📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
za co Kain zabił Abla?
za co Abl obciągnął kabla?
za co Abl obciągnął kabla?
Wielcy katole a nie mają podstaw. Pierwsze rodzeństwo ti był kain i Abla, brat i siostra. Kain zabił able bo była kobietą
Temat głupi, idiotyczny, przedstawiający ogólny brak myślenia, sadyzmem jest tu tylko znęcanie się nad głupim jego autorem. Jak można traktować wszystko co ktoś mówi, co jest gdzieś napisane, dosłownie? W podstawówce miałem o symbolach, metaforach, przenośniach, uosobieniach, więc autora też to czeka niedługo
Księga Rodzaju 4 rozdział - 17 wers. (Nie wiem jak się to rozpisuje za pomocą sigl).
Jest tam coś o kobiecie Kaina. Poszukajcie sami. Nie będę wam bardziej tego na talerzu podawał.
Dalej w 5-tym rozdziale jest coś o tym, że Adam żył 930 lat i miał dużo dzieci.
[930 jest raczej symbolem "czegoś", <nie mam ochoty się w to zagłębiać>, a nie dokładnym wiekiem - przyp. dla idiotów].
Księga Rodzaju 4 rozdział - 17 wers. (Nie wiem jak się to rozpisuje za pomocą sigl).
Jest tam coś o kobiecie Kaina. Poszukajcie sami. Nie będę wam bardziej tego na talerzu podawał.
Dalej w 5-tym rozdziale jest coś o tym, że Adam żył 930 lat i miał dużo dzieci.
[930 jest raczej symbolem "czegoś", <nie mam ochoty się w to zagłębiać>, a nie dokładnym wiekiem - przyp. dla idiotów].
@Toks oczywiście 930 nie jest jego wiekiem HAHAHHAHAHAHHAHAHHAHA, katol alert.
Czy Wy na prawdę nie widzicie debile że biblia to stek bzdur? Pierdoleni bezmózdzy ignoranci.
Czy Wy na prawdę nie widzicie debile że biblia to stek bzdur? Pierdoleni bezmózdzy ignoranci.
herbu napisał/a:
Ale Kain zabił Abla bo brzydził sie pedalstwem.
Kain zabił Abla, bo Abel ciągnął kabla
Kiedyś wiek określano wg cykli Księżyca (starożytne żydy jak i wiele kultur tak robiło), dlatego tamtejsi bajkopisarze podali, że żył 930 lat co dzielone na 12 daje wynik 77 lat.
Może Adam zdradził Ewę? Nie możemy mieć w tym temacie pewności, ale większość naukowców twierdzi, że człowiek pochodzi od małpy.
maniariusz napisał/a:
Adam wyruchał małpę i powstali czarni. Jedyną pamiątką po tym zostały białe ręce u czarnuchówMoże Adam zdradził Ewę? Nie możemy mieć w tym temacie pewności, ale większość naukowców twierdzi, że człowiek pochodzi od małpy.
herbu napisał/a:
Ale Kain zabił Abla bo brzydził sie pedalstwem.
potem rozmnożył się przez pączkowanie? czy duch święty go zapłodnił niepolakanie?
@DeDeKR
Aha czyli 33 synów i 22 córki robiło dzieci między sobą?
Czyli kazirodztwo wtedy nie istniało? A zubożenie puli DNA nijak nie wpłynęło na "jakoś" ludzi którzy się rodzili? A może to katolicy są upośledzonymi potomkami Adama i Ewy, potomkowie którzy po przez kazirodztwo stracili zdolność racjonalnego myślenia?
To naprawdę wiele wyjaśnia...
Aha czyli 33 synów i 22 córki robiło dzieci między sobą?
Czyli kazirodztwo wtedy nie istniało? A zubożenie puli DNA nijak nie wpłynęło na "jakoś" ludzi którzy się rodzili? A może to katolicy są upośledzonymi potomkami Adama i Ewy, potomkowie którzy po przez kazirodztwo stracili zdolność racjonalnego myślenia?
To naprawdę wiele wyjaśnia...
"żart" oczywiście nawet mnie nie ruszył ale top komentarz mnie rozbawił prawie do łez ;D
Najsmiesniejsze jest to, że Bibilia to tylko wybrane najlepsze fragmenty tak żeby wszystko sie trzymało kupy... Nagle ktos stwierdził, że jedne rzeczy sa "natchnione duchem swietym" a inne nagle nie są... No proszę was. Czyli co, apostołowie pisali, ale nie wszystko co pisali było zgodne z wolą boga? To jak to jest? A apokryfy to co? Dlaczego Biblia jest tak wybiórcza? dodatkowo, nawet w tej wybiórczości poszczególne ewangelie są ze sobą sprzeczne. Ale ci i tak wierzą.
@Toks
Teraz symbole, a jeszcze kilkaset lat temu za nie branie słów Bibli dosłownie spalili by Cię żywcem.
Heh a cóż by było jakby Adam I Ewa nie spoyli zakazanego owocu:
Teraz symbole, a jeszcze kilkaset lat temu za nie branie słów Bibli dosłownie spalili by Cię żywcem.
Heh a cóż by było jakby Adam I Ewa nie spoyli zakazanego owocu:
-Dlaczego Kain zabił Abla?
-Bo mu ciągnął kabla :heuehue:
-Bo mu ciągnął kabla :heuehue:
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów