📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
tajfunkanalia napisał/a:
Cała wiocha przywdziała odświętne szmaty a tu lipa, imprezy nie będzie.
impreza będzie pogrzeb, jest co świętować jednego ciapaka mniej
Allah mu wybaczy.
Gienek78 napisał/a:
U nich czasem nie jest tak, że rodziny (sprawcy i poszkodowanego) będą negocjować stawkę zadościuczynienia, a jak nie dojdą do porozumienia to ktoś z bliskiej rodziny poszkodowanego odstrzeli debila?
Tak mi się kiedyś o uszy obiło ale nie wiem czy to prawda.
To powinno być z urzędu karane wycięciem w pień całej rodziny wraz z najdalszymi kuzynami i ich kozami.
Gienek78 napisał/a:
U nich czasem nie jest tak, że rodziny (sprawcy i poszkodowanego) będą negocjować stawkę zadościuczynienia, a jak nie dojdą do porozumienia to ktoś z bliskiej rodziny poszkodowanego odstrzeli debila?
Tak mi się kiedyś o uszy obiło ale nie wiem czy to prawda.
Zależy od regionu, ustroju prawnego i lokalnych zwyczajów. W Afganistanie tak właśnie jest, jak napisałeś, chociaż najczęściej, nawet nie dochodzi do negocjacji i mordują się wzajemnie. Natomiast w ZEA, negocjacje są oficjalne, przed sądem, który może odstąpić od wymierzenia kary za zabójstwo, jeżeli rodziny się dogadają w kwestii odszkodowania. Z kolei, w Maroku, Jordanii, czy Indonezji, stosuje się normalny sąd i zapisy prawne - ewentualne odszkodowanie finansowe, to osobny proces cywilny, poza procesem karnym.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów