Dużo Allachów Akbarów !!
PS. Nie nabyłem umiejętności wpisywania dobrych tagów więc prawdopodobieństwo, że było wzrasta dwukrotnie Jeśli było mam nadzieję, że mi wybaczycie
tylko ja sie zastanawiam, skąd te ciapate brudasy mają kase i możliwości załatwić taką broń ?
Nie chce Cię obrazić ale...apropo W.O.T. trafianie w słabe miejsca typu gąsienice, wizjery, włazy, silnik.
Na filmie widać że czołg obrywa z boku w słabe miejsce. Nie spodziewał się ataku. Przez tą gre nauczyłem się ze czołg najmocniejszy jest z przodu i ustawia się przodem do wroga, ba nawet lekko pod kątem aby wymusić rykoszet pocisku. Gdy pancerz wynosi np 70 mm celując w Lini prostopadłej jest duza mozliwosc ze pocisk przebije czołg ale gdy ustawi sie pod lekkim kątem to juz pocisk w tym samym miejscu nie ma 70 mm tylko dużo wiecej do przebicia. I wtedy jest kłopot. Na filmie trafienie prostopadle w bok czołgu. Nie miał szans.
Dodam iż to chyba jest Chiński Typ 59
W wot równoznaczne jest z "Trafienie krytyczne- to musiało boleć" - zero dmg. Czyli idąc tokiem Twojego myślenia, jeśli w realu strzele w wizjer, właz, gąske to czołg pojedzie sobie dalej?trafianie w słabe miejsca typu gąsienice, wizjery, włazy, silnik.
Jakie życie, takie bajki...@up nie koziołkująca debilu tekturowy tylko stabilizowana w ten właśnie sposób. Boczne silniczki wprawiają pocisk w ruch obrotowy co znacznie zwiększa jego stateczność. W przypadku rakiet, których trajektoria jest raczej pionowa do uzyskania stateczności wystarczy to,żeby środek ciężkości znajdował się przed środkiem parcia oraz odpowiednia powierzchnia stateczników. W locie poziomym natomiast bardzo porządany jest właśnie ruch obrotowy, stabilizuje na tej samej zasadzie na jakiej działa zwykły bąk-zabawka.
ale samo przechwycenie nic nie daje pasuje jeszcze umiejętność odpalenia już nie mówiąc wiedza o transporcie takich pocisków, oraz należy wiedzieć gdzie takim pociskiem trafić