18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Pierwsze filmy z odgłosami do złudzenie przypominającymi basowe wycie rogu, lub też trąby pojawiły się w sieci kilka tygodni temu. Pochodziły one z Kijowa, a autor nagrań przekonywał, że to nie odgłos żadnego instrumentu czy też przelatującego samolotu. Wkrótce później nastąpił prawdziwy wysyp podobnych zjawisk. Azerbejdżan, Indie, Pakistan, obydwie Ameryki, a nawet Australia.
Sprawa mogła by być internetowym żartem gdyby nie to, że rząd Malezji zajął się nią oficjalnie – wówczas nawet najwięksi sceptycy zaczęli wierzyć, że przynajmniej część z nagrań jest autentyczna.

W internecie zawrzało. Wszystko przez pojawiające się w sieci filmy z dziwnymi tajemniczymi dźwiękami. Nagrania pochodzą z całego świata: Ukrainy, Azerbejdżanu, Malezji, a także z Polski. Co to za tajemnicze odgłosy słyszalne między innymi w Bytomiu? Naukowcy twierdzą, że hałas może mieć związek z większą niż zwykle aktywnością słońca. Internauci wiedzą jednak swoje i przeczuwają przebiegunowanie ziemi, a nawet początek KOŃCA ŚWIATA!

Co to za dźwięki?
Zdania na temat tego skąd pochodzą odgłosy są jak zwykle podzielone. W internecie króluje teoria, że to syndromy przebiegunowania. Równie popularny – choć mniej fantastyczny - jest też wątek dotyczący bardzo płytkich trzęsień ziemi.
A co na to naukowcy? Są w kropce. Żaden z szanujących się instytutów badawczych nie zarejestrował tego zjawiska, ale eksperci skłaniają się do teorii słonecznej. Takie dźwięki mogą powstawać np. w czasie zorzy polarnej. Różne konstrukcje, szczególnie przestrzenne bombardowane cząstkami wyrzuconymi przez słońce mogą wydawać właśnie takie tajemnicze buczenie.

Koniec świata 21.12.2012
Sprawa dziwnych hałasów budzi tak wielkie poruszenie w Internecie nie przypadkowo. Rok 2012 jest przecież wyjątkowy pod względem zjawisk nadprzyrodzonych – głównie dlatego że 21 grudnia ma być datą końca świata. Czy te odgłosy mają coś wspólnego z zapowiadaną przez niektórych apokalipsą?
Nie brakuje głosów, że to biblijne trąby jerychońskie…

Czekam na komentarze "znaffcUw" w tym temacie i trolli krzyczacych, ze to fejk W sumie ciekawa sprawa. Dam znac jak cos uslysze
Zgłoś
w................y 2012-07-23, 13:14
Wczoraj

dzisiaj w nocy w Katowicach ok 3 słyszłem ten dziwek. Najpierw myslałem ze jakiś samolot leci albo tramwaj jedzie bo dzwiek podobny, ale po 30 min uznałem że chyba jednak nie.
Zgłoś
szponiasty 2012-07-23, 14:02
Co do kwestii końca świata: owszem obecny system skończy się 21 grudnia. Wcale nie oznacza to końca świata. Hollywood zrobił z tego koniec świata.

Będzie się działo. Taśmy PSL na skalę ogólnoświatową

http://galatorg.com/pm2012/pm2012.html
Zgłoś
K................R 2012-07-23, 14:35
A przyłóżcie telefon do radia i czekajcie na sms-a. Też usłyszycie kosmitów mówiących na podfalach.

Nie widziałem i nie słyszałem także nie uwierzę póki nie zobaczę lub nie usłyszę.
Dla postrachu ludzie nie takie rzeczy fabrykowali xD
Zgłoś
S................l 2012-07-23, 15:04
Choć w sumie według mnie to może być eksperymenty z HAARPem, Dzięciołem i innymi systemami przeszły w kolejną fazę. Z początku się cykali, delikatnie "łechtali" jonosferę. Teraz torpedują już większymi mocami, jakby bez namysłu, na zasadzie "spróbujmy zwiększyć 10x i zobaczmy co się stanie".
To już nie są "badania jonosfery" tylko eksperymentowanie na chybił trafił...
Poza tym pamiętajmy nasz układ Słoneczny wchodzi do równika galaktycznego i jakieś konsekwencje może to wywołać.

Nerfpl Było o tym w "Wydarzeniach" Polsatu
Zgłoś
Feragas 2012-07-23, 16:33
A więc dobrze mi się wydawało, że to słyszałem wieczorem i w nocy w katowicach, parę osób tutaj również to potwierdziło i w bytomiu też.
Zgłoś
k................c 2012-07-23, 17:25
Płytkie trzęsienia ziemi ? może się mylę ale większość filmuje niebo...
chociaż ten gostek (Chicago chyba) gada wyraźnie "...czuliście to?..."
Hmmm a no i rychło w czas się o tym dowiaduje (filmy z stycznia)
Zgłoś
Noxford 2012-07-23, 17:27
@Tander
Nie rozumiem Cię człowieku, pieprzysz takie farmazony że głowa boli. Zacznij od tego żeby nauczyć się pisać, pierwsze piszesz o ateistach a potem mówisz o nich 'lenie wierzące' to czyli kto? Zrobili Ci coś katolicy? Może Cię ksiądz gwałcił jak byłeś ministrantem bo ciągle o nich piszesz, aż do znudzenia.
Tak w ogóle to jakaś mania wielkości? Wszystkich nazywasz ścierwami, rzucasz obelgi jedna po drugiej aż ciężko Cię zrozumieć. Piszesz trochę jak piętnastolatek który ledwo co dostał internet i znalazł tą stronę i te Twoje "hahaha" plus "xD" dodają Ci takiego skurwysyństwa że aż się Ciebie boje przez internet. Cieszyłbym się spotykając Cię na ulicy bo spodziewam się emo lamusa albo inną chudą szkape z głową wiecznie skierowaną w dół

A co do filmiku to widziałem to jakiś czas temu na niejakim niewiarygodne.pl (ciężko w cokolwiek uwierzyć z tej strony ) dlatego też poszukałem na necie kilka artykułów o tym. Wychodziło że niby nie zrobione specjalnie aczkolwiek nigdy nie wiadomo... A co do naukowców to jestem pewien że jeśli to jest prawdziwe to jak najbardziej wiedzą tylko nie chcą powiedzieć. Może kosmici, może rezonans, może HAARP (To jest najbardziej straszne, projekt Blue Beam jest przejebany dla nas zwykłej ludzkości jak taki sam w sobie), myślę że dowiemy się w czasie co to jest.

SPLITTERKOR REKORDS DZIWKO!!!
Free Tekno man.
Zgłoś
petru23 2012-07-23, 18:42
Nerfpl napisał/a:

Nie jest bullshit bo już dawno o tym zagraniczne media trąbiły. Tylko polska jak zwykle zacofana.
Jak będzie koniec świata to spoko. Szkoda tylko że u nas będzie rok później niż na świecie...

czyli już wiemy ze to nie bóg się zjebal tylko to media trąbią...
Zgłoś
clinton 2012-07-23, 18:45
wszystko jasne to Zona z czarnobyla sie rozrasta. te same dzwieki slyszalem jak zblizalem sie ze swoim karabinem i artefaktami do elektrowni atomowej....... strielokiem...... w grze.....

..a ja mam na myśli ze ci zaraz zajebie.?!..
Zgłoś
HEILicopter 2012-07-23, 18:55
@up
Wyczuwam gimbusa.
Zgłoś
ShinShu 2012-07-23, 19:38
Co za ludzie ja pierdole. jak można w to wierzyć.
Zgłoś
Dildowagins 2012-07-23, 20:13
21.12.2012 koniec świata... ile jeszcze razy kurwa o tym przeczytam i usłyszę......??
no koniec świata z tym końcem świata....

jagiellonski24.pl | pulaski.pl | mises.pl
Zgłoś
x................s 2012-07-23, 20:32
Co tydzień w Wawie, mieszkając przy warszawiance siekierki napierdalały jakimiś głosami jak wodospad przez pól dnia, a oddalone są kilka km. Jakieś czyszczenie cooling system czy ki chuj wie co to było.
Zgłoś
Peter Guntes 2012-07-24, 15:41
xts napisał/a:

ten dźwięk jest ciekawy:

Bloop – nazwa nadana podwodnemu dźwiękowi ultraniskiej częstotliwości nieznanego pochodzenia zarejestrowanemu w 1997 roku przez amerykańską National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Dźwięk został zarejestrowany kilkakrotnie przez zdemobilizowany wojskowy system Sound Surveillance System i został umiejscowiony w odległym punkcie na Pacyfiku, na zachód od południowego krańca Ameryki Południowej[1]

NOAA opisuje bloop jako dźwięk o wzrastającej przez ponad minutę częstotliwości, zarejestrowany przez wiele czujników odległych do pięciu tysięcy kilometrów od miejsca jego wystąpienia. Naukowcy NOAA wykluczają aby dźwięk mógł być wywołany przez wytwory myśli technicznej człowieka, jak chociażby okręty podwodne czy bomby, jak również znane ludzkiej nauce organizmy morskie. Jest on kilkakrotnie silniejszy od najgłośniejszego znanego dotychczas dźwięku pochodzenia biologicznego, wydawanego przez płetwala błękitnego. Doktor Christopher Fox z NOAA zasugerował, że może mieć on związek z odrywaniem się lodowców na Antarktydzie[2].

NOAA zarejestrowała jeszcze pięć innych dźwięków nieznanego pochodzenia, którym nadano nazwy Julia, Train, Slowdown, Whistle i Upsweep.

Brzmi jakby ktoś się bawił starym, analogowym syntezatorem cholernie przyjemnie sie tego słucha

A co do tych dźwięków - sam słyszałem coś podobnego (nawet pare razy) ale tylko o jednym przypadku moge powiedzieć że nie wiem co to było - reszta przypominała odgłosy lądujących amolotów, chociaż były nieco przytłumione no i ja w pobliżu żadnego lotniska nie mam, ale ch*j)
Zgłoś
Pecaps 2012-07-25, 14:29
Wielkie mi halo Helios zapomniał nasmarować wóz i mu buczy.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów