📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Hitler approves... Zginąłem. Dobre kurde jak świeże naleśniki. Swoją drogą szkoda że go poprawił z tym moździerzem
Jesteś pewien?
To ciapate, pewnie mieli chujowe pociski. Normalnie wyzwalacz zapalnika nie jest aż tak czuły by pocisk, który ześlizguje się ( z tarciem) uderzając w iglicę zainicjował ładunek. Do tego potrzeba niezłej siły, takiej jaka towarzyszy pociskowi spadającemu z dość dużej wysokości. Ładunek miotający owszem bardzo łatwo zainicjować bo tak jest zaprojektowany, więc to muszą być jakieś ciapate pociski
Albo faktycznie się myliłem
@androgenius
Ale pierdolisz głupoty! Widziałeś ty kiedy pocisk moździerzowy? Wiesz chociaż na jakiej zasadzie działa?
Pewnie nie, więc spieszę z wyjaśnieniem dlaczego by pierdolnęło. Będę używał prostego języka:
Taki pocisk składa się z ładunku wybuchowego właściwego, zapalnika do niego i ładunku miotającego z własnym zapalnikiem. Podczas transportu zapalnik do ładunku właściwego nie jest zamontowany na pocisku, żeby było bezpiecznie. Oczywiście przed użyciem do zrobienia bum, zapalnik jest montowany do pocisku, najczęściej wkręcany. Aktywowany jest poprzez pierdolnięcie w ziemię przedniej części pocisku, tej gdzie nie ma lotek. Zapalnik ładunku miotającego jest zabudowany od strony lotek w taki sposób że jest stosunkowo "bezpieczny" podczas transportu . W momencie wrzucenia do moździerza, zapalnik ten jest uruchamiany poprzez uderzenie w coś na kształt igły, która znajduje się na końcu rzeczonego moździerza.
Co się stanie w momencie kiedy wrzucimy uzbrojony, gotowy do akcji pocisk odwrotnie? Ano uderzy on o rzeczoną igłę mechanizmem zapalnika ładunku właściwego. Nadmienić w tym momencie należy, że ładunek właściwy robi wielokrotnie większe bum niż ładunek miotający, a wytrzymałość "rury" obliczona jest na ładunek miotający. Wniosek? Pierdolnie.
Ale pierdolisz głupoty! Widziałeś ty kiedy pocisk moździerzowy? Wiesz chociaż na jakiej zasadzie działa?
Pewnie nie, więc spieszę z wyjaśnieniem dlaczego by pierdolnęło. Będę używał prostego języka:
Taki pocisk składa się z ładunku wybuchowego właściwego, zapalnika do niego i ładunku miotającego z własnym zapalnikiem. Podczas transportu zapalnik do ładunku właściwego nie jest zamontowany na pocisku, żeby było bezpiecznie. Oczywiście przed użyciem do zrobienia bum, zapalnik jest montowany do pocisku, najczęściej wkręcany. Aktywowany jest poprzez pierdolnięcie w ziemię przedniej części pocisku, tej gdzie nie ma lotek. Zapalnik ładunku miotającego jest zabudowany od strony lotek w taki sposób że jest stosunkowo "bezpieczny" podczas transportu . W momencie wrzucenia do moździerza, zapalnik ten jest uruchamiany poprzez uderzenie w coś na kształt igły, która znajduje się na końcu rzeczonego moździerza.
Co się stanie w momencie kiedy wrzucimy uzbrojony, gotowy do akcji pocisk odwrotnie? Ano uderzy on o rzeczoną igłę mechanizmem zapalnika ładunku właściwego. Nadmienić w tym momencie należy, że ładunek właściwy robi wielokrotnie większe bum niż ładunek miotający, a wytrzymałość "rury" obliczona jest na ładunek miotający. Wniosek? Pierdolnie.
Proste jak pierdolenie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów