1.Boze jakie to jest genialne, zawsze znajdzie sie koles ktory napisze "ja kopne go w jaja - a ja zaloze ci dzwignie na lokiec - a ja zrobie salto - a ja zrobie na ciebie kupe!" zamiast tak gadac moze lepiej nic nei piszcie co?
2.Koles z capo ktory jest na tym filmiku jest jednym z najwiekszych koksow w tej sztuce na świecie, to nic dziwnego że go dali do tego zestawienia? Bo chyba łatwiej ejst dopaśc przypakowanego aktora znanego w showbiznesie niż brazylijskiego mistrza który słowa nie powie po angielsku?
3.Skończcie z tą efektywnością w capo, jak ktoś chce się nauczyc napier**** to niech idzie sobie na muay thai, bjj czy co tam chce, a jak ktoś lubi te brazylijskie klimaty, akrobacje, muzyke i śpiew, a przy tym chce sobie poprawic kondycje fizyczną i refleks uprawiając ciekawe hobby to niech idzie na capo i robi swoje, ok?
4. (ostatnie i chyba najważneijsze) Jeżeli ktoś tutaj na prawdę myśli że 300 lat temu murzyni ukrywały walkę pod postacią tańca robiąc salta to chyba macie nei po kolei w głowie. oni TAŃCZYLI wykonując może 9 czy tam 10 pdostawowych technik z tradycyjnej capoiera, a nie jakieś akrobacje które urozmaicają tą sztukę od jakichś bo ja wiem, 50 lat? O.o