przypominam ze sadistik to nie tylko portal o muslimach
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:15
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 0:14
Być może za te "kilkuset-tonowe bloki" i "idealne dopasowanie, że nie da się włożyć szpilki" odpowiada zjawisko entropii. Ciecze mają znacznie mniejszą gęstość niż ciała stałe, stąd jedna "wnika" w drugą praktycznie natychmiast. Ciała stałe, aby to zjawisko stało się zauważalne, potrzebują znacznie więcej czasu. Zjawisko te można czasem zauważyć w jakichś starych piwnicach, gdzie od dawna nikt nie zaglądał. Mówi się, że zleżałe przedmioty "przyklejają się" do podłogi, trudno je oderwać (a przynajmniej trochę trudniej niż normalnie). Kto wie, mówimy tu o 20000 lat i blokach o i tak dużej masie.
Co do kąta natarcia, nikt nie każe budować rampy o kącie 50 stopni na przestrzeni kilku metrów, można wydłużyć drogę i zmniejszyć kąt.
Ale to tylko moje dywagacje, gdyby były prawdziwe już dawno ktoś mądrzejszy by je potwierdził.
Co do kąta natarcia, nikt nie każe budować rampy o kącie 50 stopni na przestrzeni kilku metrów, można wydłużyć drogę i zmniejszyć kąt.
Ale to tylko moje dywagacje, gdyby były prawdziwe już dawno ktoś mądrzejszy by je potwierdził.
ludzie to tacy hipokryci...sceptycy mówią skoro obcy byli wtedy na ziemi to dlaczego teraz ich nie ma ? kto to wie , może zobaczyli jak bardzo zjebaną cywilizacją jesteśmy i że zamknęlibysmy ich w klatkach albo ostrzelali jak talibów
Sadistic bawi i uczy...
"przypominam ze sadistik to nie tylko portal o muslimach" - Jak nie, jak tak?
Co do filmu, może i jakaś obca cywilizacja to wybudowała, może i jakaś technologia z kosmosu im w tym pomogła, jednak jedno wiem na pewno. W tych domkach z wielkich głazów bez C.O. to im dupy na bank wymarzły
Takie pierdzielenie, bo chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości, że z naszych obecnych dźwigów i innych narzędzi po 15 tysiącach lat różnych zjawisk pogodowych (burz piaskowych, gradobić, tornad, susz, powodzi itp), trzęsień ziemii, globalnych ociepleń i oziębień, fal tsunami, deszczów meteorytów itd niewiele by pozostało. Może po prostu błędnym jest zakładanie, że nasza cywilizacja jest najlepiej rozwiniętą spośród dotychczas zamieszkujących Ziemię? Justy sayin' -_-
Nie wspominając już o możliwych konfliktach pomiędzy danymi nacjami. Kamienie mogły pozostać, one nie rdzewieją (:
Nie wspominając już o możliwych konfliktach pomiędzy danymi nacjami. Kamienie mogły pozostać, one nie rdzewieją (:
ufo ufo.. jak się ma 2 pokolenia kilkuset tysięcy niewolników to wszystko da rade co do tej ściany z kamienie że szpilka nie wejdzie może ułożyli 1 rządek, zasypali ziemią -> doturlali kolejne ułożyli, znów zasypali i ułożyli i rozkopali i jak stało tak stoi nikt nie wspomniał "W ILE" to powstało, to że teraz nie da rady bo nie ma dźwigu a 5 lat to tak dużo.. a co mi
jestem królem mam 23 lata - chce swoją świątynie kto nie robi na pal kurwe inni niech mają przykład ktoś coś spierdoli ujebać ręce i akurat do swojej 60~ bede miał wymarzoną świątynie..
up jak by tak było jak mówisz to zamiast skamieniałego gówna mamuta znaleźli by działo plazmowe aczkolwiek konstrukcje z kosmicznych stopów by przetrwały
jestem królem mam 23 lata - chce swoją świątynie kto nie robi na pal kurwe inni niech mają przykład ktoś coś spierdoli ujebać ręce i akurat do swojej 60~ bede miał wymarzoną świątynie..
up jak by tak było jak mówisz to zamiast skamieniałego gówna mamuta znaleźli by działo plazmowe aczkolwiek konstrukcje z kosmicznych stopów by przetrwały
Bardzo interesujący materiał, duże piwko leci. Oby wiecej takich z serii niewyjaśnione, zagubione i inne ufo. Swoją drogą... spojrzcie na komentarz Frontliner'a... dalej uważacie mitologie tylko za wymyślone bajki dla dzieci ?
Odkryto już mnóstwo szkieletów, gdzie sama głowa jest wyższa niż przeciętny człowiek. Skąd więc pewność, ze te wielkie budowle budowały "setki tysięcy niewolników" ?
Odkryto już mnóstwo szkieletów, gdzie sama głowa jest wyższa niż przeciętny człowiek. Skąd więc pewność, ze te wielkie budowle budowały "setki tysięcy niewolników" ?
Stonehenge to tylko rekonstrukcja, pracę zaczęły się w 1901 i trwały do 1964.
Cytat:
wreszcie ktos normalny a nie gimbaza fanatykow....
czyli na moje oko, ludzie zdawali sobię sprawę, że astronomia ma wpływ, może mieć wpływ na ich życie na Ziemii a więc te obserwatoria... niesamowicie ciekawe szczególnie , że jest to zatajane , a wiemy wszyscy co się utajnia coś ważnego, coś co jakaś jebana elita chce mieć tylko i wyłącznie dla siebie , i wtedy moim zdaniem może nastąpić jakiś kataklizm ale wolałbym żeby przeszedł przez miasteczko tych elit
inaczej, poprzez biznes i wkład niektórych ludzi z tych elit , może ludzie zapominają jak tutaj życie wyglądało i powinno wyglądać
inaczej, poprzez biznes i wkład niektórych ludzi z tych elit , może ludzie zapominają jak tutaj życie wyglądało i powinno wyglądać
Ciekawe czy ktoś pomyślał o tym, że może Inkowie znaleźli jakieś w miarę duże zwierzęta roślinożerne, które były w Ameryce Południowej od zawsze (coś typu słoń albo dinozaur jakiś ) zaprzęgli je do roboty żeby one targały kamienie, a po pewnym czasie się okazało że się skończyły bo niegospodarnie nimi zarządzali.
Tym prostym sposobem mogli większość z tego zbudować, jednocześnie unicestwiając dany gatunek tysiące lat temu zabijając nam ćwieka jak oni to tam wnieśli.
Oczywiście zaraz będą wywody że paleontolodzy nie znaleźli kości żadnych ani nic takiego żeby potwierdzić istnienie takich zwierząt, ale z drugiej strony może mieli pecha:D
Mi to się wydaje całkiem racjonalne i prawdopodobne że zwierzęta to targały, ale teoria że ufoki nam to wybudowały też fajna.
Tym prostym sposobem mogli większość z tego zbudować, jednocześnie unicestwiając dany gatunek tysiące lat temu zabijając nam ćwieka jak oni to tam wnieśli.
Oczywiście zaraz będą wywody że paleontolodzy nie znaleźli kości żadnych ani nic takiego żeby potwierdzić istnienie takich zwierząt, ale z drugiej strony może mieli pecha:D
Mi to się wydaje całkiem racjonalne i prawdopodobne że zwierzęta to targały, ale teoria że ufoki nam to wybudowały też fajna.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów