Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
20 lat od komuny a ludzie dalej pierdolą tak jak bolszewicka propaganda. i lepszy taki patriota jak kufel01 niż taki imbecyl jak ty
dlaczego ... chłop pisze prawdę - smutną, ale prawdę. W Polsce żyje się chujowo i mamy się oszukiwać, że jest pięknie? Może nie wolno nam mówić, że w tym kraju większości ludzi żyje się podobnie jak na Białorusi? Ludzie stąd spierdalają, bo prawda jest taka, że "ojczyzna jest tam, gdzie jest chleb" - dlaczego mają kochać kraj, który zawsze od swoich obywateli brał, a nigdy nic nie dawał? Jak chcesz w tych ludziach zaszczepić ziarno patriotyzmu?
Nie ma znaczenia kto będzie u władzy - było SLD, to kradli, był PiS - to rozliczali przeszłość zamiast działać w teraźniejszości i zyskiwać poparcie ludzi, teraz jest PO - to kradną, kłamią i wyłudzają. Prawda jest taka, że my, Polacy, z tym swoim patosem bohaterstwa, hipokryzji i "jedynego wybranego narodu" zawsze będziemy w ciemnej dupie - bo nie potrafimy się z nikim dogadać. A samemu Polska nigdy się nie obroni przed ostrym rżnięciem w dupala. Dopóki nie zmieni się myślenie ludzi w tym kraju, nie zmieni się NIC.
A co do filmu - już niedługo takie ciapaki będą w ten sposób woziły się na ulicach "starej" Europy ... islam nadchodzi ... za 20 lat Norwegowie będą Breivika przepraszać
Ja pierdole chyba Cię pojebało, pseudo patrioto. Nie rozumiem po chuj sie bronilsmy przed Niemcami i ich 20 milionowa armia. Dobrze, że nasza kawaleria rozjebała im w chuj czołgów.
Do dzisiaj ten kraj nie może otrząsnąć się ze skutków II WŚ. Popatrz na Pragę. A ból dupy narodu nad Sratyniem i nasza nienawiść do Niemców i Ruskich nigdy chyba nie przeminie. Kurwa to było 70 lat temu. Tamci się już dawno pogodzili i gazociąg poprwoadzili przez Bałtyk a nie naszą "piękną i cudowną" Chujolandię, którą zamieszkuje "zacny i mężny" naród polaczków.
Myślisz debilu skończony ze jak by sie polska poddała to byś teraz żył w dostatku?WItam nowe pokolenie miękkich pał!!takie lamusy jak ty oddali by szkopom wszystko a w podziekowaniu i tak byś dostał kule w potylice ! Pomyśl jak Francja skończyła poddając sie?? znasz Historie? Jak by sie coś działo tacy jak ja by szli walczyć, a tacy jak ty by spierdolili jak Sikorski wyrób sobie wize do USA i czekaj żeby spierdalać!Polska nie miała innego wyboru , dzielni chłopcy woleli oddać swoje życie niż kawałek polskiej ziemi i do końca mojego życia bede dumny z każdego żołnierza walczącego w bitwie obronnej , Monte Cassino , Normandii , Afryce itd! Polecam książke Juliusza Zawilskiego "Bitwy Polskiego Września" tam są statystyki prawdziwe a nie z forum o paintbalu!
Książka Apoloniusza ZAwilskiego (poprawiam pomyłke nie Juliusza), ale jak już wspominałem był to żołnierz "Armi pomorze" który przezył wojne i pisał ksiązki na temat walki obronnej i właśnie owa "Bitwy Polskiego Września" jest najdokładniejszym zbiorem listów, dzienników, raportów wojenych jakie ujrzały światło dzienne! Cytuję str 767 "Według poufnych zródeł z niemieckiego ministerstwa wojny straty niemieckie do 24 września 39 r wynosiły 91 278 zabitych, 63 417 ciężko i 34 938 lżej rannych a więc blisko 200 tyś żołnierzy wytrąconych czasowo lub na stałe z szeregów" Urwane str 767 :Francuzi stracili w 1940 r 120 tyś zabitych,tj. niemal dwa razy więcej niż Polacy w kampanii 1939 r Zachodzi pytanie, gdzie Francuzi zostali zabici? Oczywiście na drogach odwrotu." A tu na temat strat materialnych III rzeszy ! :straty materiałowe Niemców wynosiły blisko 1000 czołgów i samochodów pancernych oraz około 700 samolotów, 370 dział i mozdzierzy , tudzież 11 tyś pojazdów mechanicznych różnych typów (encyklopedia II wojny światowej) dz, cyt s 670. Całą książka jest jak Biblia wojenna... warta każdej strony!
Książka Apoloniusza ZAwilskiego (poprawiam pomyłke nie Juliusza), ale jak już wspominałem był to żołnierz "Armi pomorze" który przezył wojne i pisał ksiązki na temat walki obronnej i właśnie owa "Bitwy Polskiego Września" jest najdokładniejszym zbiorem listów, dzienników, raportów wojenych jakie ujrzały światło dzienne! Cytuję str 767 "Według poufnych zródeł z niemieckiego ministerstwa wojny straty niemieckie do 24 września 39 r wynosiły 91 278 zabitych, 63 417 ciężko i 34 938 lżej rannych a więc blisko 200 tyś żołnierzy wytrąconych czasowo lub na stałe z szeregów" Urwane str 767 :Francuzi stracili w 1940 r 120 tyś zabitych,tj. niemal dwa razy więcej niż Polacy w kampanii 1939 r Zachodzi pytanie, gdzie Francuzi zostali zabici? Oczywiście na drogach odwrotu." A tu na temat strat materialnych III rzeszy ! :straty materiałowe Niemców wynosiły blisko 1000 czołgów i samochodów pancernych oraz około 700 samolotów, 370 dział i mozdzierzy , tudzież 11 tyś pojazdów mechanicznych różnych typów (encyklopedia II wojny światowej) dz, cyt s 670. Całą książka jest jak Biblia wojenna... warta każdej strony!
ok, podałem niemieckie oficjalne dane, troche bez zastanowienia. Posprawdzałem tu i tam i ciężko określić jakąś liczbę na 100% niemniej piwo ode mnie za ogarnięcie w temacie
jeszcze co do tych czołgów to gdzieś ze 30% to straty bojowe, reszta to uszkodzenia mechaniczne i inne głupoty
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów