18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:19
Oddzielili cię, syneczku, od snów, co jak motyl drżą,
haftowali ci, syneczku, smutne oczy rudą krwią,
malowali krajobrazy w żółe ściegi pożóg,
wyszywali wisielcami drzew płynące morze.

Wyuczyli cię, syneczku, ziemi twej na pamięć,
gdyś jej ścieżki powycinał żelaznymi łzami.
Odchowali cię w ciemności, odkarmili bochnem trwóg,
przemierzyłeś po omacku najwstydliwsze z ludzkich dróg.

I wyszedłeś, jasny synku, z czarną bronią w noc,
i poczułeś, jak się jeży w dźwięku minut - zło.
Zanim padłeś, jeszcze ziemię przeżegnałeś ręką.
Czy to była kula, synku, czy to serce pękło?
K. K. Baczyński

1 września 1939 r. wojska niemieckie przekroczyły granice Polski, rozpoczynając II wojnę światową. Osamotnione Wojsko Polskie nie mogło skutecznie przeciwstawić się agresji Niemiec i sowieckiej inwazji rozpoczętej 17 września. W konsekwencji Hitler i Stalin dokonali IV rozbioru Polski.

Będziemy znowu mieszkać w swoim domu,
Będziemy stąpać po swych własnych schodach.
Nikt o tym jeszcze nie mówi nikomu,
Lecz wiatr już o tym szepcze po ogrodach.

Nie patrz na smutnych tych ruin zwaliska.
Nie płacz. Co prawda, łzy to rzecz niewieścia.
Widzisz: żyjemy, choć śmierć byka bliska.
Wyjdźmy z tych pustych ulic na przedmieścia.

Mińmy bezludne tramwajów przystanki...
Nędzna kobieta u bramy wyłomu
Sprzedaje chude, blade obwarzanki...
Będziemy znowu mieszkać w swoim domu.

Wystawy puste i zamknięte sklepy.
Życie się skryło chyba w antypodach.
Z pudłem grzebyków stoi biedak ślepy...

Ty drżysz, od chłodu. Więc otul się szalem.
Bez nóg, bez ramion, w brunatnej opończy
Młodzi kalecy siedzą przed szpitalem.
Widzisz: już pole. Tu miasto się kończy.

Zwalone leżą dokoła parkany,
Dziecko się bawi gruzem na chodniku,
Kobieta pierze w podwórku łachmany
I kogut zapiał krzykliwie w kurniku.

Kot się pod murem przeciąga leniwo,
Na rogu człowiek rozmawia z człowiekiem...
Znowu w sklepiku zjawi się pieczywo
I znów zabrzęczą rano bańki z mlekiem.

Przejdą dni ciężkie klęski i rozgromu
I zapomnimy o ranach i szkodach...
Będziemy znowu mieszkać w swoim domu,
L. Staff

Nie zapominajmy. Przystańmy na chwile.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Hauer88 2012-09-01, 14:33 2
Kluska napisał/a:

więc, jakikolwiek wiec czy pochód, organizowany przez jakiś ONR czy inny sweetpolskaWHITEpuchataPOWER, będzie źle kojarzony.

dlaczego nie może być "organizator - urząd marszałkowski"

albo dlaczego nie otworzą jakiejś fundacji z nazwą "młodzi i historia"

Piszesz że jesteś patriotą więc stwórz sobie taką organizacje i działaj. Oni nic nie wymyślili tylko kontynuują przedwojenną organizacje narodową.

Cytat:

tylko same nazwy "kurwą nie wybaczę historii wjelkiej polszy"
"jedyna true historyczna prawica"
"silni wolni kurwa niezależni"
"prawdziwi polacy, czyli nie za śląska"

Nie spotkałem się z takimi nazwami a już napewno nie widziałem nikogo w ruchu narodowym czy też nacjonalistycznym kto obrażał by osoby ze śląska.

Cytat:

noszkurwa...

czasy się zmieniają. patriotyzm musi być modny, niestety. młodzi muszą czuć "flo" czy jak to sie tam to woła. a nie widzieć łysolców w bojówkach.

dlaczego tam nie ma facetów w garniakach? lasek w garsonkach?

zero stylu, zero wyczucia.

żołnierze idący oddać cześć, ubierają mundury galowe.
ONR'owcy ubierają glany, bojówki i drą łby na łyso.

Kurwa fest...

To jest właśnie ich mundur galowy

Zgłoś
AmorPatriae 2012-09-01, 14:54 5
@rzepich - diagnoza jest prosta jestes zwykłym lewakiem. Mam nadzieje ze cie cisną na ośce. Chociaz tego nie popieram to podniesiona ręka była jest i pewnie bedzie znakiem wielu organizacji i ugrupowań poczynając od cesarstwa rzymskiego przez nazistów, a na ONR kończac. Lepszy kazdy patriota nawet taki radykalny niz lewackie gówno.
Zgłoś
r................h 2012-09-01, 15:07 3
hauer88

jeśli chcesz się parać historią to ci przypomnę do czego doprowadziły skrajne prawicowe przekonania:

Śmiertelne strzały skierował na niego Eligiusz Niewiadomski, malarz artysta, historyk sztuki, a prywatnie fanatyczny endek, niegdyś działacz Ligi Narodowej. Kiedy go schwytano powiedział tylko tyle, że Narutowicz przyjmując posadę prezydenta zgodził się przyjąć wybór dokonany głosami "wrogów państwa polskiego".

- zabójstwo pierwszego prezydenta Rzeczpospolitej -Gabriela Narutowicza. pozazdrościć tradycji.

inny przykład o skali ciut większej ma dziś rocznicę i to właśnie dziś raczyłeś zamanifestować swoje wspaniałe poglądy.

rozgraniczanie nazizmu i skrajnego nacjonalizmu to nic innego jak masturbacja definicjami. prowadząca do zrzucenia bagażu historycznych konsekwencji.~

których dziś, powtórzę się, obchodzimy rocznicę kurwa !!!

pozdrowienia załączam jak te powyżej.
Zgłoś
ziutek11113 2012-09-01, 15:11
Treść komentarza został ukryta - użytkownik otrzymał ostrzeżenie za ten wpis.
DarkBolo 2012-09-01, 15:19 1
Za drugą wojnę leci Piwo!
Trzeba pamiętać o tak ważnych datach!
Zgłoś
push3k 2012-09-01, 15:25 1
rzepich napisał/a:

jeśli chcesz się parać historią to ci przypomnę do czego doprowadziły skrajne prawicowe przekonania:

Chcesz się licytować? Z kim? Z stalinistami, marksistami, guevarystami, hitlerowcami maonistami czy kim?

Tam powinno widnieć 'do czego doprowadziły skrajnie socjalistyczne przekonania'.

Podział na prawicę i lewicę się kupy nie trzyma. Im dalej w skrajność tym bardziej są do siebie podobni. Socjal-demokratyczna partia robotnicza. Te same metody takie same zbrodnie. Podział na prawicę i lewicę wymyślono po to by oddzielić tych co wygrali II Wielką Wojnę od tych co przegrali. Polskie organizacje narodowe wytwarzają powoli prawicą niesocjalistyczną, odcinającą się od skrajnego terroru i komuś (akurat, bardzo dobrze wiadomo o kogo chodzi) się to bardzo nie podoba.
Zgłoś
r................h 2012-09-01, 15:28 1
Amor Patriae Nostra Lex napisał/a:

@rzepich - diagnoza jest prosta jestes zwykłym lewakiem. Mam nadzieje ze cie cisną na ośce. Chociaz tego nie popieram to podniesiona ręka była jest i pewnie bedzie znakiem wielu organizacji i ugrupowań poczynając od cesarstwa rzymskiego przez nazistów, a na ONR kończac. Lepszy kazdy patriota nawet taki radykalny niz lewackie gówno.

nie jestem lewakiem, ale i tak pewnie nazwiesz mnie gównem.

jestem (mam nadzieję) zrdoworozsądkowym obywatelem państwa polskiego z demokratycznym prawem do wyboru ludzi którzy mają mieć czynny udział w kształtowaniu mojego otoczenia.

jako obywatel nie zgadzam się by o mojej przyszłości stanowili ludzie niezrównoważeni psychicznie i potępiający innych obywateli za konstytucyjne prawo do wolności przekonań, słowa, czy wiary.

tak żeby cię zripostować... w twoim podpisie zauważyłem:

Podzielony naród łatwiej jest kontrolować... Każdy polityk w tym kraju działający na szkodę interesu ponad 1000 letniego państwa polskiego będzie wisiał. Wszystkie latarnie i drzewa w centrum Warszawy są zarezerwowane.

dzielisz jednak obywateli państwa polskiego na gówno i nie-gówno

oznacza to pewien dysonans poznawczy.
może być przejawem pewnej niestabilności psychicznej,
nie chcę jednak dalej dywagować...

pozdrowienia j/w
Zgłoś
push3k 2012-09-01, 15:33
rzepich napisał/a:

dzielisz jednak obywateli państwa polskiego na gówno i nie-gówno

Ktoś mógłby tu napisać 'I vice versa'.
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-09-01, 15:34 1
rzepich napisał/a:

rozgraniczanie nazizmu i skrajnego nacjonalizmu to nic innego jak masturbacja definicjami. prowadząca do zrzucenia bagażu historycznych konsekwencji.~

To że ktoś jest narodowcem nie oznacza że wyznaje ideologię prawicowe idioto...
Nacjonalizm to jakaś tam forma dbania o swój naród. Przypomnę ci taki twór zwany kiedyś ZSRS albo ZSRR i przypominam ci że ciągle w nim słychać było o budowie wspaniałego NARODU RADZIECKIEGO. Skoro propaganda mówiła o działaniu dla narodu radzieckiego, skoro sporo prostych ludzi się łapało na to, to jak mamy to nazwać? No właśnie nacjonalizm pełną gębą.
A trudno nazwać politykę Stalinowskiego grajdołką polityką prawicową, no nie?
Więc powtarzam narodowiec =/= prawicowiec. I to żadny argument w nazywaniu Hitlera czy Mussoliniego prawicowcami.

rzepich napisał/a:

- zabójstwo pierwszego prezydenta Rzeczpospolitej -Gabriela Narutowicza. pozazdrościć tradycji.

To co zrobił było złe ale miał te swoje "wredne, prawicowe" jaja by od razu kazać się rozstrzelać gdyż złamał prawo i zabił człowieka.

rzepich napisał/a:

jestem (mam nadzieję) zrdoworozsądkowym obywatelem państwa polskiego z demokratycznym prawem do wyboru ludzi którzy mają mieć czynny udział w kształtowaniu mojego otoczenia.

jako obywatel nie zgadzam się by o mojej przyszłości stanowili ludzie niezrównoważeni psychicznie i potępiający innych obywateli za konstytucyjne prawo do wolności przekonań, słowa, czy wiary.

Pamiętasz że demokratycznym prawem lub przyzwoleniem większość ci ludzie trafili na swoje stanowiska?
I pamiętasz że demokratyczną zasadą jest to że 51% głosujących decyduje o życiu i śmierci pozostałym 49%?
Jak ciebie to stawia w takim razie?
Zgłoś
r................h 2012-09-01, 15:39
push3k napisał/a:

Chcesz się licytować? Z kim? Z stalinistami, marksistami, guevarystami, hitlerowcami maonistami czy kim?

Tam powinno widnieć 'do czego doprowadziły skrajnie socjalistyczne przekonania'.

Podział na prawicę i lewicę się kupy nie trzyma. Im dalej w skrajność tym bardziej są do siebie podobni. Socjal-demokratyczna partia robotnicza. Te same metody takie same zbrodnie. Podział na prawicę i lewicę wymyślono po to by oddzielić tych co wygrali II Wielką Wojnę od tych co przegrali. Polskie organizacje narodowe wytwarzają powoli prawicą niesocjalistyczną, odcinającą się od skrajnego terroru i komuś się to bardzo nie podoba.

masz najsłuszniejszą słuszność. to jest, to samo gówno.

jak uda się oddzielić prawicowe poglądy od skrajnie prawicowych debili to być może kiedyś zagłosuję na prawicę z przekonania, a nie w alternatywie dla "bardziej" prawicowych.
Zgłoś
push3k 2012-09-01, 15:52
rzepich napisał/a:

jak uda się oddzielić prawicowe poglądy od skrajnie prawicowych debili to być może kiedyś zagłosuję na prawicę z przekonania, a nie w alternatywie dla "bardziej" prawicowych.

No właśnie ja ci mówię (wmawiam? ), że onr i nop odcina od kilku lat od bh i innych. Zresztą po jakości i sile polskich organizacji 'antyfaszystowskich' widać, że nazioli i podobnych w Polsce nie ma.
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-09-01, 15:55
Naziole i faszyści przenieśli się do Antify po prostu.
Zgłoś
r................h 2012-09-01, 15:58
Cytat:

rzepich napisał/a:

Arashel napisał/a:
To że ktoś jest narodowcem nie oznacza że wyznaje ideologię prawicowe idioto...
Nacjonalizm to jakaś tam forma dbania o swój naród. Przypomnę ci taki twór zwany kiedyś ZSRS albo ZSRR i przypominam ci że ciągle w nim słychać było o budowie wspaniałego NARODU RADZIECKIEGO. Skoro propaganda mówiła o działaniu dla narodu radzieckiego, skoro sporo prostych ludzi się łapało na to, to jak mamy to nazwać? No właśnie nacjonalizm pełną gębą.
A trudno nazwać politykę Stalinowskiego grajdołką polityką prawicową, no nie?
Więc powtarzam narodowiec =/= prawicowiec. I to żadny argument w nazywaniu Hitlera czy Mussoliniego prawicowcami.

masz rację i dlatego tykam skrajnej i radykalnej prawicy, a nie prawicy jako-takiej

Arashel napisał/a:

rzepich napisał/a:

Arashel napisał/a:
To co zrobił było złe ale miał te swoje "wredne, prawicowe" jaja by od razu kazać się rozstrzelać gdyż złamał prawo i zabił człowieka.

breivik też miał jaja, żeby oddać się policji
chyba zapomniałeś dodać

Cytat:

Pamiętasz że demokratycznym prawem lub przyzwoleniem większość ci ludzie trafili na swoje stanowiska?
I pamiętasz że demokratyczną zasadą jest to że 51% głosujących decyduje o życiu i śmierci pozostałym 49%?
Jak ciebie to stawia w takim razie?

stawia mnie w takim razie w tych 51% i bardzo mnie to cieszy,
ale przyznam, że ulżyło mi dopiero w momencie gdy się o tym dowiedziałem
Zgłoś
Ork.Fajny 2012-09-01, 16:02 1
rzepich napisał/a:

masz rację i dlatego tykam skrajnej i radykalnej prawicy, a nie prawicy jako-takiej

Jeśli nie czytasz fragmentów postów to ich nie cytuj i nie twórz mi jakiś przypadkowych i bezsensownych ripost...

rzepich napisał/a:

breivik też miał jaja, żeby oddać się policji
chyba zapomniałeś dodać

Breivik miał też jaja by kazać uznać się za poczytalnego i świadomego swoich działań, uznał że w normalnym kraju należała by mu się kara śmierci.

rzepich napisał/a:

stawia mnie w takim razie w tych 51% i bardzo mnie to cieszy,
ale przyznam, że ulżyło mi dopiero w momencie gdy się o tym dowiedziałem

Gratuluje ci. Właśnie stawiłeś się w tym samym szeregu co naziści i bolszewicy. A ponoć tak ich nie lubisz...
Zgłoś
Hauer88 2012-09-01, 16:36 1
Powiedz mi tylko co ma wspólnego Breivik z nacjonalizmem?

Anders Behring Breivik, znakomicie wykształcony, mieszkał z matką w bogatej części Oslo. Proizraelski islamofob, mason, „antyrasista”, wielbiciel Churchilla, zwolennik pedałowania oraz liberalizmu gospodarczego, fan Angielskiej Ligi Obrony (EDL), której odpowiedniczkę chciał utworzyć w Norwegii, oraz podobnych populistycznych i fanatycznie prosyjonistycznych ruchów i polityków (Geert Wilders) w Europie, nienawidzący z jednakową siłą socjalistów, jak i „etnonacjonalistów”, czyli osób uznających narodowość/pochodzenie za fundament przynależności do danego narodu. W swoich wypowiedziach wielokrotnie atakował autentycznie nacjonalistyczne partie tj. Brytyjska Partia Narodowa, Front Narodowy etc.

Cytat:

Nie jesteśmy w sytuacji w której możemy swobodnie wybierać partnerów. Musimy więc zrobić wszystko w celu wpłynięcia na innych „kulturowych konserwatystów”, aby przyjęli naszą antyrasistowską, pro-homoseksualną i pro-izraelską linię. Kiedy to się uda, możemy przejść na wyższy poziom.

Większość swoich przemyśleń zawarł w komentarzach na stronie Document.no, prowadzonej przez Hansa Rustada, podobnego „nacjonalistę”.

document.no/anders-behring-breivik/

blog.balder.org/?p=1241

W opublikowanym w sieci autorskim dokumencie „A European Declaration of Independence” Breivik zawarł swój program, w którym po raz kolejny potwierdził bliskie związki z prosyjonistyczną EDL i wykluczył współpracę z kimkolwiek, kto uznaje za wroga jego najbliższego sojusznika w walce, czyli Izrael:

Cytat:

”I know this for a fact as I used to have more than 600 EDL members as Facebook friends and have spoken with tens of EDL members and leaders. In fact; I was one of the individuals who supplied them with processed ideological material (including rhetorical strategies) in the very beginning. The EDL are in fact anti-racist, anti-fascist and anti-Nazi. They even have many members and leaders with non-European background (African and Asian)”

”An NS or racist/anti Jewish movement was completely out of the question, as they represented much of what I oppose. It will be extremely hard to cooperate with anyone who views our primary ally (the Jews/Israel) as their primary enemy.”

Dokument do pobrania TUTAJ

Dlaczego Norwegia i obóz młodzieżówki Partii Pracy?

Rządząca w Norwegii socjaldemokratyczna Partia Pracy kilka tygodni wcześniej podjęła decyzję o wsparciu otwarcia w Oslo ambasady Palestyny i podjęciu przygotowań do uznania jej jako państwa. Również w czerwcu zakomunikowano, iż przed 1 sierpnia Norwegia wycofa się z operacji NATO w Libii. W marcu 2011 roku rosyjska Duma ratyfikowała ratyfikowała układ norwesko-rosyjski o podziale Morza Barentsa, kończąc w ten sposób wieloletni spór terytorialny między obu krajami. Rosja otrzymała 860 tys., Norwegia- 510 tys. km kw. bogatego w ryby morza, pod którego szelfem znajdują się potężne złoża gazu i ropy. Norwegia wciąż utrzymuje własną walutę, jej gospodarka znakomicie funkcjonuje na tle innych krajów – to wszystko nie pozostaje obojętne dla promotorów globalizmu i rozgrywających na geopolitycznej szachownicy. Dzień przed masakrą na wyspie Utoya letni obóz młodzieżówki Partii Pracy wizytował minister spraw zagranicznych Norwegii, w czasie rozmów z którym młodzież domagała się podjęcia bojkotu Izraela w związku z jego polityką w okupowanej Palestynie.

CAŁOŚĆ: nacjonalista.pl/2011/07/23/syjonistyczny-fanatyk-morduje-w-norwegii/

Odnośnie Elgiusza Niewiadomskiego, zacytuję tylko jego samego:

Cytat:

W Sejmie kluby lewicowe w porozumieniu z żydostwem, stojąc na czele jawnych wrogów Polski, postanowiły za wszelką cenę nie dopuścić do prezydentury człowieka niezależnego. Potrzeba im było człowieka chwiejnego, uległego, dającego się powodować. W takim chcieli mieć powolne narzędzie matactw politycznych i gwarancję utrzymania kraju w stanie dotychczasowej anarchii. Udało im się przeprowadzić swojego kandydata głosami żydostwa przeciw większości polskiej. Narutowicz nie zorientował się i wybór przyjął. Przeciwko tym hańbom trzeba było zaprotestować głośno i silnie, bronić majestatu Rzeczypospolitej sponiewieranego przez ciury. Czy miałem do tego prawo? Miałem prawo i obowiązek. Miałem takie prawo jak każdy obywatel, dla którego Ojczyzna nie jest czemś, o czem się dowiaduje z gazet.

Eligiusz Niewiadomski

Kolejna sprawa odnośnie lewicy i prawicy jak już ktoś wcześniej zauważył - podział ten jest sztuczny i nieaktualny w dzisiejszych czasach - teraz należałoby dzielić na zwolenników demoliberalnego systemu i jego przeciwników. Dlatego też nie jestem żadnym prawicowcem a tercerystą.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem