kupiłem 10 par i mam fakturkę znajomi już się zaopatrzyli, jedyny koszt to przesyłka (17zł)
link do butów: shop-adidas.eu/PL/product.php?id_product=104
dla niedowiarków wrzucam fakturę jaką wystawił mi adidas
hmmm oficjalna strona adidasa jest ta: adidas.pl/
wiec po co mieli by drugą strone otwierać, nie rozumiem ? może ktoś zrobił to specjalnie żeby ludzi ponaciągać, zastanawiające.
"Chyba to jednak była pułapka Wystarczy, że przez ten "błąd" oszustowi przelewem zapłaciło 100 osób to już ma przecież 1700zł na koncie, więc osiągnął sumę jaką chciał i zamknął stronę. (w sumie to nie mam się co cieszyć bo też zamówiłem) "
Zamieszczony screen pro-formy wskazuje, że taka sytuacja jest możliwa. Nigdzie nie dopatrzyłem się NIPU bądź jakichkolwiek danych, więc pro-forma nie jest prawidłowa, ponieważ nie wiadomo kto jest stroną sprzedająca w umowie. Czy jest to firma prowadząca sklep czy też Pani Jadzia, która sprząta u nich. jednak jeżeli są gdzieś tam te dane to raczej wszystko ok. Dla bezpieczeństwa nie wpłacajcie pieniędzy, a rządajcie wysyłki za pobraniem
Z tymi przelewami nieczynnymi w weekendy to chyba jakaś przedpotopowa zasada. Może z jednego banku do drugiego tak jest, ale np. przelew z konta w mbanku na inne konto w mbanku leci natychmiast, nieważne kiedy się wysyłą. Wydaje mi się, że w każdym banku coś takiego powinno funkcjonować. Inna sprawa, że bardzo często na aukcjach oferujących wartości niematerialne (kody aktywacyjne do oprogramowania czy coś) widnieje informacja, że mail z odpowiednimi danymi może zostać wysłany na podstawie potwierdzenia przelewu. To co, można sprzedawcy wysłać potwierdzenie a później szybko anulować przelew póki nie zaksięgowali u niego?