Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Na własne oczy widziałem akcję, jak jakiś rumun z wielką torbą wyładowanym towarem, nawet kawa mu wystawała, minął kasę i spokojnie do drzwi, na pewniaka, przecież drzwi są rozsuwane.... Na szczęście kasjerka miała tajemniczy przycisk i Czarek nie otworzył.... Za to podszedł Czarek z obsady sklepu i zaprosił go na konwersację i spotkanie z policją. Dawne lata, powyżej 10 wstecz...
Darek!
[ Dodano: 2024-08-25, 10:30 ]
one chyba powinny być otwarte cały czas i zaplombowane, otwarcie ich klamka wyzwala alarm, ale chyba za często były takie akcje więc je zamkneli w pizdu
Zamiast klamki jest listwa. Wciśnięcie tej listwy powinno działać jak naciśnięcie klamki. Rozwiązanie na wypadek panikującego tłumu napierającego na drzwi.
W praktyce w wielu miejscach i tak zamknięte na klucz 😅
Ciekawe co tam jest napisane na czerwono na tych drzwiach.
PS. Gdyby był biały, załatwiłby sobie ubranie pracownicze, załadował wózek wartościowym sprzętem i wyszedł spokojnym krokiem obok kas/ ochrony...a nie czekaj, gdyby był biały nie musiałby kraść 🙃
Darek!
Zamiast klamki jest listwa. Wciśnięcie tej listwy powinno działać jak naciśnięcie klamki. Rozwiązanie na wypadek panikującego tłumu napierającego na drzwi.
W praktyce w wielu miejscach i tak zamknięte na klucz 😅
Ciekawe co tam jest napisane na czerwono na tych drzwiach.
PS. Gdyby był biały, załatwiłby sobie ubranie pracownicze, załadował wózek wartościowym sprzętem i wyszedł spokojnym krokiem obok kas/ ochrony...a nie czekaj, gdyby był biały nie musiałby kraść 🙃
no wydaje mi się że on właśnie kopie tą listwę ale drzwi są zamknięte więc po prostu olali BHP bo ciągle jakaś małpa im włączała tym drzwiami alarm
one chyba powinny być otwarte cały czas i zaplombowane, otwarcie ich klamka wyzwala alarm, ale chyba za często były takie akcje więc je zamkneli w pizdu
Jest cały czas aktywny elektromagnes na ryglu i gdy zaniknie zasilanie przez włączenie alarmu z centralki ppoż odcina zasilanie na elektromagnes i rygiel odskakuje. Nie ma wymogu by w sklepach drzwi ewakuacyjne były cały czas otwarte(dlatego w obrębie drzwi są puszki załącznikowe systemu ppoż by nacisnąć włączyć alarm i otworzyć). Wyjątkiem są zakłady gdzie może dojść do sytuacji niebezpiecznych zanim alarm się odpali np. huty/ odlewnie lub magazyny np kontenerów do klasyfikacji ADR bodajże 5.2 😀
Bambo debil
To pleonazm...
[ Dodano 2024-08-25, 11:34 ]
To nie są drzwi awaryjne na zewnątrz, ale do magazynu. Ta "listwa" to inny rodzaj klamki, który pozwala te drzwi otworzyć plecami czy nawet przewożonym na wózku czy palecie towarem. I tak, te drzwi można zamknąć - to nie są drzwi ewakuacyjne.
Ja bym mu oblodziła
Co zrobiła kurwa? Pierwszy raz w życiu widzę takie określenie.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów