sądzę, że warto posłuchać co ten pan ma do powiedzenia.
tutaj o islamie.
youtube.com/watch?v=x0ehhTJg344
nasza kultura na tyle opiera się na chrześcijaństwie na ile opiera również się na pogaństwie czy humaniźmie.
I myli się co do matematyki, bo mieli ją również arabowie, którzy przez pewien czas znacznie przewyższali naszą kulturę. Jednym słowem - mało obiektywny ten wywód (choć pewnie większość narodowo-chrześcijańskiej spoleczności sadola będzie mu stawiać piwa, bo miło łechta podstawy ich dogmatów)
Obejrzałem oba wywiady i mogę potwierdzić, że Pan Profesor dobrze gada, jest tylko mały problem. Pan Profesor za bardzo przeżywa tą całą kwestie(absolutnie mu się nie dziwie), jednak osoba postronna, która nie ma bladego pojęcia o tym co się dzieję na świecie, to uzna go za wariata.
Arabowie przejęli matematykę od Greków.
Jak ma być obiektywny jak Pan profesor, bardzo często mówi "Moim zdaniem"?
Racja, arabowie przewyższali nas technologicznie i kulturowo, ale kiedy to było? Mamy rok 2013, a oni robią to samo co chrześcijanie na wyprawach krzyżowych, tylko nie mieczem, a zasobami ludzkimi. Cofnęli się w rozwoju przez ślepą wiarę. Jeśli swoją tolerancją, będziemy pozwalać im dalej na taką ekspansję, nie zostanie po nas nic. Należy bronić kultury, wiary i państwa, tylko tak można zatrzymać tą chorą szarańczę.
Zachowuje się podobnia jak Bartoszewski na gifie WINCYJ. Nie znoszę pieniaczy i ludzi tak bezrefleksyjnie pogrążonych w jakiejś idei.