Tak to wygląda z perspektywy kamery zamontowanej na łbie
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
A nie ma ktoś linka do filmiku jak snajper ściąga każdego z nich po kolei
Pierdole , jak ktoś wstawi filmik z takiej kamerki jak napierdala to niego snajper albo apach to piwo leci w ciemno!
Kurwa, nie Allah Akbar tylko Allahu Akbar.
UKM PK lub (mniej prawdopodobne) PKM, pestka 7.62x54R w skrzyneczce, oczywiście strzela z zamka otwartego. Ostatni raz zapewne czysta była albo po wyjściu z fabryki, albo po opuszczeniu magazynów z byłego Układu Warszawskiego. Amunicja nie wygląda na typowo radziecką, śmiem przypuszczać, że była elaborowana w piwnicy równie czystej co sam użytkownik, możliwe uszkodzenie spinek taśmy + niedopychanie pazura suwadła do końca (w jakże nieprzyjaznych dla bronii warunkach).
Od połowy : RPG-29 "Wampir" lub jego Jugo kopia. Rura sypie pigułami PG-29w (tandem) lub termobarykami TBG-29 65mm/105mm. Te matoły prawdopodobnie wywaliły 2 całkiem drogie piguły (swoją drogą Rosja to jedyny kraj, który posiada fotografie dowodzące, że "NIE" są zaangażowani w konflikt tj. WSK-94 9x39 które nie jest eksportowane nigdzie i jest rzadkie w samej FR) prawdopodobnie w piechotę. Delikatny overkill, tym bardziej widząc jak oni tego używają. Przykładowo Bośniacy potrafili rozpieprzyć sążny pluton pancerny Serbów (pod Sarajewem bodajże?) właśnie z takich nabytków i to w drobny mak.
Co mnie niesamowicie dziwi? Ano dziwi mnie, że mimo kompletnej amatorszczyzny, bohater filmu naprawdę nieźle kontroluje spust w broni samoczynnej i jako tako to ogarnia.
Od połowy : RPG-29 "Wampir" lub jego Jugo kopia. Rura sypie pigułami PG-29w (tandem) lub termobarykami TBG-29 65mm/105mm. Te matoły prawdopodobnie wywaliły 2 całkiem drogie piguły (swoją drogą Rosja to jedyny kraj, który posiada fotografie dowodzące, że "NIE" są zaangażowani w konflikt tj. WSK-94 9x39 które nie jest eksportowane nigdzie i jest rzadkie w samej FR) prawdopodobnie w piechotę. Delikatny overkill, tym bardziej widząc jak oni tego używają. Przykładowo Bośniacy potrafili rozpieprzyć sążny pluton pancerny Serbów (pod Sarajewem bodajże?) właśnie z takich nabytków i to w drobny mak.
Co mnie niesamowicie dziwi? Ano dziwi mnie, że mimo kompletnej amatorszczyzny, bohater filmu naprawdę nieźle kontroluje spust w broni samoczynnej i jako tako to ogarnia.
Nad czym tu się zastanawiać - anihilować ich bo pożytku a i tak z nich nie będzie. Co najwyżej mogą zaszkodzić innym.
"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
Pewnie kozy chcieli im zapierdolić..
Kurwa jak mozna tak zaniedbać pekaśkę (PKM) , przecież ona co drugi strzał ma zacięcie, tam w Serbii to na prawde nie wiedzą co to konserwacja sprzętu, żal
Jeśli już być bardzo dokładnym, to kolega z kamerką na deklu przerywa w międzyczasie ogień znajomkowi prującemu z SWD albo jakiejś Zastawy (widać tylko broń od tłumika płomienia do początku komory zamkowej w miarę wyraźnie. Czasami mnie zastanawia, skąd oni to wszystko mają.... tak o.
A koleś mógł zostać x czasu temu przeszkolony - taką krowę mimo wszystko ciężko opanować.
A koleś mógł zostać x czasu temu przeszkolony - taką krowę mimo wszystko ciężko opanować.
Nie było je-but nie ma piwa.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów