Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:52
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:41
Drodzy użytkownicy,

Sadistic powstał w 2007 roku, więc niebawem (w październiku) skończyłby 17 lat. Niestety coraz bardziej wskazuje na to, że może do tego nie dojść z przyczyn finansowych. W grudniu zeszłego roku wystapiła po raz pierwszy sytuacja, gdy osiągniete wpływy z reklam nie były w stanie pokryć kosztów utrzymania serwisu (głównie koszty serwerów). Doraźne rozwiązanie w postaci zmiany sieci reklamowej nie rozwiązało nam problemu na długo i zarówno luty jak i marzec kończymy na stratach. Powodem jest kryzys całej branży reklamowej, głównie spowodowany cięciami budżetów reklamodawców ze względu na trwającą wojnę na Ukrainie. Jeśli zaś chodzi o Sadistic to przy treściach które są tutaj zamieszczane nie możemy liczyć na lepiej płatne reklamy w ramach sieci reklamowych w których jesteśmy.

Dotychczas przy maksymalnie zoptymalizowanych kosztach byliśmy w stanie utrzymać serwis nawet przy niskopłatnych reklamach. Niestety nie jesteśmy w stanie już tych kosztów zmniejszyć, nie możemy także zrezygnować z żadnego serwera ponieważ wykorzystujemy praktycznie cały transfer przy obecnym ruchu, a serwowanie filmików zużywa go naprawdę dużo. Te serwery mają też większe pasmo wysyłania niż te w obecnej ofercie.

Żeby utrzymać serwis i mieć lekki zapas na zaplanowane i nieplanowane czynności potrzebujemy ok. 4000 zł brutto miesięcznie. Nie zamierzamy wprowadzać płatnej rejestracji czy dostępu do jakichś treści, więc wpłaty od osób którym zależy żeby serwis nadal funkcjonował musiałyby być w pełni dobrowolne. Codziennie na Sadistic loguje się ponad 20 tyś osób, więc może znaleźli by się tacy co przelaliby nam 5zł raz na pół roku

To w jaki sposób byłoby możliwe wsparcie serwisu nie jest jeszcze ustalone, ale opcje są w zasadzie dwie:
1. Zbiórka w postaci zrzuty na serwery - 24000 brutto raz na pół roku + ewentualne koszty operatora
2. Stała subskrypcja w postaci konta premium (tutaj też dojdą jakieś koszty operatora płatności)

W zależności od powyższych opcji możemy wyłączyć reklamy wszystkim lub tym którzy nas wsparli. Dodatkowo możliwe są jakieś inne benefity posiadania konta premium (na tę chwilę nie jestem w stanie powiedzieć jakie), aczkolwiek do wprowadzania zmian w działaniu serwisu konieczna będzie aktualizacja jego oprogramowania (de facto przepisanie serwisu od zera, które jest już w większej części zrobione), która na tę chwilę została wstrzymana ze względu na niepewność co do jego przyszłości.

Na tę chwilę nic nie jest jeszcze ustalone, ale zmiany mogą wejść w każdej chwili. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły to proszę o zamieszczenie ich w komentarzu.

W przypadku kiedy nic się nie polepszy serwis może zostać wyłączony jeszcze przed wakacjami.

====== AKTUALIZACJA 4.04.2024 08:00 ======
Na dniach wyjaśnimy kwestie prawno-księgowe, dlatego na tę chwilę nie podajemy numeru konta. Kolejną płatność za serwery mamy 25 kwietnia więc jest jeszcze trochę czasu. Dziękujemy za odzew.

====== AKTUALIZACJA 5.04.2024 12:00 ======
Cube Investments ma kwejka czy jebzdzidy dlaczego więc jest zrzutka na sadistic?

Sadistic jest jednym z produktów Cube, w tej chwili przynoszącym straty w każdym kolejnym miesiącu. Produkty przynoszące straty się zamyka jeśli nie ma rokowań co do polepszenia sytuacji, a sadistic nie ma możliwości zwiększenia wpływów z reklam ani optymalizacji kosztów. Pomimo tego że właścicielem jest Cube to istnieje dodatkowa umowa między Cube a mną jako oryginalnym właścicielem na prowadzenie portalu i Cube nie ingeruje w zasadzie w ogóle w to co się dzieje na Sadistic.

4000zł za serwery to dużo

Największym kosztem w tej chwili są serwery z filmami ze względu na to ze transfer i dyski są najdroższymi komponentami. Samych filmów jest już prawie 4TB a łączny transfer wychodzący w godzinach szczytu przekracza 3Gbps. Dodatkowo z tej kwoty są opłacane pozostałe potrzebne maszyny i sprzęt, część kosztów księgowych (w spółce koszty prowadzenia konta i księgowości są o wiele większe niż np na JDG). Na dodatek musimy z tej kwoty również wyrównać bilans strat które powstały przez ostatnie 2 miesiące. Czeka nas też aktualizacja aplikacji która przyniesie ze sobą konieczność wymiany maszyn, która spowoduje dodatkowe koszty na etapie migracji.

Informacja o zrzutce

sadistic.pl/zrzutka-na-dzialalnosc-serwisu-kwiecien2024-vt589962.htm

Link bezpośredni

zrzutka.pl/veg3cy

Regulamin serwisu Sadistic.pl: sadistic.pl/regulamin.htm
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
vanheiden 2024-04-04, 8:51
"Sadistic" nigdy nie zostanie sam.
Zgłoś
Kujda 2024-04-04, 8:53
Bardzo chętnie zapiszę się na konto premium. Podejrzewam, że niejeden z tutaj obecnych płaci za jakieś netfliksy czy inne gówno media, a Sadol jako jedno z niewielu miejsc zasługuje na taką płatnosć. Poproszę o szczegóły propozycji premium, zaś na czas przejściowy podaj numer konta myślę, że spora się suma uzbiera. Społeczność sadolowa jest wbrew pozorom bardzo chętna do pomocy - co świetnie pokazał przykład Velture. Skoro na niego się kasa znalazła to i na portal się tym bardziej znajdzie.

takie tam bez konkretów
Zgłoś
kmieciuz 2024-04-04, 8:55
harek96 napisał/a:

Co ja bede w robocie oglądać ;-; daj numer konta a nie pierdol

Tutaj ich numery rachunków:
15 1050 1360 1000 0023 5409 [wyedytowane]
25 1050 1360 1000 0023 5409 [wyedytowane]
(CUBE INVESTMENTS SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ)
Ale lepiej nic tam nie wpłacajcie, bo ich księgowa może się wkurwić i wyprodukować materiał na harda z udziałem zarządu sadola.

[ Komentarz dodany przez: Centurion: 2024-04-04, 08:58 ]
Nie mamy umowy z biurem księgowym na obsługiwanie takiej ilości wpłat więc proszę o niewpłacanie niczego
Zgłoś
ZiooMall 2024-04-04, 9:03
Ja jestem za tym żeby wprowadzić premium i jakieś korzyści z tego powodu, może nawet różne warianty premium, kto kupi lepszą ma więcej bajerów typu no nie wiem, zmiana czcionki pisania albo kolor, obramówka awatara itd. Może też jakieś zmiany z piwami, żeby można je było na coś wydać i w końcu będą miały jakieś zastosowanie, np zgromadzeniu odpowiedniej ilości można sobie wymienić na określonej długości premium, co też by motywowało niektórych do wrzucania materiałów albo lepszych komentarzy

No i poza tym możecie zrobić jedno i drugie, zrzutkę i premium wprowadzić. Wole tu subskrypcje kupić niż na jakimś gównoflixie , wersje premium mogłyby wyglądać np. tak, że za 5 zł na msc odblokowujesz dostęp do sekcji komentarzy za 10 coś więcej za 20 więcej a za 50 to już sadolowy wyjadacz xd
Zgłoś
remas11 2024-04-04, 9:12 1
Jestem tu codziennie od 2013 więc chętnie się dorzucę jak zrobicie zarzutkę. Pozdro
Zgłoś
seeed71 2024-04-04, 9:13
Bul_od_bytu napisał/a:

Może od razu zrzutka na cały rok ~50k?
Uzbieraliśmy na protezę z adamantium dla Veltura więc uzbieramy też na coś naprawdę ważnego
Dla wpłacających dajcie jakieś odznaki przy nickach żebyśmy mogli drwić z biedaków i bogaczy jak każda zdrowa społeczność budowana ponad podziałami
Plan C to konto na OF kogoś najmniej szpetnego z administracji

Casus buszujacej w zbożu?
Zgłoś
majeńka 2024-04-04, 9:13 1
kmieciuz napisał/a:

Tutaj ich numery rachunków:
15 1050 1360xxxxx

Może podam i mój, też możecie wpłacać.

1.XI — niech będzie i twoim świętem!
Zgłoś
RazorBeard 2024-04-04, 9:17
Dajcie numer konta a wpłace... co ja bede oglądał w robocie ?
Zgłoś
JamesCapsel 2024-04-04, 9:27
Dawać numer konta sadole

Dobra mój wpis nieaktualnym, zauważyłem że są numery konta więc prosimy o informację kiedy możemy wam zapłacić za zajebisty serwis. Nie ma nic lepszego o poranku niż oglądać coś na sadystyku fajnie że jesteście, sami nie zostaniecie
Zgłoś
Emilian89 2024-04-04, 9:28
Chyba najrozsadniej będzie konto premium które da dostęp do harda, przy okazji oddzieli dzieci i nie będzie syfu plus wyłączenie reklam. Zróbcie jakieś 3 warianty płatności na miesiąc, pół roku i rok. Każdy będzie miał wybór i sie dostosuje do swoich potrzeb

Przykladowo

Miesiąc 15 zloty
3 miesiące 30 zloty
Rok 99zl

Wtedy sam się portal utrzyma.
Zgłoś
Aonoyoru 2024-04-04, 9:39 1
Emilian89 napisał/a:

Chyba najrozsadniej będzie konto premium które da dostęp do harda, przy okazji oddzieli dzieci i nie będzie syfu plus wyłączenie reklam. Zróbcie jakieś 3 warianty płatności na miesiąc, pół roku i rok. Każdy będzie miał wybór i sie dostosuje do swoich potrzeb
Przykladowo
Miesiąc 15 zloty
3 miesiące 30 zloty
Rok 99zl
Wtedy sam się portal utrzyma.

Ja zamierzam przelewać 50pln co miesiąc. To raptem dwie flaszki.

jkllll485 napisał/a:

Wszystko kurwa wojną w Ukrainie podpierane... Jak stara Ci nie da to też mówisz,że to przez wojnę?

Skończ pierdolić i zrób przelew.

Kiedyś ludzie byli sobie bliżsi.
Broń nie niosła wtedy zbyt daleko.
Zgłoś
DevilDricer 2024-04-04, 9:57 1
Oglądam Was od początku, konto mam od 2009, dawać zrzutkę i wpłacam siano.
Zgłoś
dawidevl 2024-04-04, 10:11 1
Nie wyobrażam sobie zeby tego portalu miało nie być. Zwłaszcza ze byłoby to tylko przez kase.
Dawaj numer konta.
Zgłoś
Wojtek76 2024-04-04, 10:19 1
nie ma co pierdolić, trzeba zrobić zrzute, stałą lub co jakiś czas i tyle w temacie, stówka na rok nikogo nie zbawi
Zgłoś
ZiooMall 2024-04-04, 10:32 1
Aonoyoru napisał/a:

Ja zamierzam przelewać 50pln co miesiąc. To raptem dwie flaszki.
Skończ pierdolić i zrób przelew.

Dlatego dobrym rozwiązaniem byłoby premium z różnymi opcjami które odblokowują jakieś fajne rzeczy, typu jakiś wymyślny tytuł dla takiego użytkownika itd
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem