Kierowca stracił panowanie nad swoim samochodem, następnię udeżył w drzewo po czym auto zapaliło się.
śmierć aktora potwierdza jego agent
źródło: t.entertainment.msn.com/publicist-fast-and-furious-star-dies-in-car-crash-1
30 listopada 2013 roku aktor uczestniczył w akcji charytatywnej w Santa Clarita, gdzie zbierano pieniądze dla poszkodowanych przez tajfun, który nawiedził Filipiny. Jedną z atrakcji wystawy miała być przejażdżka z aktorem w jego nowym Porsche GT. W trakcie przejażdżki doszło do wypadku - kierowca stracił panowanie nad pojazdem i według wstępnych doniesień uderzył w słup lub drzewo. Samochód stanął w płomieniach i doszczętnie spłonął. Źródła serwisu TMZ informują, że kierowca i pasażer zginęli na miejscu.
Nie wierze ... Szybcy i Wściekli to fundament mojej młodości, na tym filmie się wychowałem. A Walker tak jak i Vin Diesel należą do kręgu moich ulubionych aktorów którzy odegrali jeszcze wiele ról w innych głośnych filmach. Tragedia, po prostu nie mogę w to uwierzyć . Tu naprawdę nie ma się z czego śmiać więc darujcie sobie te komentarze na poziomie murzyna z szałasu
Nie wierze ... Szybcy i Wściekli to fundament mojej młodości, na tym filmie się wychowałem (...)