Bez polskiego zboża zachódł by zdechł z głodu
Nie prawda, polskie zboże zaspokajało maksymalnie do 5% żywnościowych potrzeb zachodu. A od czasu rozwoju kolonizacji jego rola malała coraz bardziej.
Dali gawiedzi poczucie, że uwolnili "Polskje" tylko po to, żeby zamiast kraść publicznie z umiarem
Widzisz, a u ruskich kradną bez umiaru i tu jest podstawowa różnica Nie jest dobrze, ale mogło być w pizdę gorzej.
@ konradssc - Jeśli Wałęsa kłamał i się układał z Kiszczakiem - dlaczego mam go szanować? Bo mi kazano? Kiszczak to gnida i menda. Wojtyłę? Za co? Za to, że ochraniał pedofilów, a także mafiosów? Poczytaj o sprawie biskupa Marcinkusa, jakby ktoś miał za złe, że ciągle o pedofilii. Nie musi być. Wojtyła ma więcej za paznokciami... Złotym cielcem go gawiedź obwołała i stawiają pomniki na wyścigi...
Pierdolenie, z bohatera narodowego, jednego z kilku polaków rozpoznawalnych w większości krajów na świecie robi się agenta... wszystko przez zazdrość. No ale są dowody... większość ludzi która chciała wyjechać za granice za chlebem została wrobiona, bo musieli podpisać dokumenty zezwalające na wyjazd, co było równoznaczne z wpisanem na liste takich o to "Agentów".... jedna wielka ściema.
Ty kurwa wierzysz w te pierdoły? Poczytaj sobie życiorys tego komuszego parcha, jak donosił na własnych kolegów, to zwykła marionetka, był akurat potrzebny taki wyszczekany tuman bo komuna "upadała" i trzeba było mieć swojego w nowym rządzie. A za tego bohatera narodowego to powinno ci się napluć do ryja, uwłacza to prawdziwym bohaterom jak Piłsudski.
sramy na swoich. Wałęsa, JP2, a kiedy Piłsudski?
Na Bolka będę srał ile jelito daje, JP2 i Piłsudski to wielcy ludzie.
Żeby nie było - nie przesądzam ze pan prezydent Wałęsa był czy nie był TW. Mowie tylko, ze jak ktoś staje się postacią bardzo znacząca (a nawet najwięksi przeciwnicy tego panu Wałęsie nie odmówią) to od razu znajdzie masę wrogów którzy nic poza swoim hejtowaniem w życiu nie osiągnęli. Od skurwiała ludzka natura.
j***ny agent, jego spasły czerwony ryj nawet kojarzy się z bolszewikami.
W normalnym kraju teczki zostałyby ujawnione a takie śmiecie gniłyby w więzieniu.
Co ty pierdolisz?! Jestem bardziej skłonny uwierzyć, że SBecja pierdolona umyślnie założyła kartotekę Wałęsie bez jego wiedzy i zgody, żeby mu zaszkodzić i rzucić choć cień podejrzeń; a niżeli, że Lechu sam z siebie donosił.
Ja przynajmniej tak bym zrobił wiedząc, że ktoś może mi zaszkodzić tu i teraz lub za 15-20 lat. Tak się wykańczało kiedyś i nawet dziś wykańcza porządnych ludzi... wystarczy choćby podejrzenie i w opinii nieświadomego ogółu już osoba przestaje być wiarygodna.
A nawet jeśli donosił, czego również nie wykluczam, to jednak ilu było takich ludzi, którzy składali raporty, bo ktoś z komunistycznego aparatu wspomniał, że "czasy są niepewne i ludziom, a szczególnie żonom i dzieciom może zupełnym zbiegiem okoliczności stać się jakaś krzywda"?!
Nie oceniajmy nie znając prawdy, bo pewnie sami byśmy na jego miejscu srali w portki.
Politykiem był raczej kiepskim, ale przynajmniej nie namawiał do walki z władzą, a szukał pokojowego wyjścia.
Różnie bywało, ale dzięki Lechu, bo mogło być naprawdę znacznie gorzej.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów