Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:55
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 29 minut temu
🔥 Impreza firmowa - teraz popularne
Oczywiście chodzi o kosmiczną agencję, którą amerykański plebs zwykł nazywać potocznie NASĄ (NASA tyle kasy dostała na zrobienie tych fotek, że amerykański rząd miał ostatnie małe problemy ). Po dłuuugiej przerwie wrzucam znowu parę niezłych fotek:

Astronauta z flagą i Ziemią w tle na Księżycu

To samo z innego ujęcia

Łazik z dalszej perspektywy

Obok lądownika

Jedno z najlepszych ujęć

Prawdopodobnie pobieranie próbek skał

Jedno ze słynniejszych zdjęć wykonanych podczas programu Apollo

Reszta tradycyjnie w komentarzach.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
uzdrowiony1974 2013-10-19, 17:24 22
bloodwar napisał/a:

Najlepsze są te błotniki na kołach Do tej pory nikt nie potrafił logicznie wytłumaczyć, po co błotniki w pojeździe, który jest przeznaczony do jazdy po powierzchni planety na której nie ma wody i który miał jeździć jedynie parę godzin a potem pozostać na wieczność na jej powierzchni, jedyne logiczne wytłumaczenie to że miał błotniki żeby przy jeździe do hangaru w którym kręcono zdjecia nie wjechał przypadkiem w kałużę i nie zachlapał pojazdu, bo takich plam nie dałoby się wytłumaczyć dociekliwym obserwatorom

Przyciąganie ziemskie jest 6 razy większe niż na księżycu. Kamyczki które dostaja się pod bieżnik, będą tym samym wyrzucane spod kół z siłą 6 razy większą niz na ziemi. Bardzo łatwo więc, o uszkodzenie skafandra. @up, Byłes pierwszy
Zgłoś
rumcajs7893 2013-10-19, 17:41 2
ahh ta amerykańska propaganda
Zgłoś
Kisielu 2013-10-19, 17:53 1
różne kąty cienia różnych przedmiotów na jednym zdjęciu da się wytłumaczyć właściwościami tego co wyściela powierzchnię księżyca i tym w jaki sposób ta powierzchnia odbija światło, i tak, da się uzyskać taki efekt w hangarze przy jednym źródle światła.
Zgłoś
bloodwar 2013-10-19, 18:15 4
@ 2xupy - jakim cudem? Skoro jest 6 razy mniejsza grawitacja to kamyczki wyrzucane spod kół lecą 6 razy WOLNIEJ, gdyby było tak jak mówicie to astronauci by nie skakali po księzycu w tym charakterystycznym, spowolnionym ruchu tylko by ułamek sekundy po podskoczeniu lecieli w kosmos z siłą 6 razy większą a więc i 6 razy dalej niż skok na ziemi.
Zgłoś
McMenel 2013-10-19, 18:40 9
raf-ret napisał/a:

tam jest mała grawitacja i gdyby kamyki wyrzucone z pod kuł leciały w kierowce to mogło by zaboleć od i cała idea błotników na księżycu a co do wiatru który spowodował falowanie flagi to tak występuję po przejściu astronauty obok niej

O kurwa... Takiego debilizmu dawno nie widziałem. Jak może występować podmuch w warunkach próżni ?? To o czym mówisz to zawirowanie wiatru który składa się z cząsteczek powietrza. W próżni nie ma ich więc w jaki sposób mogło by powstać takie zawirowanie do kurwy nędzy. Wytłumacz mi. Podobnie z ostatnim niby poprawnym fizycznie filmem pod tytułem Grawitacja. Nosz kurwa. Wiesz skąd wzięło się powiedzenie iż w kosmosie nie słychać jak krzyczysz "in space no one can hear you scream"?? Właśnie z powodu braku gazu który mógłby przenosić dźwięki. Ja pierdole czego was w szkole uczyli gry w bierki ??
Zgłoś
zsakuł 2013-10-19, 18:45 7
@prawie wszyscy up, ja pierdolę, kłócicie się o to a nawet tam nie byliście. Ja byłem, ale sie najebałem wcześniej i nie pamiętam ale jak sobie przypomnę to wam powiem prawdę jak tam jest:D
Zgłoś
dun 2013-10-19, 19:52
flaga faluje od "wiatru slonecznego", ksiezyc nie ma atmosfery, czastesteczki wystrzeliwane ze slonca, dzieki brakowi atmosfery ksiezyca spokojnie sobie docieraja do jego powierzchni.
Zgłoś
uzdrowiony1974 2013-10-19, 20:51 27
bloodwar napisał/a:

@ 2xupy - jakim cudem? Skoro jest 6 razy mniejsza grawitacja to kamyczki wyrzucane spod kół lecą 6 razy WOLNIEJ, gdyby było tak jak mówicie to astronauci by nie skakali po księzycu w tym charakterystycznym, spowolnionym ruchu tylko by ułamek sekundy po podskoczeniu lecieli w kosmos z siłą 6 razy większą a więc i 6 razy dalej niż skok na ziemi.

Zgłoś
Brzydkii 2013-10-19, 21:00 5
A wytłumaczy ktoś dlaczego na żadnym zdj nie są widoczne żadne gwiazdy? Przecież próżnia nie jest chyba taka czarna ażeby skutecznie blokowała światło.
Zgłoś
GillesV 2013-10-19, 21:39 2
nie chcę się kłócić czy to fejk czy nie fejk.. ale zastanawia mnie wielkość ziemi na 1 zdjęciu.. czy ona czasem nie powinna być sporo większa?
Zgłoś
uzdrowiony1974 2013-10-19, 21:39 4
Borsukkk napisał/a:

A wytłumaczy ktoś dlaczego na żadnym zdj nie są widoczne żadne gwiazdy? Przecież próżnia nie jest chyba taka czarna ażeby skutecznie blokowała światło.

pl.wikipedia.org/wiki/Teorie_spiskowe_o_l%C4%85dowaniu_Apollo_na_Ksi%C...
Zgłoś
Roszp 2013-10-20, 1:34 9
Oj dzieci, dzieci. Większości z zadanych tu pytań udałoby się uniknąć, gdybyście potrafili słuchać ze zrozumieniem nauczyciela fizyki w liceum.
Zgłoś
m................a 2013-10-20, 4:45 5
fejki to wy jesteście
Zgłoś
cenius 2013-10-20, 8:47 1
A tą skałe na jednym zdjęciu to lodowiec naniósł ?
Zgłoś
mbaster 2013-10-20, 9:09
mam wrażenie ze za flagą zwróconą w prawą strone ekranu (gwiazdki po lewej) cały czas zmienia sie tło.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem