Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kluczem jest uznanie komunistów zbrodniarzami. Od nazistów różnili się tylko tym, że wygrali wojnę.
Nie patrzę na opcję polityczną, nie krytykuję, bo zamazał "Lenina" lub napisał "Solidarność", chodzi o sam fakt tego, że " po prostu się nie zgadzam żeby komuniści tacy jak Lenin mogli znajdować się w miejscach publicznych, więc po prostu musieliśmy to zrobić" jak mu się nie podoba to niech siedzi u siebie.
Uważam, że nie powinien wypowiadać się na temat czyje imię powinno wisieć w kraju, z którego nie pochodzi. Z mojego punktu jest to straszny przejaw anglosaskiej ignorancji, decydować czy w Polsce może być napisane "Lenin" czy nie.
Nie patrzę na opcję polityczną, nie krytykuję, bo zamazał "Lenina" lub napisał "Solidarność", chodzi o sam fakt tego, że " po prostu się nie zgadzam żeby komuniści tacy jak Lenin mogli znajdować się w miejscach publicznych, więc po prostu musieliśmy to zrobić" jak mu się nie podoba to niech siedzi u siebie.
Koleś nie jest z Anglii czy Polski, koleś jest z planety Ziemia. Jest tego samego gatunku co ty, ma ten sam instynkt i mógłby być twoim przyjacielem lub wrogiem. Pytanie - dlaczego nie może? Bo mieszka w Anglii? I co z tego? Lenina zna cały świat i cały świat może się sprzeciwiać takiemu czemuś, bo jak w Polsce się chujnia dzieje i jest przyzwolenie, to przynajmniej ktoś inny wziął i zrobił robotę. Równie dobrze mógł to być murzyn i ma takie samo prawo się sprawie sprzeciwiać jak ty, ja, Anglik albo cygan (choć ten ostatni napis by zajebał).
Zamiast przejawu ignorancji widziałbym w takim zachowaniu jakąś SOLIDARNOŚĆ z innym człowiekiem, chuj, że to w Polsce. Przyjechał i zrobił. Ty jesteś Polakiem, a tego nie zrobiłeś, siedzisz u siebie. Widzisz różnicę?
Lenina zna cały świat i cały świat może się sprzeciwiać takiemu czemuś
Ja gościa nie znam, ale domyślam się że na pewno mu przykro przez to jak go traktujecie
Zamiast przejawu ignorancji widziałbym w takim zachowaniu jakąś SOLIDARNOŚĆ z innym człowiekiem, chuj, że to w Polsce. Przyjechał i zrobił. Ty jesteś Polakiem, a tego nie zrobiłeś, siedzisz u siebie. Widzisz różnicę?
Osobiście mam poglądy lewicowe, nie komunistyczne. Jednak Lenina postrzegam pozytywnie jako symbol, nie zrobiłem tego, bo po pierwsze nie jest to zgodne z prawem, a po drugie przeczy to mojemu postrzeganiu tej postaci. Zgodnie z moimi przekonaniami jest to brak "SOLIDARNOŚCI", bo moim zdaniem napis powinien zostać.
A chciałem żeby obeszło się bez polityki.
Mówiąc krócej, w sprawach dyskusyjnych dla Polaków, których one bezpośrednio dotyczą nie powinien wypowiadać się ktoś kto nie żył w tamtym systemie (wiem, że nic z tamtych nie pamiętam, ale większość rodziny choć nie tęskni nie wypowiada się źle).
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów