📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:40
🔥
Przyjaciele
- teraz popularne
Na filmiku nie widać termometru więc wszystkie frakcje parujące w różnych temperaturach trafiają do jednego odbieralnika? Jeśli tak to produkt będzie zanieczyszczony nieporządnymi składnikami (chyba że na czuja odbiera frakcje). Poprawna destylacja musi być prowadzona 3 stopniowo: Frakcje lżejsze parujące w niższej temperaturze niż alko. następnie oddzielnie to co najlepsze a na koniec reszta śmieci. Kontrola temperatury wg. mnie to podstawa czystego alkoholu.
@ katureno ładna instalacja ile koszt budowy wyniósł mniej więcej?
@ katureno ładna instalacja ile koszt budowy wyniósł mniej więcej?
Jak już się tak wszyscy chwalą aparaturami to ja też nie mogę być gorszy
Sorry za brak edit ale leń jestem. Kręcone dziurą w zębie.
Brawa dla wszystkich spryciarzy korzystających z chłodnic wykonanych z rurek miedzianych/aluminiowych. Miedź, podobnie jak ołów odkłada się w mózgu. Co robi ołów wiemy z historii, miedź natomiast prowadzi do poważnej choroby - choroby Wilsona.
Tylko szkło + kwasówka (keg + kolumna rektyfikacyjna) + wężyki silikonowe przeznaczone do artykułów spożywczych. Oszczędzajcie ale z głową
Tylko szkło + kwasówka (keg + kolumna rektyfikacyjna) + wężyki silikonowe przeznaczone do artykułów spożywczych. Oszczędzajcie ale z głową
Ja napierdalam na zwykły garnek i miskę z lodem, uszczelniane wszystko ciastem z mąki. W smaku może nie jest za pyszny ale poniewiera
tylko kac później niemiłosierny.
tylko kac później niemiłosierny.
addieadam,
Wow,Ty robisz bimber żeby oszczędzić? Brawo ja uwielbiam bimber tylko ze względu na smak i procenty a nie telepania się na flaszkę:] całe życie waliłem spirytus przeskoczenie ze spirolu na wódkę to jak z mercedesa do malucha:)
Wow,Ty robisz bimber żeby oszczędzić? Brawo ja uwielbiam bimber tylko ze względu na smak i procenty a nie telepania się na flaszkę:] całe życie waliłem spirytus przeskoczenie ze spirolu na wódkę to jak z mercedesa do malucha:)
Panowie, napierdolic sie bimbrem wlasnej roboty jest duzo zdrowiej niz tania woda sklepowa, a nawet ta droga bo jebie jednakowoz. Znam naocznego swiadka, co widzial, jak w rozlewni wodki, kartonami!!, wrzucali aspiryne i paracetamol do zbiornika. I ch*j wie co jeszcze tam laduja zeby lepiej klepalo, zeby na drugi dzien napierdalal baniak i potrzebujesz klina i kolko sie zamyka. A po dobrze zrobionym bimberku wystarczy uzupelnic plyny ;]
Fiu fiu, jacy doświadczeni bimbrownicy, a piszą "bimber po pierwszej destylacji..." To jest ludzie OKOWITA! I z takiej okowity robi się zajebioza podróbki starki i koniaków...
Chociaż dziś nazewnictwo się rozwlekło i okowitą zwą nawet spirytus... lol...
Chociaż dziś nazewnictwo się rozwlekło i okowitą zwą nawet spirytus... lol...
za Zielone Żabki zawsze piwo
Ja pierdole... Znaleźli się kurwa szpecjaliści na sadolu...
Pierwszy zarzut do filmiku - gdzie jest kurwa termometr? Bez termometru to wyparuje ci wszystko łącznie z metanolem a metanol wiadomo co robi z gałami. Musi być kontrolowanie temperatury jak użyszkodnicy wcześniej napisali.
Druga rzecz do której przyjebuję się jak skurwysyn - druga destylacja i 94 % zawartości alko? Bitch please... Łykacie to jak młode pelikany albo Sasha Grey. W domowych warunkach jeżeli osiągniecie normalne 40% po trzech destylacjach to jesteście świetnymi bimbrownikami. Nie da się ot tak przy pomocy takiego sprzętu zrobić prawie czystego alkoholu. Nie wciskajcie kitu.
Trzecia rzecz co do filmiku - to jest przepis czy chwalenie się sprzętem? Bo jeżeli przepis to gdzie kurwa jakikolwiek sposób na zacier? Nie każdy słyszał o najprostszym z datą bitwy pod Grunwaldem...
Czwarta rzecz co do reszty użytkowników - chwalcie się dalej swoim sprzętem a później smutni panowie się pojawią i co nieco się przypierdolą kary...
Pierwszy zarzut do filmiku - gdzie jest kurwa termometr? Bez termometru to wyparuje ci wszystko łącznie z metanolem a metanol wiadomo co robi z gałami. Musi być kontrolowanie temperatury jak użyszkodnicy wcześniej napisali.
Druga rzecz do której przyjebuję się jak skurwysyn - druga destylacja i 94 % zawartości alko? Bitch please... Łykacie to jak młode pelikany albo Sasha Grey. W domowych warunkach jeżeli osiągniecie normalne 40% po trzech destylacjach to jesteście świetnymi bimbrownikami. Nie da się ot tak przy pomocy takiego sprzętu zrobić prawie czystego alkoholu. Nie wciskajcie kitu.
Trzecia rzecz co do filmiku - to jest przepis czy chwalenie się sprzętem? Bo jeżeli przepis to gdzie kurwa jakikolwiek sposób na zacier? Nie każdy słyszał o najprostszym z datą bitwy pod Grunwaldem...
Czwarta rzecz co do reszty użytkowników - chwalcie się dalej swoim sprzętem a później smutni panowie się pojawią i co nieco się przypierdolą kary...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów