o Wiezieniach W USA
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:56
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
Ci to mają zajebiście, słuchafony i chill
Jak słysze głos tego lektora mam wrażenie, że zaraz usłyszę wyolbrzymione historie
ŁAŁ! czekamy teraz na 10-godzinny dokument o trzepaczkach do dywanów!
jakby się tak wszyscy zebrali to by roznieśli tego mamra w piździec
W USA w więzieniu siedzi ok. 2,3 mln osób (dane za 2009) plus ok. 5 mln na zwolnieniu warunkowym lub z wyrokiem w zawieszeniu. Łącznie ok. 7,3 mln osób co stanowi ponad 3% dorosłych mieszkańców USA (najwięcej na świecie).
W więzieniu siedzi 1% Amerykanów!
93% skazanych to mężczyźni.
40% skazanych to czarni (13% mieszkańców USA) czyli 9% wszystkich murzynów w USA siedzi w więzieniu, jest na warunkowym bądź ma zawiasy.
34% to biali (65% w USA), czyli 2,2% białych.
20% latynosi (są uznawani za białych, ale statystyki mają oddzielne) (15% w USA), czyli 3,7% latynosów.
reszta to mieszanki ras, azjaci, indianie itp.
Zostawiam do przemyśleń i dyskusji.
W USA w więzieniu siedzi ok. 2,3 mln osób (dane za 2009) plus ok. 5 mln na zwolnieniu warunkowym lub z wyrokiem w zawieszeniu. Łącznie ok. 7,3 mln osób co stanowi ponad 3% dorosłych mieszkańców USA (najwięcej na świecie).
W więzieniu siedzi 1% Amerykanów!
93% skazanych to mężczyźni.
40% skazanych to czarni (13% mieszkańców USA) czyli 9% wszystkich murzynów w USA siedzi w więzieniu, jest na warunkowym bądź ma zawiasy.
34% to biali (65% w USA), czyli 2,2% białych.
20% latynosi (są uznawani za białych, ale statystyki mają oddzielne) (15% w USA), czyli 3,7% latynosów.
reszta to mieszanki ras, azjaci, indianie itp.
Zostawiam do przemyśleń i dyskusji.
@.kmn
Wychodzi na to, że albo ameryka jest największym przestępcą świata, albo mają najlepszy system karny i sądowniczy na świecie, który wyłapuje większość przestępców.
Wychodzi na to, że albo ameryka jest największym przestępcą świata, albo mają najlepszy system karny i sądowniczy na świecie, który wyłapuje większość przestępców.
werther napisał/a:
ŁAŁ! czekamy teraz na 10-godzinny dokument o trzepaczkach do dywanów!
W poniedziałki chyba leci Szymon Majewski, nie przegap.
dużo już przeżyłem...doszedłem do wniosku, że doświadczenia są moim kapitałem i dlatego chciałbym spędzić jakiś czas w więzieniu, aby poznać to środowisko, do wojska to nie, sami idioci
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów