank taki słaby silnik jest na nitrometan lol. Silniki na nitrometan mają 5000+ koni, a to jest na 99 % zwykły wysilony silnik na paliwo wyścigowe.
Eeeeeee tam mój matiz na stożku lepiej idzie , jeszcze jak zaleję 98 z tesco to strach gazu dodać
Ciapaty88 napisał/a:
Najlepsze w Amerykanskiej motoryzacji są oznaczenia silników. Ten tutaj to SMALL-Block o pojemności jedynie koło 7 litrów a BIG-Block to np. silnik od Vipera 8 litrowy:)
Różnica pomiędy small i big block nie polega na pojemności tylko na wielkości bloku. Dajmy na to small block o pojemności 5 litrów będzie ogólnie mniejszy niż big block o pojemności 5 litrów przez to, że cylindy są rozmieszczone gęściej.
Ktoś tam dojebał,jakie quad-turbo skoro są dwie sprężarki >.<
Y0SH napisał/a:
Tak kurwa - pół sekundy na 1/4 - ja pierdolę, żeby tak napisać to trzeba mieć chyba rozum w dupie - tak - na serio samochód robi według ciebie 4,5 s na 1/4 idioto?
Ktoś wie o co chodzi temu Panu?
Ciapaty88 napisał/a:
Najlepsze w Amerykanskiej motoryzacji są oznaczenia silników. Ten tutaj to SMALL-Block o pojemności jedynie koło 7 litrów a BIG-Block to np. silnik od Vipera 8 litrowy:)
akurat określenia small block i big block nijak się mają do pojemności tylko do faktycznej wielkości silnika, grubości wszelkich ścianek w bloku. są small blocki 7 litrów a są i big blocki po 4 litry
Jaki kurwa odrzutowiec o.O
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów