📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:43
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
halo halo, a wyprzedzanie motorem samochodów, które stoją zaparkowane na pasie wyłączonym z ruchu to nic złego ?
@ragzezonator i wszyscy którzy uważają, że to wina motocyklisty.
Ja tam nie wiem, może się nie znam, ale mi to na pas wyłączony z ruchu nie wygląda. Linie wyznaczające pas postojowy wyglądają tak
A nie tak:
Ja tam nie wiem, może się nie znam, ale mi to na pas wyłączony z ruchu nie wygląda. Linie wyznaczające pas postojowy wyglądają tak
A nie tak:
Winny obojętne czy dobrze czy źle zaparkowany był jest ten co drzwi otworzył (przynajmniej według polskich przepisów) bo przed otworzeniem musi się upewnić. Poza tym to są 2 pasy ruchu (chyba, że w Rosji inne oznaczenia mają) i według polskich przepisów w terenie zabudowanym można wyprzedzać z prawej jeśli są co najmniej 2 pasy ruchu.
jeden chuj czy to wina motocyklisty czy nie ale i tak sa niektorzy idioci co ci otworza drzwi na chodnik... idzie wejsc w takie drzwmi komus jak sie naprzyklad z kims zagada czy cos.
Chuj wam wszystkim w dupe , motocykliści itak są zajebiści i tyle w temacie .
Wg mnie to jest po prostu zastawiony pas "bo nie ma gdzie parkować!" i ten motocyklista najzwyczajniej w świecie jechał tym pasem. Dostał drzwiami od idioty i tyle w temacie.
p.s.
Jestem ekspertem.
p.s.
Jestem ekspertem.
novy__ napisał/a:
i dobrze mu tak, nie wyprzedza się tą stroną
Otóż u nas rowerami się wyprzedza, bo można.
powinien mocniej walnąć może by się zabił i jednego debila mniej może następnym razem
Debile bez prawka jak zwykle najwiecej szczekaja, wiec powtorze to co juz bylo napisane.
Tam sa 2 pasy ruchu w kazdym kierunku, tyle starcza aby dozwolone bylo wyprzedzanie prawa strona.
Doedukujcie sie, albo trzymajcie sie zasady "nie znam sie, nie pierdole glupot".
Tam sa 2 pasy ruchu w kazdym kierunku, tyle starcza aby dozwolone bylo wyprzedzanie prawa strona.
Doedukujcie sie, albo trzymajcie sie zasady "nie znam sie, nie pierdole glupot".
Według nowych polskich przepisów wyprzedzanie prawą stroną możliwe jest tylko przez rowerzystów. Ale.. jednoślad omija stojący samochód (nie zmienił pasa ruchu bo nie musi) a to wedle art. 23 ust. 1 pkt. 2 - przy omijaniu należy zachować bezpieczny odstęp od omijanego pojazdu, uczestnika ruchu lub przeszkody, a wrazie potrzeby zmniejszyć prędkość lub się zatrzymać.
Otwierając drzwi kierowca powinien się upewnić, że nic go nie omija lecz wystarczy, że powodem otworzenia i wyjścia kierowcy była wyższa konieczność np. poczucie zagrożenia samozapłonem poprzez ulatniające się opary paliwa i wygrana sprawa
Otwierając drzwi kierowca powinien się upewnić, że nic go nie omija lecz wystarczy, że powodem otworzenia i wyjścia kierowcy była wyższa konieczność np. poczucie zagrożenia samozapłonem poprzez ulatniające się opary paliwa i wygrana sprawa
Po za kilku osobami większość kpl nie ogarnia przepisów.... !!!!
WINA jest po stronie AUTA (kierowcy). Jest wyraźnie napisane że drzwi można otworzyć jak i KAŻDY manewr po upewnieniu się że nie zagrozi to bezpieczeństwu innym użytkownikom.
Koleś będzie miał nowy moto
Kierownik auta ma auto z do zrobienia własnego AC jeśli tylko takowe ma
Po za tym koleś na moto nie złamał przepisów...... większość tu ludzie nie odróznia wyprzedzania od omijania...A to są dwa rózne zagadnienia
ps kolegi wyżej. Wcale nie tak wygrana. otwarcie drzwi czy co kowiek jak zwiesz wyższą koniecznością wymaga też upewnienia czy np otwarcie drzwi nie spowoduje jeszcze większego zagrożenia dla innych...
analogicznie w samolocie zapalił sie fotel a ty otworzysz drzwi by się ratować. Wyższa konieczność też musi być wykonana po uprzednim stwierdzeniu czy nie powoduje jeszcze większego zagrożenia, dla siebie i innych.
WINA jest po stronie AUTA (kierowcy). Jest wyraźnie napisane że drzwi można otworzyć jak i KAŻDY manewr po upewnieniu się że nie zagrozi to bezpieczeństwu innym użytkownikom.
Koleś będzie miał nowy moto
Kierownik auta ma auto z do zrobienia własnego AC jeśli tylko takowe ma
Po za tym koleś na moto nie złamał przepisów...... większość tu ludzie nie odróznia wyprzedzania od omijania...A to są dwa rózne zagadnienia
ps kolegi wyżej. Wcale nie tak wygrana. otwarcie drzwi czy co kowiek jak zwiesz wyższą koniecznością wymaga też upewnienia czy np otwarcie drzwi nie spowoduje jeszcze większego zagrożenia dla innych...
analogicznie w samolocie zapalił sie fotel a ty otworzysz drzwi by się ratować. Wyższa konieczność też musi być wykonana po uprzednim stwierdzeniu czy nie powoduje jeszcze większego zagrożenia, dla siebie i innych.
novy__ napisał/a:
i dobrze mu tak, nie wyprzedza się tą stroną
Dowiedz się najpierw jakie przepisy obowiązują w terenie zabudowanym i gdzie nie wolno wyprzedzać z prawej strony zanim przystąpisz do egzaminu na prawo jazdy bo z taka wiedza nie zdasz.
Reszta co pierdoli o zabronionym manewrze wyprzedzania to samo. Typowa znajomość przepisów standardowego kierowcy puszki. Otworzył drzwi na środku pasa bez patrzenia czy jest taka możliwość, motocyklista nie przekroczył dozwolonej prędkości to sobie wymyślają przepisy... Żałuje że nie poszedłem do drogówki by takim baranom co tu piszą o wyprzedzaniu z prawej wlepiał punkty aż by prawka potracili.
zorro2006 napisał/a:
No i to właśnie obrazuje typową znajomość przepisów polskiego kierowcy puszki. Jak jest wypadek z udziałem motocykla to tak na oko miał 200 km/h, za głośny wydech o 2dB i trzeba jeszcze bieżnik i DOT'y sprawdzić bo przecież kierowca może na środku pasa drzwi otworzyć. Smutne to.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów