Dla wymagających link do HD:
/watch?v=51vACDT-_i8
Białe jest białe, czarne jest czarne a czerwone jest wredne.______________
Moarrrr!!!______________
Stay TrueJesteście idiotami.
W mojej rodzinie jest pełno geologów więc mam dostęp do rzetelnych informacji od ludzi którzy pracują między innymi przy gazie łupkowym.
Wiecie czemu Polacy nie wydobywają i nie będą wydobywali gazu łupkowego? Bo są na to za głupi i zbyt zacofani. Dosłownie. Napierdalacie na Tuska nie mając bladego pojęcia o tym co się dzieje.
Uwaga wyjaśniam:
Polska została podzielona na obszary taką śmieszną kratką. Następnie zorganizowała przetargi na których każda firma z każdego zakątka świata mogła przyjechać i wykupić PRAWO DO POSZUKIWAŃ GAZU ŁUPKOWEGO na danym obszarze. Tak się robi w cywilizowanych krajach. Po wygraniu danego przetargu, dana firma może zacząć sobie szukać na danym obszarze gazu. Jeśli by go znalazła, jeśli tylko się podejmie - ma prawo pierwokupu licencji WYDOBYCIA gazu łupkowego (na danym obszarze przypominam).
Na przetargi przyleciały firmy Australijskie, Amerykańskie i Rosyjskie. Wiecie czemu to właśnie firmy tych krajów będą wydobywać gaz łupkowy? BO MAJĄ TECHNOLOGIĘ I PIENIĄDZE.
Tylko firmy z tych krajów mają patent na szczelinowanie wydobycia. To znaczy że jak wiertło jest pod ziemią to robią taki bajer że to wiertło zakręca pod danym kątem. Jest to niezbędne do efektywnego wydobycia bez marnowania zasobów.
Druga sprawą jest to że czy wy kurwa bando debili myślicie że jakby hipotetycznie zamiast firm z wcześniej wymienionych krajów gaz łupkowy wydobywali Polacy to że kurwa mielibyście go taniej? Byłby bardziej patriotyczny? Czerwono-Biały? Bardziej Polski? FIRMA TO FIRMA każda chce zarobić. Polacy sprzedawaliby wydobyty gaz łupkowy tak samo drogo jak Australijczycy Amerykanie czy Ruscy albo i jeszcze drożej.
Poza tym mówienie o danej firmie że jest jakiejś narodowości jest bardzo goólnikowe i umowne bo w dobie spółek akcyjnych nic nie jest tylko jednego podmiotu.
Poszukiwania gazu gdzieniegdzie jeszcze chyba trwają, nie zostały wydane jeszcze koncesje na WYDOBYCIE.
Chcecie się wypowiadać to zamiast czytać jakieś gówno zapraszam na www.pgi.gov.pl
Rozwala mnie na kawałki to jak ludźmi da się łatwo manipulować. Niezależnie od Tego czy ktoś głosuje na Tuska, czy na Kaczyńskiego czy na jakiegoś innego debila. Niezależnie czy jest łysym patriotą, czy jest kolorowym cwelem czy katolem. Jest jebaną owcą sterowaną przez stację którą ogląda i gazetę którą czyta.
Jeśli usłyszę co do siebie określenie typu "lewak"albo coś w tym stylu utwierdzę się tylko w przekonaniu co do mentalności większości ludzi z tego portalu.
Co nie zmienia faktu, że rudy cweluch i jego padawanie albo to zaraz wyprzedadzą szwabom/ruskim, albo spierdolą odwiert i gaz się pójdzie jebać razem z pracownikami, których rodziny dostaną pińcet złoty renty.
Ja już nawet nie mam złudzeń.