18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (7) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:27
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 3:27
Amerykański dzień dziecka
May0nez • 2013-10-17, 23:05
Witam,
dzisiaj podczas dyskusji z moimi znajomymi (jeden z nich jest fanatykiem broni wszelakiej) narzucił się temat Hameryki i tego, że broń jest tam ogólnie dostępna... Dla każdego... Nawet dla dzieci, bowiem tworzone są wersje modeli popularnych w wersji z bardzo dziewczęcym Hello Kitty, czy w samej barwie różowej:

Kilka fotek ze strzelnicy :

Oraz bonusik, filmik :

Jeżeli było, to albo chujowo otagowane, albo ja szukać nie umiem.
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
C................n 2013-10-18, 13:04 11
Broń palna służy do zabijania, nie tniesz nią chleba jak nożem, nie rąbiesz drewna jak siekierą, jej podstawowa rola to likwidacja ludzi i zwierząt które chcą ciebie zlikwidować. Kojarzenie broni palnej z zabawą jest tak popierdolone, że ciężko mi to komentować, ale niestety potem wojsko też kojarzy się z "dobrą zabawą" i fajerwerkami i jakoś w tym już nikt nie widzi psychozy.
Nie mam nic przeciwko broni palnej, uważam że jest potrzebna, ale tłumaczcie tym dzieciom do czego służy, a nie jakieś kolorowe dyrdymały. Potem masz sytuację, że postrzelił kolegę w łeb aż mu oczy odleciały na dwie strony, bo myślał że to zabawa.
Ja jak dziecko pytało się skąd jest mięso to powiedziałem prawdę i zapytałem czy nadal będzie jeść, powiedziało że będzie i jest OK, bo taki jest świat, zabijamy i jemy mięso, trudno. Podobnie jest z bronią, nie owijać w bawełnę tylko mówić, do czego służy i dlaczego dzieci bronią nie powinny się posługiwać, a już szczególnie bez nadzoru rodziców.
Zgłoś
pisage 2013-10-18, 14:38 1
A ja uważam, że dzieci powinny wychowywać się z bronią, oczywiście pod okiem specjalistów.
1. Nie będzie to nielegalny, niedostępny gadżet, a codzienność. Rzeczy zwykłe mniej kuszą.
2. Będą potrafiły się obronić przed napastnikiem/włamywaczem
3. Pewna część debili zostanie odstrzelona na ulicy i przeżyją tylko najinteligentniejsi
Zgłoś
bloodwar 2013-10-18, 22:12 3
@Cybershotgun - ale np. nóż bojowy czy miecz to też broń, też służy TYLKO do zabijania a można zrobić sobie kolekcję, całą ścianę powywieszać katanami a mimo to NIGDY ich nie użyć do zabicia człowieka. Póki strzelasz na strzelnicy to jest zabawa, gdy zaczynasz mierzyć komuś w głowę - zabawa się kończy - tak trudno to zrozumieć?
Zgłoś
Iperyt669 2013-10-19, 0:02 7
Cybershogun napisał/a:

Broń palna służy do zabijania, nie tniesz nią chleba jak nożem, nie rąbiesz drewna jak siekierą, jej podstawowa rola to likwidacja ludzi i zwierząt które chcą ciebie zlikwidować. Kojarzenie broni palnej z zabawą jest tak popierdolone, że ciężko mi to komentować, ale niestety potem wojsko też kojarzy się z "dobrą zabawą" i fajerwerkami i jakoś w tym już nikt nie widzi psychozy.
Nie mam nic przeciwko broni palnej, uważam że jest potrzebna, ale tłumaczcie tym dzieciom do czego służy, a nie jakieś kolorowe dyrdymały. Potem masz sytuację, że postrzelił kolegę w łeb aż mu oczy odleciały na dwie strony, bo myślał że to zabawa.
Ja jak dziecko pytało się skąd jest mięso to powiedziałem prawdę i zapytałem czy nadal będzie jeść, powiedziało że będzie i jest OK, bo taki jest świat, zabijamy i jemy mięso, trudno. Podobnie jest z bronią, nie owijać w bawełnę tylko mówić, do czego służy i dlaczego dzieci bronią nie powinny się posługiwać, a już szczególnie bez nadzoru rodziców.

Mylisz się, broń palna służy także do uprawiania sportu tak samo jak kij bejsbolowy, i zgadnij co częściej jest na świecie używane do popełniania przestępstw. To czy coś służy do zabijania zależy wyłącznie od użytkownika, maczetą też można zarówno obcinać liany jak i kończyny, czy piłą mechaniczną wykurwiać na wierzch jelita albo ścinać drzewa. Można też sobie powiesić na ścianie i podziwiać, i nic nikomu do tego,
Zgłoś
C................n 2013-10-19, 1:01 1
@bloodwar
Kolekcjonerzy zazwyczaj nie używają tej broni, ale myślę, że kolekcjonerstwo broni nie dotyczy dzieci.
Co do drugiego wątku, to dzieci mają poważny problem z odróżnieniem zabawy od rzeczywistości.
Może być ciężko wytłumaczyć dziecku, że tata z dziurą w czole po AK47 "Hello Kitty" nie załaduje się z save'a. Najlepszymi zabójcami w środkowej Afryce są dzieci, wyszkolone przez junty wojskowe, nie mają żadnych wyrzutów sumienia, nie pamiętają swoich rodziców (są zabijani gdy dzieci są małe), doskonale stosują się do poleceń, chcąc uzyskać respekt w oddziale. W domu dziecko może również chcieć się pokazać i zastosować broń aż za dobrze. Okres dojrzewania z bronią w ręku to już w ogóle pomijam...

@Iperyt669
Chodziło mi o główną rolę przedmiotu, a nie poboczną. Najwięcej zabójstw dokonuje się nożem kuchennym i siekierą (z powodu łatwości dostępu i ceny), ale nie rozmawiamy o przestępczości tylko o wychowywaniu dzieci prawidłowo i tworzeniu skojarzeń. A zgadza się - wolno wszystko, tylko trzeba umieć pogodzić się z konsekwencjami. Ja jestem zwolennikiem posiadania broni, ale nie przez dzieci.

Osobna sprawą jest obronność kraju - dzieci w pewnym wieku powinny zostać zaznajomione z bronią, pod kontrolą, na małym kalibrze (wiatrówki), potem ostra sportowa długa i krótka bojowa. W wieku 20-24 lat powinna być gotowa obrona cywilna terytorialna. Strzelnice, instruktorzy, wszystko poważnie, żadnych żartów, obchodzenie się z małym kalibrem tak jak z dużym, konkursy i nagrody. Tylko kto ma to robić jak marzeniem dużej części obywateli jest obecnie ucieczka na zmywak lub aneksja przez Niemcy? Takie są skutki jak się pozwoliło w 1989 dogadywać byłemu PZPR (lewica laicka) z rządzącym PZPR, jak ma wyglądać wolna Polska. Ostatnia nadzieja w protestujących młodych Polakach - jak nie oni wszystko rozsypie się za parę lat jak domek z kart.
Zgłoś
korinogaro 2013-10-20, 8:29
Gdyby zabił mnie ktoś z różowego karabinu to wstałbym z grobu jako zombie, zatłukł skurwysyna/kurwę tym karabinem (za ujmę na moim honorze) a potem wrócił do grobu.
Zgłoś
stefan567890 2013-10-20, 8:38
HELL-O-KITTY "kotek z piekła" ;o
Zgłoś
maddog77 2013-10-20, 9:28
Chris Kyle przewraca się w grobie.
Zgłoś
GranatPL 2013-10-20, 9:32 2
Umrzeć od kulki ze spluwy z helokity... Ja pierdole, już chyba wole, żeby mi kutasa wciągnęło w sokowirówkę...
Zgłoś
NeverLie2Me 2013-10-20, 9:55
Trzy pierwsze to wyglądają na polimerowe.
Zgłoś
g................g 2013-10-20, 10:00
Cybershogun,

Kolekcjonerzy również używają broni, bo kolekcjonerstwo nie dotyczy tylko broni "starej" (I, II wojna światowa), ale też nowej, współczesnej. O czarno prochowej nie wspominam, bo można posiadać póki co bez zezwolenia.
Zgłoś
ćwiartek 2013-10-20, 11:04
Przecież pierwsza to zabawka z asg, również ta z hellou kiti, którą trzyma skośnooki.
Potwierdzenie:
airsoftgi.com/product_info.php?products_id=7244
kittyhell.com/2008/01/22/hello-kitty-xm8-rifle/

Obrazek nr 3- również zabawka, można zauważyć po magazynku.
Zgłoś
donwagon 2013-10-20, 11:16
Zajebista sprawa na tęczowe paradki, wmieszać się w tłum i myk w te lewackie ścierwo.
Zgłoś
djmini 2013-10-20, 12:04
Fotografia numer 3. To replika ASG spójrzcie na magazynek który leży luzem, to magazynek Hi-cap na kulki
Zgłoś
T0B1 2013-10-20, 12:42
Jackyll napisał/a:

Zrobią kolorową broń prawdziwą, a potem łebek bdzie się bawił plastikową repliką i dostanie kulkę prawdziwą od gliniarza, który nie miał pewności.

Weź , bo to zabrzmiało jakbyś się przejmował

"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają"
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem