📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
24 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:26
🔥
Są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie
- teraz popularne
Większość polskich stand-upów mnie wkurwia, bo nie opowiada kompletnie żadnej historii, tylko kolesie wrzucają kilka dowcipów jeden po drugim, nie mających ze sobą praktycznie żadnego związku. Dno i tyle.
Oj.. nędza. Zgodzę się z przedmówcami, polski stand up jest żenujący. Być może dlatego, że próbuje naśladować amerykański pomimo różnic kulturowo-społecznych. Kalkowanie jankesów jest zwyczajnie mało śmieszne. Chyba ostatni polski komik w tej formule który mnie śmieszył to był Michał Kempa w niektórych skeczach, albo Abelard Giza czasem.
nędza jak huj. Dawno nie widziałem czegoś tak męczącego , facet się jąka, zapowietrza , nie potrafi płynnie mówić . Niech on sobie jeszcze poćwiczy ten stend bo cosik mu nie wychodzi , czuć że nie ma tego we krwi...
No to mało widziałeś gościu.
Niby to wszystko śmieszne, niby puenty dobre, ale jakoś gość nie ma ikry.
Stand-up'y to nie taka nowość w polskim kabarecie, byli już tacy którzy potrafili rozśmieszyć wszystkich na sali, a tutaj jak słyszę, to tylko garstka się śmieje.
Dzisiejsze polskie stand-up, to (jak już wspomniał ktoś wcześniej w komentarzu) bardzo kiepska kopia hamerykańskich stand-up'ów. Cezary Pazura swego czasu bronił się jeszcze ze swoimi autorskimi występami, ale już się tym nie zajmuje, bo młodzi-gniewni (niekoniecznie zwracający się kulturalnie do widza) wypchnęli go poza teren.
Dzisiejsze polskie stand-up, to (jak już wspomniał ktoś wcześniej w komentarzu) bardzo kiepska kopia hamerykańskich stand-up'ów. Cezary Pazura swego czasu bronił się jeszcze ze swoimi autorskimi występami, ale już się tym nie zajmuje, bo młodzi-gniewni (niekoniecznie zwracający się kulturalnie do widza) wypchnęli go poza teren.
Cytat:
Powinieneś więcej stand-upów oglądać. Przejścia pomiędzy żartami są płynne niczym drybling Rasiaka, a sam Antek sprawia wrażenie, że walczy o życie, a nie uśmiech publiczności. Sztywne, wymuszone, w skrócie słabe...Genialny występ, jeden z lepszy jakie widziałem!
Ani razu się nie zaśmiałem... DNO
"Eloi, Eloi, Lama Sabachthani"
,,grilujemy kielbe'' ?! co on jakis nowy slang wymysla ? TO pewnie jeden z tych co daja nowe ksywki naszym pilkarzom...
mateuszowy napisał/a:
Mamy się cieszyć z byle gówna tylko dlatego, że jest polskie? Większość polskiej rozrywki to kiepska kalka zachodniego syfu i dlatego narzekamy na większość polskich "produkcji". Nie dlatego, że polskie, a dlatego, że słabe. Jak jeszcze nie zrozumiałeś to już pewnie nie zrozumiesz, bo jaśniej się tego nie da wyłożyć.Narzekacie kurwa na polskie stand upy, a wcale kurwa takie złe nie są... Polski naród kurwa tylko narzeka banda polskich nieudaczników życiowych.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów