Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
A stanom to raczej ufać i wierzyć nie możemy. Oni nawet nas nie chcą w swoim kraju, a my dopierdalamy na ich wojny
Pierdolicie jak potłuczeni, mędrcy z koziej dupy. Tam nie ma ani kropli ropy. Pies z kulawą nogą do tej dziczy by nie zajrzał gdyby nie jeden drobny detalik - w tej dziczy co bardziej fanatyczni wyznawcy Pedoproroka założyli sobie wylęgarnię pojebów wysadzających się w środkach komunikacji zbiorowej w bogatszej i nie dymającej kóz części świata. I dlatego trzeba było zrobić tam porządek.
Masz "mędrcze z koziej dupy":
Według doniesień nowojorskiej gazety nienaruszone zasoby surowców, o wiele większe niż dotychczas znane w Afganistanie, mają wartość prawie 1 biliona dolarów. Raport Pentagonu mówi, że Afganistan mógłby być "Arabią Saudyjską, jeśli chodzi o lit", metal wykorzystywany w produkcji baterii do laptopów i telefonów komórkowych.
Największe odkryte zasoby dotyczą rudy żelaza i miedzi, ale znaleziono też spore złoża niobu, a także - na terytoriach Pasztunów na południu Afganistanu - złota. Nowo odkryte bogactwa rozproszone są na całym terytorium kraju, w tym na południu i wschodzie wzdłuż granicy z Pakistanem - a więc, w regionach największych walk z talibami.
A to tylko częściowo odkryte złoża...
Rośnie zainteresowanie największych firm energetycznych zasobami ropy i gazu w Afganistanie. Przełom nastąpił po tym, jak swoje nastawienie zmieniła największa spółka publiczna świata, Exxon Mobil. Firma zaktualizowała szacunki dot. afgańskich zasobów i obecnie jest zainteresowana wydobyciem.
Afganistan jest położony strategicznie i graniczy z Iranem, Pakistanem, Chinami, Uzbekistanem, Turkmenistanem i Tadzikistanem, które graniczą z Kazachstanem graniczącym z Rosją. Azja Centralna ma znaczenie strategiczne oraz duże zasoby ropy naftowej i gazu ziemnego. Gdyby Waszyngton mógł kontrolować ten teren, to wówczas wojskowe bazy NATO, otaczałyby Rosję od Bałtyku, Bałkanów i Turcji, przez Azerbajdżan i Gruzję na Kaukazie, oraz Azję Centralną. Wówczas „kolorowe” rewolucje na całym terenie Federacji Rosyjskiej, mogłyby być kierowane z USA, pod pozorem obrony praw człowieka i demokracji
Krótko szukałem u wujka Google ale wystarczy by pochlebcy USA mieli się nad czym zastanowić
proste. Szkoda naszych chłopaków bo giną za Amerykę a nie za Polskę i to za biedny 60k PORAŻKA!!!
Dwa Afganistan był największym producentem Heroiny na świecie.
Trzy wpływy z hery służyły finansowaniu alkaidy. Gdyby nie atak na Afganistan bałbyś się dzisiaj tramwajem tudzież autobusem do pracy/szkoły pojechać
a tak na poważnie pierdoli mnie to, a przewrażliwione gimbusy niech dalej spinają wary
ale biedni ci afganczycy....
a tak na poważnie pierdoli mnie to, a przewrażliwione gimbusy niech dalej spinają wary
HAHHAHAHA, przed chwilą dosłownie zmieniłeś swój komentarz, na szczęście akurat chciałem Cię wyśmiać, więc się zachował:
niesprowadzaj odrazu gimbusów do parteru, daj sie im nacieszyć "nowom modom" na jebanie hamerykanów i użalania się nad "biednymi" afgańcami, przeciez dopiero zaczal sie rok szkolny
Żal mi ciebie, taki kozak przed komputerem, a pisać nie potrafi...
Pierdolicie jak potłuczeni, mędrcy z koziej dupy. Tam nie ma ani kropli ropy. Pies z kulawą nogą do tej dziczy by nie zajrzał gdyby nie jeden drobny detalik - w tej dziczy co bardziej fanatyczni wyznawcy Pedoproroka założyli sobie wylęgarnię pojebów wysadzających się w środkach komunikacji zbiorowej w bogatszej i nie dymającej kóz części świata. I dlatego trzeba było zrobić tam porządek.
W afganie wytwarzane jest 80% produkcji opium na świecie, przejęcie tego "biznesu" to wielomiliardowe zyski, jak się wypowiadał gdzieś jakiś naukowiec. Myślę, że amerykańce również po to tam są.
"Zasoby naturalne: gaz ziemny, ropa naftowa, węgiel, miedź, chrom, baryty, siarka, ołów, cynk, ruda żelaza, sól, kamienie szlachetne i półszlachetne są eksploatowane w ograniczonym zakresie, większe znaczenie ma jedynie wydobycie gazu (30 mln m³ w 2008) i surowców budowlanych, między innymi lazurytu"
faktycznie ... jak to napisał @kklement ... ani kropli ropy
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów