@jbone nie wiem gdzie strzelasz, ale na strzelnicy raczej każą oddać 20 łusek.
chyba zartujesz...
kupujesz z kolegami 200 naboi, i ktos potem liczy czy nie wystrzeliles czasami tylko 199 ?
lysout nie pierdziel z kupowaniem od znajomych myśliwych czy też sportowców amunicji - nie znasz realiów to się nie wypowiadaj. Z podprowadzeniem też radzę się wstrzymać. No ale jak ktoś lubi kłopoty to powodzenia.
Dlatego zamiast reglamentować broń powinno się reglamentować amunicję. Człowiek z nawet małymi umiejętnościami technicznymi i posiadający odrobinę wyobraźni i rozumu bez większych problemów wydając kilkanaście złotych zrobi sobie broń. A amunicję? Życzę powodzenia...
Podstawowy zestaw juz od $250:
Reasumując - po co ryzykować pierdzenie w pasiaki, chcesz mieć broń - zrób pozwolenie, albo kup czarnoprochowca, który nie jest "taką większą wiatrówką", jak się wielu ludziom wydaje. Indianie byliby wkurwieni słysząc, że padali od wiatrówek
Dlatego zamiast reglamentować broń powinno się reglamentować amunicję. Człowiek z nawet małymi umiejętnościami technicznymi i posiadający odrobinę wyobraźni i rozumu bez większych problemów wydając kilkanaście złotych zrobi sobie broń. A amunicję? Życzę powodzenia...
Bracie polaku... jak cię stać to ci mogę tyle amunicji naklepać, że wystrzelasz wszystkie lwy na safari. Podstawowa chemia, a większość potrzebnych składników skompletujesz jednym kursem po mieście. Żeby nie było, nie reklamuję się i nie produkuję amunicji, wyśmiewam jedynie jak łatwo ją zrobić w domowych warunkach.
Jak coś jest głupie, ale działa to nie jest głupie
Jak coś WYGLĄDA głupio, ale działa, to nie jest głupie.
Bracie polaku... jak cię stać to ci mogę tyle amunicji naklepać, że wystrzelasz wszystkie lwy na safari. Podstawowa chemia, a większość potrzebnych składników skompletujesz jednym kursem po mieście. Żeby nie było, nie reklamuję się i nie produkuję amunicji, wyśmiewam jedynie jak łatwo ją zrobić w domowych warunkach.
Podstawową chemią zrobisz czarny proch, bo chyba nie nitro, a z czego robisz spłonki pistoletowe, a z czego duże karabinowe?
Internetowi eksperci...
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów