imek napisał/a:
Panowie.. nikt nie poleci.. to je polska. Ręka rękę myje.
Czas spierdalać.. i to chyba nawet pora kontynent zmienić, bo z całej europy robi się wielkie, ciapate i spedalone gówno..
No tak najlepiej spierdalać.. Czemu dobrowolnie chcesz zostawić swoje ? Jakby Ci się ktoś wbił na chatę ze śpiworem to też byś powiedział, a biorę kompa i torbę pod pachę i spierdalam szukać innego mieszkania ? Serio ? To oni powinni wypierdalać.. Ja jakbym miał mieszkać w Anglii to pierdolę. Byłem już tam jak jeszcze ciapków nie było i też mi się nie podobało. Co z tego, że dobrze się zarabia, i stać cię na większość rzeczy jak ogólnie jest kiepsko. Wolę tutaj w Polsce pracować, jestem u siebie, poza tym polska ma wiele korzyści stragicznych patrząc przez pryzmat najbliższych dekad - to chyba nie będzie lepszego kraju niż Polska. Poza tym Polska się rozwija, drogi, zarobki też nie można powiedzieć że są takie same bo jeszcze 3 lata temu mogłeś najmniej zarobić 1350brutto, a teraz jest 1600 brutto. czyli nie to, że zarobki stoją w miejscu. Mięliśmy pecha w przeszłości i zajmie trochę czasu nim będzie nam się żyło dobrze. Ale wszystko ma swoje plusy i minusy.
Każdy uważa że jest źle dlatego, że inni gdzieś tam mają lepiej... i to jest fakt, jakby wszędzie na świecie było tak samo to nagle nikt by na Polskę nie narzekał i nie wyjeżdzał.. raptem było by ok. To, że jest nam źle jako narodowi definiuje tylko to, że ktoś ma lepiej.. warto nad tym się zastanowić. Bo zawiść narodem kieruje. Poza tym na świecie jest tyle ludzi którzy żyją w skrajnym ubóstwie bez wody nawet, że wielu ludzi sobie nie zdaje sprawy, jest masa ludzi którzy mają gorzej..
Poza tym, żeby coś mieć to trzeba zapierdalać i taka jest prawda. Życie to nie jest bajka. Są osoby co mają bogatych rodziców i mają coś za nic.. ale to nie powód obierania postawy roszczeniowej, że nam się należy coś za nic.. I tak żyjemy w całkiem niezłych czasach. Preferowałbyś życie w średniowieczu, albo podczas wojny światowej, gdzie zamiast klepać posty przed kompem musiałbyś patrzeć jak Niemcy zabijają wszystkich na około ? albo siedział byś w obozie koncentracyjnym ? Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.. Warto spojrzeć obiektywnie na świat.. To podstawa. Patrzeć obiektywnie, a teraz wybaczcie mi ale idę budować sukces gospodarczy tego kraju zapierdalając do pracy.