18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Sipidripilampoponi 2019-05-31, 17:57 2
Dobrze, że polscy niewolnicy w większości nie mają tego problemu.

Skończony głupek
Zgłoś
sirmlcs 2019-05-31, 18:57 1
AR to ogólna platforma wszystkiego co wygląda jak M16/M4. Znafcy z kanter strajka
Zgłoś
Mors_Nigra 2019-05-31, 20:02 1
Na chuj ta dyskusja, żyjemy w polszy, rozbrojonej koloni.

Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!
Zgłoś
S................n 2019-05-31, 20:50
woytasw napisał/a:

Mam ar, i regularny nieograniczony praktycznie dostęp do ak
Tylko AR.
To, że na każdym filmie widać AK to "zasługa" eksportu komunizmu z ZSRR. Nie jakości broni

Hahahhahaaha Hahahahahhaha rurkowiec ar, wsadź swojego ar w błotko ,wyciągnij ,przeładuj, oddaj serię, pogadamy .

sirapacz napisał/a:

@tadekexelero To są cywilne wersje broni? lol
Czym to się różni? zakładam, że nie ma pełnego automatu - trafiłem? ma to jeszcze jakieś zmiany? nie wiem - inną średnicę amunicji?
na strzelnicę kiedyś się udam, ale nie ciągnie mnie do prawdziwej broni.

tobrze kminisz, sa jeszcze wersje sportowe z mniejszym kalbirem , ja się spotkałem z AR ca. .22LR
Zgłoś
TadekExelero 2019-05-31, 21:19
Amunicja rozmiarami niczym nie różni się od bojowej a to czy AR, AK47 itd jest w tzw "full auto" to już jest zależne od tego czy jest to dla osoby posiadającej pozwolenie sportowe, kolekcjonerskie czy też jest to podmiot koncesjonowany np. strzelnica itd. Naturalnie można również u nas kupić i oryginalne M16 jak i AK 47 z wojskowych magazynów. Co chodzi o celność tej broni to moim zdaniem AR jest bardziej precyzyjny, ale znowu AK jest bardziej niezawodny.

Amunicja rozmiarami niczym nie różni się od bojowej a to czy AR, AK47 itd jest w tzw "full auto" to już jest zależne od tego czy jest to dla osoby posiadającej pozwolenie sportowe, kolekcjonerskie czy też jest to podmiot koncesjonowany np. strzelnica itd. Naturalnie można również u nas kupić i oryginalne M16 jak i AK 47 z wojskowych magazynów. Co chodzi o celność tej broni to moim zdaniem AR jest bardziej precyzyjny, ale znowu AK jest bardziej niezawodny.
Zgłoś
woytasw 2019-05-31, 22:08 2
alexandrus napisał/a:

Hahahhahaaha Hahahahahhaha rurkowiec ar, wsadź swojego ar w błotko ,wyciągnij ,przeładuj, oddaj serię, pogadamy .
tobrze kminisz, sa jeszcze wersje sportowe z mniejszym kalbirem , ja się spotkałem z AR ca. .22LR

A co swojego AK tak robiłeś? Za dużo bajek i yutuba. O szynie i jej przestrzeleniu z AK nie wspomnisz?
Jak łosiu przeliczysz to kaliber .22LR to taka sam wymiar jak .223 rem czy też 5,56 - tylko te ostatnie centralny zapłon a .22 LR to boczniak.
Zgłoś
TadekExelero 2019-05-31, 22:51 3
woytasw napisał/a:

A co swojego AK tak robiłeś? Za dużo bajek i yutuba. O szynie i jej przestrzeleniu z AK nie wspomnisz?
Jak łosiu przeliczysz to kaliber .22LR to taka sam wymiar jak .223 rem czy też 5,56 - tylko te ostatnie centralny zapłon a .22 LR to boczniak.

Dokładnie tak jak kolega napisał, niektórzy za dużo bzdur powtarzają opierając swoją wiedzę tylko na grach i filmikach z youtube a sami nie mając do czynienia z danym tematem osobiście. Polecam więc każdemu wizytę na strzelnicy
Zgłoś
Ruttenskog 2019-06-01, 0:35 3
alexandrus napisał/a:

Hahahhahaaha Hahahahahhaha, obejrzyj sobie filmy tego gościa, robił i nie tylko on test błota na AK. wsadzili w błotko ,wyciągnęli ,przeładowali i chuj. Tyle z Twoich bajek o niezawodności kałacha.

Mitologia budowana w internecie i często przez polskich Januszy. Cała wyższość AK to fakt, że jest to taniocha, którą mogli produkować nawet Chińczycy czy Koreańczycy. Nie bez przyczyny AK jest ulubioną bronią pustynnych patałachów, a nie służb specjalnych Tanio i byle jak - takie motto przyświeca produkcji AK, a im dalej na wschód wyprodukowany tym gorszej jakości i częściej się zacina.
Zgłoś
pioter84 2019-06-01, 10:50 3
alexandrus napisał/a:

"Oddaj serię" po wyciągnięciu z błota... powodzenia życzę zwłaszcza z tą serią (koledzy strzelcy zrozumieją, dzieciaki od CS-a nie zakumają).

Widać, że chuja wiesz o broni kolego... pierdolenie znafcy z "discovery", weź kałacha w wilgotny dzień albo deszcz na strzelnicę, następnego dnia będziesz go szorował z rudej, tą super ekstra chromowana od środka lufę też będziesz jechał wyciorem ze łzami w oczach i niedowierzaniem... oczywiście można nie czyścić bo to przecież Kałach, nie czyść za kilka miesięcy zostanie Ci kulka rdzy. Po strzelaniu tą najtańszą super amunicją z Norinco czy innym tanim demobilem też radzę porządnie wszystko wyczyścić bo nagar z tego gówna jest żrący jak kwas.

Co do AR...
Zamkniesz dust cover (o ile wiesz co to)i broń jest szczelna możesz ja ciorać jak pojebany byleby nic do lufy nie wlazło bo rozpieprzysz karabinek (jak każdą inna broń). Lufa w środku zależy od producenta, ale przeważnie molibdenowo-chromowy stop, albo azotowana, praktycznie nie trzeba czyścić, ale jak ktoś lubi to raz przelecisz sznurem i masz lustro... nawet barnaul (najtańsza ruska amunicja) nie robi takiego syfu jak standardowe ammo do AKM. Co 1-2k nabojów musisz wyczyścić chromowany, albo niklowany (też zależy od producenta) zespół ruchomy z zamkiem. Czyścisz filcową ściereczką bo to chrom albo nikiel i szorować nie trzeba, potem lufę sznurem, troszkę brunoxa i battle-borna i masz spokój na 2k pestek.

Życzę powodzenia w pielęgnacji kałacha.
Zgłoś
mit2 2019-06-01, 19:18
alexandrus, obejrzyj sobie na YT na kanale InRangeTV testy błota platformy ak i ar. Znawco za trzy grosze.

Hitler był lewakiem
Jebać wszystko na wschód od Polski.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów