Halibut napisał/a:
Wojna jest źródłem postępu. Choćby twoi zlewaczeni sensei mówili inaczej nie zmienisz tego.
Nie rozśmieszaj moich skarpetek. Tyle mam wspólnego z lewakami co Ty z dżdżownicą.
Halibut napisał/a:
Istnieje gatunek drzewa iglastego, który potrzebuje ognia aby się rozpylać. W USA ludzie walczyli z pożarami by chronić lasy a okazało się, że one są dla tego gatunku zbawienne bo szyszki pod wpływem ognia się otwierają. To samo jest z ludźmi, potrzebujemy wojen.
Bardziej od bezsensownych wojen Ludzkości potrzebny jest dialog.
Bo za jego pomocą jak jak już wcześniej pisałem można więcej osiągnąć. Współpraca i kooperacja pozwolą nam w
OBECNYCH czasach na zrobienie kroku do przodu.
Co prawda nie możemy sobie pozwolić na plucie w twarz jak to pragną lewaki bo to takie postępowe.
Wszystko co napisałeś przypomina mi mit o zbitej szybie.
Mit o zbitej szybie
Konflikty(a raczej powinienem napisać samo zagrożenie konfliktem) są źródłami postępu lecz wojny już tylko cierpienia.
Może zacznij patrzeć z dwóch stron na to zagadnienie.
Halibut napisał/a:
Istnieją grupy ludzi, które nie prowadzą wojen. Przykładem są aborygeni, którzy w swojej historii zawsze stronili od wojen. Gdy pierwszy raz zostali zaobserwowani przez białych ledwo co zostali odróżnieni od zwierząt. Żywili się robakami i chodzili nago. Teraz w XXI wieku ich średnie IQ to 62 co z punktu widzenia białego człowieka stawia całe ich społeczeństwo w kategorii upośledzonych umysłowo... masz kurwa swój pokój...
Biorąc pod uwagę gdzie żyją i nie mieli szans na mieszanie się kultur z innymi ludzi do tego doprowadziło(nie jestem za multikulti). To dzięki sąsiedztwu innych kultur człowiek jest wstanie się rozwijać. Ich wpływ doprowadza do robienia kroków w przód. Bez tego nie miał być prochu strzelniczego, obróbki metali.
A nawet bez niech nawet byś nie miał swoich wojen. Wpływ obcej kultury motywuje nas do parcia naprzód i starania się aby dorównać albo i nawet przegonić ich. Dla dobra Swojej własnej...
Halibut napisał/a:
Nie ucz ojca dzieci robić....
Nie pierdol bo rodzinę powiększysz....
>>Kliknij! <<